جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۰:۲۴:۵۵
دسته بندی: اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۸:۵۱

کرونا چه آموخت؟

حسین ابراهیمی‌ مقدم متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه روز جمعه در گفت ‌وگو با خبرنگار اجتماعی فرهنگ سار گفت: ویروس کرونا به رغم تشدید برخی دشواری‌های زندگی و همچنین ایجاد معضلات اقتصادی و اجتماعی، اما با آموخته‌های متعددی همراه بود که با پایان یافتن این بحران نیز می‌تواند تداوم داشته باشد. وی اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا ارزش […]



حسین ابراهیمی‌ مقدم متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه روز جمعه در گفت ‌وگو با خبرنگار اجتماعی فرهنگ سار گفت: ویروس کرونا به رغم تشدید برخی دشواری‌های زندگی و همچنین ایجاد معضلات اقتصادی و اجتماعی، اما با آموخته‌های متعددی همراه بود که با پایان یافتن این بحران نیز می‌تواند تداوم داشته باشد.

وی اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا ارزش ارتباطات اجتماعی را بیش از پیش برای بشر روشن کرد و شاید بتوان گفت که درک اهمیت این روابط رسالت کرونا بود، همچنین اهمیت رعایت بهداشت فردی و عمومی در روند پیشگیری از انواع بیماری ها از جمله سرما خوردگی و آنفلوآنزا بیش از پیش مشخص شد چون آمارها نشان می دهد که این بیماری ها در کشور کاهش یافته است. 

این متخصص روانشناسی تصریح کرد: بنابراین می توان گفت که نهادینه شدن رعایت بهداشت در جامعه و اذهان شهروندان می‌تواند یکی از مهمترین دستاوردهای شیوع ویروس کرونا برای بشریت باشد.

وی به توسعه فناوری در روند شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی باعث شد تا از فناوری ارتباطات به بهترین شکل ممکن استفاده شود چون برگزاری کلاس های آموزشی آنلاین موجب شد افراد از آموزش عقب نمانند.

این استاد دانشگاه با اشاره به استفاده برخی کشورهای توسعه ‌یافته از این فناوری افزود: عدم استفاده از فضای مجازی در برخی عرصه‌ها در ایران سبب بروز مشکلاتی برای دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و همچنین گردشگران ایرانی و افراد مقیم خارج از کشور شده بود که ضرورت استفاده از این فناوری موجب توسعه و فراگیری آن شد.

ابراهیمی مقدم تاکید کرد: آموزش و فراگیری چگونگی ارتباط با خانواده، همسر و فرزندان نیز با قرنطینه خانگی تقویت شد، پیش از شیوع این بیماری تصور می‌شد که برای تفریح و سرگرمی صرفا باید با اقوام و دوستان معاشرت کرد اما در دوران کرونا مشاهده شد که اعضای خانواده نیز در کنار هم با خلق لحظات شاد، پیوندهای خانوادگی را مستحکم می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین شیوع این بیماری زوایای زیادی از زندگی انسان را روشن کرد، به عنوان مثال دوستان حقیقی مشخص شدند که این مساله در زندگی انسان بسیار ارزشمند است.

ابراهیمی مقدم با بیان این که پول درمان همه مشکلات نیست، تاکید کرد: درک و فهم قدرت مطلق آفریدگار نیز در دوران شیوع کرونا برای بشر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، ارزش معنویت و بهره‌گیری از احساسات و عواطف خوشایند ناشی از این معنویت به منظور غلبه بر اضطراب، استرس‌ و ناامیدی‌ نیز در دوران کرونا پدیدار شد.

این متخصص روانشناسی اضافه کرد: ارزش تعدد فرزند نیز یکی از آموخته‌های دیگر این ویروس برای بشر بود؛ در این دوران نیاز انسان به معالجه و مراقبت دوران درمان با تکیه بر فرزندان رفع می‌شد، در مقابل فرزندان نیز دریافتند که هیچکس در این دنیا به اندازه والدین دلسوز و عاشق واقعی آنها نیست.

ظهور کسب و کارهای نوین با شیوع ویروس کرونا

ابراهیمی مقدم گفت: برخی کسب و کارهای نوین نیز در دوران شیوع این بیماری ظهور یافت و در مقابل شماری از کسب و کارهای سنتی و قدیمی (که شاید صرفا به دلیل وفاداری به پیشینه پدری تداوم یافته بود) منحل شد.

به گفته این استاد دانشگاه، این کسب و کارها با پایان یافتن بحران کرونا نیز تداوم خواهند داشت و این مهم نیز یکی از آثار و نتایج مثبت کرونا است.

وی افزود: برقراری ارتباطات اجتماعی از طریق فضای مجازی که با کاهش ترافیک، آلودگی هوا، هزینه‌های اقتصادی و معضلات تردد همراه شد نیز به عنوان یکی از آموخته‌های بشر از کرونا می‌تواند تداوم داشته باشد و منابع مالی، وقت و انرژی را پس‌انداز کند.

ابراهیمی مقدم یادآور شد: کاهش برخی از هزینه‌ها همچون برگزاری مراسم و تشریفات ازدواج که گاها یک عامل بازدارنده برای تشکیل زندگی مشترک بود هم در این دوران تجربه شد.

وی ادامه داد: بشر همچنین با شیوع این بیماری دریافت که در هر موقعیت‌ اجتماعی و اقتصادی باشد، ناتوان است و می‌تواند با یک ویروس میکروسکوپی تلف شود.

ابراهیمی مقدم تاکید کرد: بنابراین کرونا به بشر آموخت که بسیاری از عناصر به ظاهر سودمند می‌تواند بی‌فایده باشد، باید متفکر بود، در رابطه با اعمال و اقدامات فردی و اجتماعی اندیشید، از غرور و نخوت گذشت، از هر واقعه و حتی شکست درس گرفت و براساس آموخته‌ها در زندگی گامی به جلو برداشت.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

نوزده − 11 =