جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۷:۱۷
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۱

کرونا و نواخته شدن زنگ تعلیم در مدارس کشور

اوایل اسفند ماه بود که با شیوع ویروس کرونا در کشور درهای مدارس به روی دانش آموزان بسته شد و آموزش مجازی و تلویزیونی جای گچ و تخته را برای کادر آموزشی مدارس گرفت؛ راه اندازی شبکه شاد، اختصاص ساعات آموزشی در تلویزیون به دانش آموزان و شبکه‌های مجازی در چهار ماه پایانی سال تحصیلی […]



اوایل اسفند ماه بود که با شیوع ویروس کرونا در کشور درهای مدارس به روی دانش آموزان بسته شد و آموزش مجازی و تلویزیونی جای گچ و تخته را برای کادر آموزشی مدارس گرفت؛ راه اندازی شبکه شاد، اختصاص ساعات آموزشی در تلویزیون به دانش آموزان و شبکه‌های مجازی در چهار ماه پایانی سال تحصیلی گذشته به کمک فرهنگیان، دانش آموزان و خانواده ها آمدند.
دامنه دار شدن ماندگاری بیماری کووید ۱۹ در شهرهای ایران و احتمال شیوع موج سوم این بیماری در فصول سرد سال، متولیان آموزش کشور را بر آن داشت تا برنامه ریزی دقیق تری برای سال تحصیلی ۱۳۹۹ -۱۴۰۰ داشته باشند.
در ابتدا قرار بود ادارات استانی آموزش و پرورش در هماهنگی با ستادهای استانی کرونا و بسته به شرایط کرونایی هر استان (قرمز – زرد – سفید) نسبت به برگزاری کلاس ها به شکل حضوری و مجازی تصمیم‌گیری کنند به این ترتیب که سوولان آموزش ها در وضعیت قرمز به صورت مجازی، زرد به صورت ترکیبی حضوری و مجازی و در نهایت سفید به صورت حضوری ارائه شود.
با این حال در نهایت دستورالعمل نهایی در واپسین روزهای مانده به آغاز سال جدید تحصیلی، روش جدیدی برای بازگشایی مدارس به سراسر کشور ابلاغ شد که اصل اساسی آن حضور در کلاس های درس است.
شناور بودن ساعت ورود و خروج و زنگ تفریح دانش‌آموزان، کاهش زمان حضور دانش آموزان در کلاس و تلفیق آموزش مجازی و حضوری از جمله راهکارهای پیش بینی شده برای آغاز سال تحصیلی مدارس است.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش شامگاه جمعه چهاردهم شهریور درباره علت کنار گذاشتن تقسیم بندی مناطق توضیح داد که «اعتقاد مسئولان وزارت بهداشت این بود که اگر ما مناطق را به سفید و زرد و قرمز تقسیم کنیم هم فاصله بین این وضعیت ها زیاد نیست و ممکن است در مناطق سفید به عدم رعایت ها به شیوع بیماری منجر شود؛ برنامه دهه اول محرم هم مزید بر علت شد که همه مناطق را یکسان ببینیم و یک پروتکل سختگیرانه را در همه مناطق اجرا کنیم».
با ابلاغ دستورالعمل جدید آموزشی و بهداشتی از امروز شاهد نواخته شدن زنگ آغاز سال جدید تحصیلی در سراسر کشور بودیم و مسئولان آموزش و پرورش استان‌ها بسته بر اساس این دستورات به صورت ترکیبی آموزش مجازی و حضوری دانش آموزان را دنبال خواهند کرد.
پانزدهم شهریورماه در حالی سپری شد که ویروس کرونا امروز نیز با گرفتن جان ۱۱۰ نفر از هموطنانمان این موضوع را بار دیگر گوشزد کرد که رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی سرانجامی جز درد و بیماری به دنبال نخواهد داشت.
امروز نیز مدارس سراسر کشور در سال تحصیلی جدید به واسطه شیوع ویروس کرونا و شرایط مرتبط با آن با اعمال سختگیرانه پروتکل های بهداشتی بازگشایی شد چرا که به گفته استاندار تهران حتی در چنین شرایطی، آموزش تعطیل‌بردار نیست.
شیوع ویروس کرونا در کشور علاوه بر تأثیرات زیادی که بر زندگی مردم از لحاظ فرهنگی، اجتماعی اقتصادی گذاشته، نظام تعلیم و تربیت را نیز بیش از هر چیز دیگری تحت تاثیر قرار داده بطوریکه از اواخر اسفند پارسال مدارس کشور را تعطیل و دانش‌آموزان را خانه‌نشین کرد.
هر چند با تدبیر آموزش و پرورش، دانش‌آموزان، فرآیند تحصیلی خود را در منزل و با بهره‌گیری از فضای مجازی دنبال کردند اما قطعا حضور فیزیکی در مدرسه و کنار همکلاسی‌ها،  معلمان و آموزش حضوری تاثیر بیشتری در یادگیری دارد ضمن اینکه این حضور در شادابی و نشاط دانش‌آموز نیز اثرگذار است اما امیدواریم با رعایت سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی سال تحصیلی جدید را هم توام با موفقیت و سلامت تجربه کنیم.

۲۹ استان کشور در وضعیت قرمز یا هشدار

بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به افزایش شمار بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان در هفته گذشته به نسبت بیماران ترخیصی،گفته است که با توجه به آمارها پیش بینی می کنیم در دو هفته آینده شمار بیماران کرونایی بستری در هرمزگان افزایش یابد.

دکتر حسین فرشیدی اظهار داشت: هم اکنون استان هرمزگان به صورت میانگین در وضعیت نارنجی (هشدار خطر محسوس شیوع) قرار دارد، اما برخی از شهرستان های استان در وضعیت قرمز به سر می برند.

شهرستان های، میناب، رودان، بستک و پارسیان در وضعیت قرمز هستند و شهرستان‌های بشاگرد، سیریک و ابوموسی در وضعیت سفید قرار دارند و دیگر شهرستان‌ها در وضعیت زرد هستند.

رئیس مرکز بهداشت پیرانشهر یکی از دلایل شیوع مجدد ویروس کرونا در این شهرستان را بی توجهی به زدن ماسک عنوان کرد و گفت که به دلیل کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا در طی هفته‌های گذشته در این شهرستان، بخشی از شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله زدن ماسک بی‌توجه شده‌اند.

مجید کاسیان‌زاده اظهار داشت: در هفته‌های اخیر میزان ابتلای به کرونا در این شهرستان کاهش داشت و حتی در طی چند هفته اخیر هیچ مورد فوتی ناشی از کرونا وجود نداشت اما متاسفانه این وضعیت موجب شد تا بیشتر شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بویژه زدن ماسک کم توجه شوند.

وی افزود: این موضوع بسیار خطرناک و نگران کننده است و پس از اینکه یک هفته بدون بیمار بستری کرونایی را در پیرانشهر سپری کرده بودیم، دوباره شاهد بستری شدن چند بیمار مبتلا کرونا در بیمارستان در طی روزهای اخیر هستیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تداوم آموزش اصل مهم ادامه همزیستی با کروناست ،گفت : در شرایطی که ویروس جدیدی به نام کرونا همراه زندگی ما شده است تداوم آموزش اصلی مهم برای ادامه مسیر زندگی به همراه این ویروس است.

سیدجواد حسینی در آیین نمادین بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در مدرسه دخترانه جمیله متقیان میلانی مشهد افزود: تراز،قد و دیوار هر جامعه به اندازه تراز، قد و دیوار مدارس همان جامعه است بنابراین پیشرفت و توسعه جامعه در ارتباط نزدیک با مدرسه و امر آموزش است.

وی با بیان این که نظام تعلیم و تربیت یک نظام زیربنایی و سرمایه‌گذاری است ادامه داد:با توجه به تاثیرات دگرگون‌کننده و بنیادین ناشی از شیوع بیماری کووید۱۹ در همه زمینه‌ها در سطح جهان،حوزه آموزش نیز همانند سایر حوزه‌ها در معرض سریع‌ترین، همه‌گیرترین و اساسی‌ترین تغییرات قرار گرفت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز  با وخیم دانستن وضعیت عمومی ۱۱۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های البرز گفت که اکنون ۳۹۵ بیمار مشکوک و قطعی کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که وضعیت جسمی و عمومی ۱۱۱ نفر از آنان وخیم است.

دکتر محمد فتحی افزود:  ۵۱۰ بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته با علائم اولیه کرونا به بیمارستان های البرز مراجعه کردند که ۴۵ بیمار آنان به علت وخامت حال عمومی بستری شدند.

وی اظهار داشت :  مجموع کل  موارد بستری شامل  قطعی ، محتمل و مشکوک  از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز  ۱۵ هزارو ۷۰۴ نفر  بوده که از این تعداد  ۱۵ هزار و ۱۸۵ نفر مورد قطعی مثبت تشخیص داده شده است. 

استاندار لرستان هم افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در این استان نگران کننده دانست و گفت : میزان بستری مبتلایان به کرونا در استان طی هفته گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته که این روند نگران کننده است.

سیدموسی خادمیبا اشاره به مصوبات اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا افزود: بررسی آخرین وضعیت استان ها در جلسه ویدئوکنفرانس این ستاد نشان می دهد طی یک هفته اخیر، لرستان با رشد ۳۰ درصدی تعداد مبتلایان مواجه بوده است .

وی با اشاره به اینکه لرستان در وضعیت هشدار شیوع کرونا قرار دارد تصریح کرد: افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان موضوع نگران کننده ای می باشد چراکه طبق تجربه ممکن است با افزایش مرگ و میر همراه باشد.

رییس مدارس استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه برنامه مدارس این استان در سال تحصیلی جدید بر اساس وضعیت کرونایی تنظیم شده است گفت که مدیران مدارس این استان در سال تحصیلی جدید ۱۴۰۰ ـ ۱۳۹۹ بر اساس سه وضعیت سفید، زرد و قرمز کرونایی برنامه سال تحصیلی تدوین کرده‌اند و آموزش‌ها متناسب با شرایط روز و با تصمیم ستاد کرونا در هر شهرستان، مدیر مدرسه و شورای مدارس ادامه خواهد یافت.

محمد شفایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حضور دانش‌آموزان در مدارس بر اساس وضعیت کرونایی و مطابق با مصوبات ستاد ملی و محلی مدیریت کرونا اظهارداشت: تحصیل در مناطق و نواحی آموزشی واقع در محدوده سفید شیوع کرونا در استان به صورت حضوری و با رعایت الزامات بهداشتی، ایمنی و سلامت دانش‌آموزان برای رفع دغدغه خانواده‌ها ادامه خواهد داشت.

استاندار همدان هم با بیان اینکه کادر آموزشی برای پیشگیری از کرونا توجیه شدند ابراز داشت : شیوه آموزش در مدارس استان برای گروه‌های مختلف طراحی و تدوین شده‌است و کادر اداری و آموزشی نسبت به ارتقای سلامت در فضای آموزشی و پیشگیری از شیوع کرونا توجیه شدند.

سید سعید شاهرخی اظهار داشت: با توجه به آغاز سالتحصیلی و بهار علم و دانش باید از این فضا بگفته رییس جمهوری برای شکست ویروس کرونا بهره گرفت تا در کنار کسب علم و دانش شاهد کاهش جانباختگان ناشی از اتلا به این بیماری باشیم.

وی اضافه کرد: بنابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و بر اساس برنامه ها و پروتکل‌های تدوین شده در وزارت علوم، بهداشت و آموزش پرورش، باید با استفاده از زمان و بهره‌مندی از فضای آموزشی از پیشرفت علمی عقب نمانیم.

اهم اخبار و گزارش های کرونایی استان ها

برنامه‌ریزی آموزشی در شرایط کرونا لازم است

با شک و تردید کرونا چه کنیم؟

درس اول کرونا

۷۰ بیمار کرونایی در وضعیت وخیم در قم بستری هستند

بازگشایی مدارس تلاشی برای آموزش همزیستی با کرونا

بیم و امید خانواده‌ها از بازگشایی مدارس در سایه کرونا

استشمام بوی ماه مهر با نه به کرونا

آخرین آمار وزارت بهداشت از جانباختگان کرونا  

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۱۰ بیمار کرونای دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۲ هزار و ۱۵۴ نفر رسید و ۲۹ استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا قرار دارند.

سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( ۱۵ شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هزار و ۸۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۹۷۶ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۸۴ هزار و ۶۶۶ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۲۲ هزار و ۱۵۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۳۲ هزار و ۱۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۷۰۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۳۵۵ هزار و ۱۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

3 × 5 =