جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸:۰۶
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۹:۵۰

کرونا بیخ گوش ماست

به گزارش فرهنگ سار، در اوایل شیوع این بیماری هر از گاهی می شنیدی که یکی از آشنایان دور یکی از دوستان یا اقوام به این بیماری گرفتار شده، ولی اکنون کرگ در بیخ گوش ماست و این ویروس هر لحظه به ما نزدیک تر می شود. هر روز خبر درگیری یکی از دوستان، نزدیکان […]



به گزارش فرهنگ سار، در اوایل شیوع این بیماری هر از گاهی می شنیدی که یکی از آشنایان دور یکی از دوستان یا اقوام به این بیماری گرفتار شده، ولی اکنون کرگ در بیخ گوش ماست و این ویروس هر لحظه به ما نزدیک تر می شود.

هر روز خبر درگیری یکی از دوستان، نزدیکان و اقوام را می شنوی که خود را قرنطینه کرده، یا در بیمارستان بستری شده و یا در مبارزه با بیماری شکست خورده و جان خود را از دست داده است.

ابتدا شاید خیلی ها بر شدت همه گیری ویروس باور نداشتند و بخاطر همین پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کردند و در مهمانی های مختلف و در جمع های شلوغ حضور می یافتند و کرونا را به سخره می گرفتند، ولی اکنون کرونا دیگر شوخی نیست، اگر یک نفر در خانواده درگیر شود آن خانواده و نزدیکان و دوستانی که با او رفت و آمد داشتند، همگی ناقل این بیماری خواهند بود.

بیماری به شدت گسترش یافته و هر روز اخبار فوتی ها بیشتر و بیشتر می شود، شاید ماه ها قبل کمتر کسی از آشنایان به دلیل کرونا فوت می کرد، ولی اکنون هر هفته حداقل خبر فوت ۲ نفر از آشنایان و اقوام را می شنویم که به دلیل بیماری کرونا جان خود را از دست داد.

اخبار هر روز بد و بدتر می شود و هستند کسانی که هنوز استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را بیهوده می پندارند و بیماری را جدی نمی گیرند؛ هستند کسانی که با ناقل بودن خود افراد بسیاری را درگیر این بیماری می کنند.

افرادی که درگیر بیماری شده اند از اینکه به نزدیکان و دوستان خود اعتماد کرده و در یک فضای دوستانه و خانوادگی و بدون رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک دور هم جمع شده اند، ابراز پشیمانی و اظهار می کنند دردی که می کشند و وضعیت بیماری بقدری زجر آور است که بارها آرزوی مرگ می کنند و بارها بر خود نفرین می فرستند که چرا به فردی که مراعات نمی کرد اعتماد کردم و باور داشتم که او ناقل نیست.

در این اوضاع که کرونا ویروس هر لحظه در کمین به دام اندازی هر یک از ماست، باید بیش از پیش مراقب بوده و فاصله اجتماعی را رعایت کرده، از ماسک استفاده و از حضور در جمع های غیرضرور اجتناب کنیم، در غیر اینصورت شاهد درگیری خود یا عزیزان مان با بیماری خواهیم بود که احتمال مرگ ناشی از آن نیز بسیار محتمل است.

دکتر محمد حسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز

تعداد مبتلایان ۱۰۰ برابر فوتی هاست

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد نمونه‌های اخذ شده در طول هفته گذشته مثبت بودند.

دکتر محمد حسین صومی، گفت: این آمار فقط از بین ۲۰ الی ۳۰ درصد افراد علامت داری هستند که برای شناسایی مراجعه می‌کنند، در حالت مثبت تعداد موارد مثبت کرونا در آذربایجان شرقی را باید ضرب در پنج، کنیم.

وی با بیان اینکه آمارها می‌گویند، تعداد مبتلایان، صد برابر فوتی‌های یک روز هستند، افزود: متوسط تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در آذربایجان شرقی را در طول هفته جاری ۲۲ نفر است.

صومی با بیان اینکه متاسفانه تعداد بستری‌ها رو به افزایش است، اظهار کرد: ۲۰ درصد از افرادی که در بیمارستان بستری هستند در بخش ویژه بوده که نیمی از آن‌ها از دستگاه تهویه مکانیکی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به عنوان محدودیت‌ها در شهرستان آذربایجان شرقی، اضافه کرد: سفرها به جلفا به ویژه در تعطیلی‌های جمعه و یکشنبه هفته گذشته و هفته جاری باعث قرمز شدن وضعیت شهر سفیدی مثل جلفا شد، عجب شیر نیز جزو مناطقی بود که در ابتدا سفید و سپس زرد بود و اکنون قرمز است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: ایمنی جمعی در هر جایی که باشد، جمعیت آن منطقه مستعد ابتلا به عفونت هستند؛ سفیدی برخی مناطق باعث شد تا اجتماعاتی برگزار شده و چنین برداشت شود که جمعیت این مناطق مبتلا نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه هیچ درمان قطعی برای کرونا نداریم، اظهار کرد: در روزهای اول ویروس کاملا ناشناخته بود، اما ویروس در طول زمان نشان داد که هیچ ارگانی مصون نیست، سپس داروهایی مطرح و مطالعات عمیق‌تر شد.

صومی  از شهروندان در خواست کرد: تا می‌توانید از خانه خارج نشوید، پروتکل‌های بهداشتی را که از اول همه با آن آشنا هستید، رعایت کنید، خرید از سوپر مارکت را هفته‌ای یک بار و یک نفر انجام دهد تا رفت و آمدها کم شود.

وی تاکید کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله و شست‌وشوی دست‌ها فراموش نشود، هر فرد علامت هر فرد علامتداری حتما با پزشک مشورت کرده و اگر قطعا مثبت اعلام شده باشد، ۱۴ روز در خانه بماند، چرا که کسی حق ندارد، کس دیگری را بیمار کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: شیوع ویروس کرونا در وضعیت وخیم و بسیار خطرناکی قرار دارد و رفته رفته میزان گرفتاری کادر درمان و مدافعان سلامت نیز افزایش می‌یابد.

ظرفیت بیمارستان های تبریز تکمیل است

ظرفیت بیمارستان های تبریز تکمیل است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با بیان اینکه ظرفیت بیمارستان های استان تکمیل شده  گفت: حتی یک تخت خالی در تبریز نداریم و ظرفیت تمامی تخت‌ها در این شهر اوور لود، شده است.

دکتر روزبه رجایی، اظهار کرد: ظرفیت تخت‌های کرونایی بیمارستان‌های این شهر با وجود ظرفیت گشایی چند باره تکمیل شده است و دوباره ظرفیت جدیدی برای بیماران جدید ایجاد خواهد شد.

وی اضافه کرد: بیماران کرونایی نیازمند به بستری در صورت تکمیل کامل ظرفیت تخت‌های خالی و بخش‌های جدید ایجاد شده به بیمارستان‌های شهرهایی منتقل می‎شوند که بستری کم‌تر و تخت خالی بیشتری دارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: در حال حاضر بیماران جدید و نیازمند به بستری در بیمارستان به دلیل تکمیل ظرفیت تخت‌ها در اورژانس بیمارستان‌ها منتظر خالی شدن تخت می‎مانند و به فراخور شرایط، تخت و بخش‌ جدید ایجاد می‌کنیم.

دکتر عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز

ظرفیت کافی برای بیماران بدحال نداریم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با بیان اینکه ظرفیت بخش‌های ویژه پر شده است، گفت: ظرفیت کافی برای بیماران بدحال را نداریم و این امر، نگران کننده است.

دکتر عباسعلی درستی اظهار کرد: بیماران بدحال بستری شده در بیمارستان‌ها نیاز به تجهیزات، ونتیلاتور و بخش‌های ویژه دارند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در آذربایجان شرقی با بیان اینکه از نظر شیوع بیماری در شرایط سخت قرار داریم، گفت: تعداد موارد جدید بیماری و فوتی‌ها هر روز بالا می‌رود.

درستی گفت: امیدواریم همه به عنوان یک وظیفه ملی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پایبند باشند تا در آینده نزدیک شاهد کنترل بیماری باشیم.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

13 − هشت =