جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۵:۱۳:۴۱
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷

تا پهنای خورشید

استان کرمان به گفته کارشناسان با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال بیش از ۷۰ درصد تابش نور خورشید در ایران را داراست. این ظرفیت بسیار عالی می تواند جایگاه استان را در بخش تامین انرژی های پاک و همچنین جلب سرمایه گذاران خارجی ارتقا بخشد. در سال های اخیر خشکسالی‌ و کاهش بارندگی در برخی مناطق فعالیت کشاورزی […]



استان کرمان به گفته کارشناسان با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال بیش از ۷۰ درصد تابش نور خورشید در ایران را داراست. این ظرفیت بسیار عالی می تواند جایگاه استان را در بخش تامین انرژی های پاک و همچنین جلب سرمایه گذاران خارجی ارتقا بخشد.

در سال های اخیر خشکسالی‌ و کاهش بارندگی در برخی مناطق فعالیت کشاورزی یا دامپروری را دشوار ساخته که این موضوع  افزایش مهاجرت از روستا به شهر را نیز به دنبال داشته است.

اما با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان منافع اقتصادی و حمایتی مردم منطقه تامین و  فرصت شغلی بسیار مناسبی برای اقشار مختلف ایجاد خواهد شد که در محیط روستا با نصب پنل های خورشیدی مقیاس‌کوچک ضمن تامین روشنایی، درآمد پایدار و تضمین شده برای اهالی روستا نیز رقم خواهد خورد؛ به طور قطع این اقدام از مهاجرت و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری می کند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه ۴۰ درصد برق تولیدی کرمان وابسته به آب است و با وجود خشکسالی و کمبود منابع آبی در استان، راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی گام بسیار موثری در صرفه جویی منابع آبی و حفظ محیط زیست به شمار می‌رود.

در دولت دوازدهم طرح هایی به منظور بهره برداری از انرژی خورشیدی نظیر کرامت خورشید کمیته امداد امام خمینی(ره) اجرا شد که با  پرداخت وام به مددجویان  زمینه ایجاد نیروگاه های خورشیدی بر پشت بام منازل ایجاد شد و این نیروگاه های مقیاس‌کوچک ۵ کیلوواتی ضمن تامین برق مورد نیاز ساکنان، اضافه تولید خود را نیز به شبکه تزریق می کردند که وزارت نیرو برق تولیدی مددجویان را  ماهیانه نزدیک به یک میلیون تومان خریداری می کند و نوعی اشتغالزایی نیز با درآمد ثابت و پایدار ایجاد شده است. 
هرچند در استان کرمان نیروگاه های خورشیدی زیادی در قالب خانگی یا صنعتی ایجاد شده اما با وجود این هنوز ظرفیت زیادی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی وجود دارد که نیازمند مشارکت بخش خصوصی، حمایت و رفع موانع تولید از طرف دولت است.

کاهش تلفات برق به دلیل نزدیکی مکان تولید تا مصرف نیروگاه های خورشیدی و همچنین کاهش آلودگی های زیست محیطی از محاسن نیروگاه ها به شمار می رود.

آنچه مسلم است نگاه به آینده، جلوگیری از تخریب محیط زیست و رهایی از جنگ آب از دغدغه های جامعه و خوب است دولت ها برای حفظ و حراست از محیط زیست با تامین اعتبار مسیر را برای حضور سرمایه گذاران نیروگاه‌های خورشیدی هموار سازند.

اما عامل مهمی که باعث جلوگیری از توسعه نیروگاه‌ها می‌شود افزایش قیمت پنل های خورشیدی در سال های اخیر و حضور رقبای خارجی و کشورهای همسایه مثل چین در بازار ایران و از طرف دیگر تورم و افزایش نرخ ارز است که محصولات تولید داخل را به دست فراموشی می سپارد.

البته به گفته کارشناسان برای حل این موضوع دو راهکار وجود دارد؛ نخست  افزایش قیمت خرید برق از نیروگاه های خورشیدی خانگی است تا هم زمینه توسعه پنل های خورشیدی افزایش یابد و هم مردم به صرفه جویی در مصرف برق ترغیب شوند. 
دوم تکیه دولت بر نیروی جوان کشور و سرمایه گذاری بر روی شرکت های دانش بنیان باهدف تولید پنل های خورشیدی و افزایش میزان بهره وری آنها با توجه به شرایط بومی است.

اما اینها نیازمند نگاه دولت سیزدهم به اصلاح زیرساخت ها درکشور با استفاده از جوانان مومن، انقلابی، متخصص و کارآمد است که با حمایت دولت مردمی ایران سربلند را در چله انقلاب دست در دست یکدیگر تا پهنای خورشید بسازیم.

*کارشناس صنعت برق

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

5 × دو =