جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۳:۰۰:۵۳
دسته بندی: اجتماعی
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۸:۱۳

فرمانده‌ای که قلب امام خمینی (ره) را شاد کرد

کتاب آدم نژاد به قلم محمودیوسفی مرند به تازگی توسط انتشارات موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ۳۳۹ صفحه و ۲ هزار نسخه به چاپ رسیده است. در مقدمه این کتاب آمده است: من قبل از مرگم مرده ام! این حرف را کسی زد که سه بار در زندگی مرد و نتوانست از کثرت […]



کتاب آدم نژاد به قلم محمودیوسفی مرند به تازگی توسط انتشارات موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ۳۳۹ صفحه و ۲ هزار نسخه به چاپ رسیده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: من قبل از مرگم مرده ام! این حرف را کسی زد که سه بار در زندگی مرد و نتوانست از کثرت حضور در مناطق جنگی، عملیات هایی که بوده را به یاد بیاورد. او به یاد می آورد که کومله در کردستان برای سرش جایزه گذاشته بود و به یاد می آورد که ده ها بار با تیر مستقیم و گلوله کاتیوشا مجروح و در عراق به اعدام و ۲۵ سال زندان محکوم شده است.

یوسفی که تا کنون کتاب های بابانان، حکایت یادها، حوالی یک آدم و مسافت کوتاه را نوشته است، به خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار گفت: کتاب آدم نژاد در ۲۵ قسمت ضمن روایت جذاب و پرکشش از جزیی ترین لحظه های سرگذشت زندگی پرمخاطره سرهنگ خسرو آدم نژاد در دوران دفاع مقدس، به بیان بخش های نابی از وقایع روزهای جنگ تحمیلی می پردازد که گوشه ای از تاریخ کشورمان و مقاومت های مردمی در روزهای آغازین جنگ توسط ارتش بعثی عراق در حمله به کردستان است.

یکی از تاثیر گذارترین بخش های کتاب لحظه پیروزی رزمندگان در عملیات کربلای هفت است که این حماسه آن قدر برای فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خمینی (ره) باارزش بود که بعد از عملیات ضمن یک مکالمه تلفنی مستقیم با فرمانده لشکر ۶۴ ارومیه این پیروزی را تبریک می گویند و خطاب به رزمندگان یگان جنگاوران به فرماندهی سرهنگ آدم نژاد، فرمودند شما با این عملیات قلب مرا خشنود کردید.

یوسفی اضافه کرد: سرهنگ آدم نژاد یکی از فرماندهان شناخته شده ارتش جمهوری اسلامی است که یگان تحت امر او همیشه از جسورترین و شجاع ترین نیروها تشکیل می شد و او بهترین و باارزش ترین دوران زندگی خود را در طول هشت سال دفاع مقدس و پس از ان در یگان های رزمی ارتش و سپاه درراه پاسداری از این مرز وبوم سپری کرد.

وی افزود: شهید آدم نژاد در مسئولیت های مختلف چون فرمانده گردان جنگاوران لشکر ۶۴ ارومیه، فرمانده جنگ های نامنظم قرارگاه غرب ارتش در ارتفاعات شمالغرب و دشت های وسیع جنوب کشورحماسه های بیاد ماندنی آفرید.

این فرمانده خستگی ناپذیر مدتی به سپاه کردستان مامور شد که با فرماندهان مختلف سپاه از جمله شهیدان محمد بروجردی. ناصر کاظمی. محمدعلی گنجی زاده و محمود کاوه همرزم بود.

یوسفی افزود: او در عملیات های مختلف و متعددی از جمله پاکسازی شهرهای پیرانشهر، سردشت، اشنویه و عملیات والفجر ۲، کربلای ۲، کربلای ۵، رمضان، نصر، بیت المقدس، نصر ۳ و ۹ و عملیات های برون مرزی بسیاری شرکت کرد و در حین یک ماموریت ویژه برون مرزی به اسارت نیروهای بعثی در آمد و پس تحمل چهار سال اسارت در اولین روز سال ۱۳۸۲ به آغوش میهن اسلامی و خانواده اش برگشت.

وی افزود: فرمانده دلیر روزهای دفاع مقدس سرهنگ خسرو آدم نژاد در ۲۸ آذر ۱۳۹۸ پس از سال ها تحمل جراحات جانبازی که از میهمانی چند صباح زمین خسته و ملول بود، روح پاکش را برداشت و به آسمان برد تا در جمع همرزمان شهیدش آرام گیرد.

نگاهی به زندگی شهید

سرهنگ جانباز و آزاده خسرو آدم‌نژاد غفور، از نوابغ دوران هشت سال دفاع مقدس در فرماندهی جنگ‌های نامنظم و یار دیرین شهید چمران در پاکسازی مناطق غرب کشور از حضور منافقان و ضد انقلاب، فرمانده گردان جنگاوران و راوی کتاب قهرمان ناشناس بود که سال گذشته در چنین روزهایی پس از سال‌ها رشادت و تحمل آثار جراحت و اسارت، به یاران شهیدش پیوست.

سرهنگ خسرو آدم‌نژاد در سال ۱۳۳۸ در شهر شیراز چشم به جهان گشود، در سال ۱۳۵۶ در رشته خلبانی هوانیروز قبول شد، اما پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ رسته پیاده را انتخاب کرد و پس از طی دوره‌های مقدماتی توپخانه و سپری کردن دوره‌های تکاور، چتربازی، مربی کوهستان و دیگر دوره‌ها به عنوان شاگرد اول، برای ادامه خدمت به لشکر ۶۴ ارومیه منتقل شد.

این رزمنده سرافراز دوران دفاع مقدس به مدت دو سال به تیپ ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مامور شد و به همراه شهیدان والامقامی همچون شهید بروجردی در چندین عملیات شرکت کرد.

وی در ادامه تلاش‌های خود برای پاکسازی مناطق غرب کشور از دست منافقان و ضد انقلاب، به مدت یکسال در کنار مسعود بارزانی، رئیس سابق اقلیم کردستان عراق علیه رژیم بعث مبارزه کرد و در چندین عملیات مهم نقش تاثیرگذاری را ایفا کرد. جراحات متعدد ناشی از انفجار مین و تقابل مستقیم با دشمن در این مدت زمان نتوانست او را مغلوب کند و تا پایان جنگ تحمیلی در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشت و در سال ۶۸ نشان فتح را از دستان فرمانده کل قوا دریافت کرد.

با پایان جنگ، سرهنگ آدم‌نژاد برای مقابله با ضدانقلاب در غرب کشور حضور داشت که به اسارت رژیم بعث درآمد و مورد شدیدترین شکنجه‌ها از سوی این رژیم متخاصم قرار گرفت و در نهایت در سال ۱۳۸۲ به خاک میهن بازگشت.

سرهنگ آدم نژاد در طول خدمتش همکاری با نیروی‌های مسعود بارزانی، تیپ ویژه پاسداران، فرماندهی گردان کرد مسلمان، حفاظت اطلاعات ارتش، وزرات اطلاعات در منطقه ایلام و نیروی انتظامی را در پرونده خود دارد.

وی در دوران جنگ در پاکسازی پیرانشهر، منطقه تمرچین، محور پیرانشهر به سردشت، شهر سردشت، محور سردشت به بانه، شهر بانه، محور بانه به مهاباد، شهر مهاباد، محور مهاباد به نقده، نقده با اشنویه و جلدیان و چندین عملیات مهم نقش به سزایی را ایفا کرده است.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

یک × 5 =