جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۰:۵۴
دسته بندی: اجتماعی
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۳

زنان، پیشگامان مراقبت در پیشگیری از کرونا

فرشته سربازی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده فرهنگ سار، به مناسبت نخستین روز هفته ملی سلامت بانوان که به روز «زنان، پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹» نامگذاری شده، با بیان اینکه ویروس ناخوانده کرونا با علائم شایعی همچون تب، […]



فرشته سربازی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده فرهنگ سار، به مناسبت نخستین روز هفته ملی سلامت بانوان که به روز «زنان، پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹» نامگذاری شده، با بیان اینکه ویروس ناخوانده کرونا با علائم شایعی همچون تب، سرفه، تنگی نفس و تظاهرات پوستی به سرعت در همه جای دنیا گسترش یافته، اظهار داشت: به همین دلیل نخستین توصیه سازمان جهانی بهداشت برای کاهش انتشار بیماری، در خانه ماندن و دور بودن از دیگران است.

وی ادامه داد: ویروس کرونا به طور کلی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود؛ در واقع شخص مبتلا با سرفه، عطسه یا حرف زدن با فاصله نزدیک با دیگران این بیماری را بین افرادی که با هم زندگی می کنند، منتقل می کند. ضمن اینکه یکدیگر را در آغوش گرفتن، مشترک غذا خوردن یا حتی با یکدیگر آواز خواندن هم باعث انتشار ویروس می شود.

متخصص زنان و زایمان افزود:‌ شواهدی وجود ندارد که ویروس بتواند از طریق آب استخر یا وان داغ منتقل شود اما از آنجا که این ویروس می تواند زمانی که افراد نزدیک به هم هستند منتشر شود، شنا در استخرهای شلوغ همراه با خطر است.

سربازی با تشریح علائم ویروس کرونا و یادآوری اینکه در مقایسه با بزرگترها، احتمال ابتلا به علائم در کودکان شدیدتر است، خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به بیماری شدید بستگی به سن و سلامتی افراد دارد؛ در افرادی که مشکلاتی مانند بیماری شدید قلبی، بیماری مزمن کلیه، دیابت تیپ دو، بیماری مزمن انسداد ریه، بیماری سایکل سل یا چاقی دارند احتمال شدت بیماری افزایش می یابد.

زنان، با مدیریت صحیح، سلامت خود و خانواده را تضمین می کنند

عضو انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران با توصیف شرایط ویروس کرونا و علائم و خطرات احتمالی آن برای همه اقشار جامعه، به نقش مادر، همسر و فرزند در پیشگیری و مقابله با انتقال این ویروس از شخصی به شخص دیگر اشاره کرد و گفت: زنان چه در خانواده، چه به عنوان فعال اجتماعی در جامعه و بازار کار، مسئولیت خودمراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹ را به عهده دارند.

وی یادآور شد: در این شرایط، زنان باید نسبت علائم بروز کرده در افراد توجه ویژه داشته و تا زمان بهبودی او را در خانه نگهدارد و نسبت به تغذیه خود و خانواده در دوران قرنطینه خانگی برنامه ریزی مناسبی داشته باشند تا ضمن تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن، میزان کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهند تا از افزایش وزن و چاقی نیز پیشگیری شود.

توصیه به سایر اعضای خانواده برای استفاده از ماسک و پوشاندن کامل دهان و بینی در مکان های شلوغ و پرتردد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از دیگر نقش های مادران و زنان دلسوز است که سربازی به آن اشاره کرد و اظهار داشت: واقعیت‌ها را باید با زبان ساده، قابل درک و فهم بدون ایجاد اضطراب، برای فرزندان توضیح داد.

 وی با یادآوری اینکه زنان پیشگامان صیانت از سایر اعضای خانواده هستند، خطاب به آنان توصیه کرد: در صورت ابتلا یکی از افراد به کرونا، برای حفاظت از خود و دیگران شخص بیمار را از سایر افراد جدا کنید و تا زمان بهبودی کامل از حیوانات خانگی هم دور باشند.

 سربازی ادامه داد: فضای خانواده را با هیجان‌های مثبت مانند شادی، نشاط، شوخی و طنز پر کنید. هنگامی که برای تمیز کردن اتاق فرد بیمار به اتاق او وارد می شوید، از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده کنید. ضمن اینکه دستگیره و میز کنار تخت و به طور کلی سطوح به طور منظم تمیز شوند.

این متخصص با یادآوری اینکه نگرانی در رابطه با کووید ۱۹ طبیعی است به خصوص زمانی که امکان فعالیت و دیدار دوستان و بستگان را وجود ندارد و احساس ترس و تنهایی بر فرد غلبه می کند، به مادران توصیه کرد: از اخبار فاصله بگیرید و ورزش منظم، تغذیه سالم و انجام فعالیتی که خود و سایر اعضای خانواده از آن لذت می برید را جایگزین کنید.

در تقویم رسمی کشور، از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه هفته ملی سلامت بانوان برگزار می شود که روزهای آن به ترتیب پنجشنبه ۲۴ مهر به «زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹»، جمعه۲۵ مهر روز «پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان  کووید ۱۹»، شنبه۲۶ مهر به نام «شیوه زندگی سالم زنان و کووید ۱۹ با تاکید بر چاقی به عنوان  عامل وخامت کووید۱۹» نامگذاری شده است.

همچنین یکشنبه ۲۷مهر نیز روز «سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم) در همه گیری کووید۱۹»، دوشنبه ۲۸مهر روز «زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید۱۹»، سه شنبه ۲۹مهر روز «نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید۱۹» و چهارشنبه ۳۰مهر روز «پیشگیری از آسیبهای شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید۱۹» نامگذاری شده است.

گفت و گو از: فاطمه دهقان نیری

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

بیست + هفت =