جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۶:۱۲
دسته بندی: اجتماعی
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲:۰۳

برنامه‌های برگزاری بزرگداشت سی‌امین سالروز ورود آزادگان به میهن

به گزارش فرهنگ سار از بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام محمدحسن کاویانی‌راد روز چهارشنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های سی‌امین سال بزرگداشت ورود آزادگان به میهن و برگزاری کنگره ملی «الماس‌های درخشان» که در ساختمان شهید سلیمانی بنیاد برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد آزادگانی که ۲۶ مرداد، یادآور ورود اولین گروه آن‌ها به میهن اسلامی […]



به گزارش فرهنگ سار از بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام محمدحسن کاویانی‌راد روز چهارشنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های سی‌امین سال بزرگداشت ورود آزادگان به میهن و برگزاری کنگره ملی «الماس‌های درخشان» که در ساختمان شهید سلیمانی بنیاد برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد آزادگانی که ۲۶ مرداد، یادآور ورود اولین گروه آن‌ها به میهن اسلامی است، گفت: اگر چند روز را به‌عنوان روزهای پرنشاط و مسرت‌بخش در تاریخ کشور در قبل و بعد از انقلاب داشته باشیم، یقیناً ۲۶ مرداد چنین روزی است و شایسته است که همواره در تاریخ این مرز و بوم به چنین نقطه عطفی با آن عقبه ارزشمند پررنگ پرداخته شود.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد با بیان اینکه امسال سی‌امین سالروز ورود آزادگان به میهن را در چهلمین سالگرد حماسه بزرگ دفاع مقدس و در طلیعه گام دوم انقلاب تجربه می‌کنیم، اظهار کرد: گرامی‌داشت این خاطره و خاطره‌آفرینان این حماسه یعنی ۴۳ هزار آزاده‌ای که صاحبان این روز هستند در موقعیت کنونی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۳ هزار آزاده میهن ما از ۶ ماه تا بیش از ۱۰ سال دوران اسارت را پشت سر گذاشته‌اند، اضافه کرد: ۶۶ نفر از این تعداد، خانم‌های آزاده‌ای هستند که به اشکال مختلف به اسارت دشمن درآمدند. همچنین حدود ۵۷۰ نفر از عزیزان آزاده ما در غربت اسارت به مقام رفیع شهادت رسیدند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شعار امسال بزرگداشت سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی را «همدلی، مقاومت و ایثار اجتماعی» اعلام کرد و در تشریح آن گفت: این شعار به اقتضای وضعیت حال و موجود جامعه انتخاب شده است. «همدلی» به خاطر فضای امروز جامعه، خصوصا در مواجهه با ویروس کرونا است. شعار «مقاومت» هم پیام بزرگی برای وضعیت امروز جامعه ما دارد که هم‌زمان دوران دشوار تحریم های اقتصادی، هجمه فرهنگی و جنگ روانی را تجربه می‌کند.
 وی با بیان اینکه آزادگان ما در دوران اسارت فشار، حصر و شکنجه را شخصی تحمل می‌کردند، عنوان کرد: در موقعیت فعلی مردم ما با همه این‌ها در سطح اجتماعی و بین‌المللی مواجه هستند و در این موقعیت چه الگویی بهتر از آزادگانی که این داستان را در دوران اسارت به شکل دیگری تجربه کردند و از آن کوران سخت با عزت و افتخار خارج شدند.
حجت الاسلام کاویانی‌راد در ادامه آزادگان را الگوهای عینی و نزدیک به مردم و در میان آن‌ها خواند و گفت: این الگوها بهترین وسیله هستند که مردم با تأسی به آن‌ها استقامت را تجربه و تاب‌آوری کنند و با نگاه به یک افق روشن در آینده، بتوانند این مسیر پرخطر را ادامه دهند و از این آزمون مثل سایر آزمون‌ها سرافراز بیرون آیند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد در ادامه به تشریح برنامه‌های سی‌امین سالگرد ورود آزادگان به کشور پرداخت و گفت: حدود ۳۰ عنوان برنامه کلی در سطح کشور به تفکیک ستادی و استانی پیش‌بینی شده است که با مجموعه اجرائیاتی که قرار است اتفاق بیافتد، تقریباً ۱۲۰۰ اجرا را در بزرگداشت این روز بزرگ در سراسر کشور تجربه خواهیم کرد.
حجت الاسلام کاویانی‌راد اضافه کرد: در راس این برنامه‌ها مرحله دیگری از کنگره ملی «الماس‌های درخشان» را خواهیم داشت، با این تفاوت که امسال باتوجه به شیوع ویروس کرونا، ناچاریم برنامه را به‌صورت هم‌زمان در چارچوب یک مراسم مجازی برگزار کنیم. در این برنامه ضمن قرائت پیام ریاست جمهوری و سخنرانی ریاست محترم بنیاد، برقراری ارتباط مستقیم با استان‌های مختلف را خواهیم داشت و از ۱۰۶ آزاده فعال در زمینه ایثار اجتماعی تجلیل خواهد شد. هدف از چنین برنامه‌ای این است که ایثارگران و خصوصا آزادگان در موقعیت فعلی به‌عنوان نماد و الگو در عرصه فداکاری و احسان عمومی مورد توجه قرار بگیرند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد حضور آزادگان با لباس اسارت و با حفظ پروتکل‌های بهداشتی در بیمارستان‌ها برای تکریم و تجلیل از کادر درمان را از دیگر برنامه‌های سی‌امین سالروز ورود آزادگان به کشور خواند و افزود: امسال بسته نمایشگاه مجازی در قالب نمایشگاه عکس، هنرهای تجسمی و آثاری از دست‌ساخت‌های خود عزیزان ایثارگر خواهیم داشت.
حجت الاسلام کاویانی‌راد تجلیل از ۱۰ نویسنده برتر آزاده کشور، مصاحبه با آزادگان و شنیدن خاطرات و پیام‌های آن‌ها را از دیگر برنامه‌های امسال عنوان و اضافه کرد: حدود ۱۰۰ عنوان فیلم و مستند مرتبط با آزادگان بارگذاری و حدود ۲۰ عنوان کتاب با موضوع آزادگان به صورت الکترونیک فراهم شده، تا در اختیار عموم قرار بگیرد. همچنین سه مستند مختص به آزادگان تهیه و برای پخش در اختیار صداوسیما قرار گرفته است.
وی افزود: امسال هشت عنوان نماهنگ تولید شده است که موسیقی و شعر سه عنوان آن‌ها تولیدی است و برای نخستین بار در معرض رویت عموم مردم قرار می‌گیرد. همچنین لیستی از آزادگان شاخص در اختیار صداوسیما قرار داده شده تا در برنامه‌های پربیننده تلویزیون حضور یابند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد با بیان اینکه پیام امسال آزادگان پیام صبوری، تاب‌آوری، مقاومت و امید خواهد بود، افزود: یادواره آزادگان اردوگاه‌های یک، دو، سه و چهار موصل در اصفهان، تجلیل از استانداران، ارسال پیامک تبریک با همکاری برخی اپراتورهای تلفن همراه، تماس تلفنی مدیران بنیاد با آزادگان و خانواده‌های آن‌ها، مجموعه‌ای از مسابقات فرهنگی اعم از دلنوشته، خاطره و کتاب‌خوانی با موضوع مرتبط آزادگان در سطح کشور، برنامه نمادین ورزشی در قالب کوه‌گشت برای آزادگان و هچنین مسابقه فوتبال بین پیشکسوتان جانباز و آزاده از دیگر برنامه‌های سی‌امین سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی است.
حجت الاسلام کاویانی‌راد همچنین ویزیت رایگان بیماران توسط پزشکان آزاده و ایثارگر در برخی استان‌ها و اهدای خون توسط آزادگان به عنوان نمادی از ایثار اجتماعی را از دیگر برنامه‌ها خواند و اضافه کرد: تبلیغات محیطی هم در سطح کشور و در سطح تهران با همکاری شهرداری در شرف انجام است. در سطح شهر تهران برگزاری مراسم تجلیل ویژه نمادین از ۴۶ خانواده آزاده توسط شهرداری پیش‌بینی شده است و طرح نورافشانی در برج میلاد و برج آزادی انجام خواهد شد.
وی رونمایی از کتاب «شقایق در اسارت» که خاطرات و تاریخ شفاهی دوران اسارت آزادگان تهران است را از دیگر برنامه‌های فرهنگی امسال خواند و افزود: مسابقه فرهنگی الماس‌های درخشان که جمع‌آوری خاطرات کم‌یاب از اسارت است در سایت نوید شاهد طراحی و اجرا خواهد شد. همچنین راه‌اندازی کاروان نمادین متشکل از اتوبوس‌های آزادگان در ۲۶ مرداد در بعضی از استان‌ها و برنامه‌های ویژه رادیویی و تلویزیونی متناسب با این ایام پیش‌بینی شده است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد در ادامه گفت: امسال برای نخستین بار مجموعه‌ای از اسناد فرهنگی دو آزاده بزرگ و شاخص شهید سرلشکر لشکری و مرحوم حجت‌الاسلام ابوترابی را در دست تهیه داریم و به مناسبت ورود آزادگان به کشور اسناد برجای‌مانده از این عزیزان در عرصه‌های فرهنگی را تقدیم عموم خواهیم کرد.
 وی در پایان گفت: تجلیل از آزادگان هم به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده تا هر دستگاهی آزادگان تحت پوشش خود را به نحو مقتضی و متناسب با شرایط روز تجلیل و تکریم کند و آخرین برنامه هم ارتباط و تکریم خانواده‌های جانبازان و آزادگان شهید و آزادگان متوفی است

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

3 × 5 =