دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۸:۰۷
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۴:۵۱

متقاضیان کشت گلخانه‌ ای در سمیرم ، گرفتار در موانع اداری

به گزارش فرهنگ سار، استان پهناور اصفهان با سطح افزون بر ۲ هزار هکتاری دارای ظرفیت قابل توجهی در بخش کشت‌های گلخانه‌ای است و در میزان سطح زیر کشت و میزان تولید محصولات گلخانه‌ای به نسبت دیگر استان‌ها در رتبه دوم و سوم قرار دارد. سمیرم در جنوب اصفهان یکی از مهمترین شهرستان‌های استان در بخش […]



به گزارش فرهنگ سار، استان پهناور اصفهان با سطح افزون بر ۲ هزار هکتاری دارای ظرفیت قابل توجهی در بخش کشت‌های گلخانه‌ای است و در میزان سطح زیر کشت و میزان تولید محصولات گلخانه‌ای به نسبت دیگر استان‌ها در رتبه دوم و سوم قرار دارد.

سمیرم در جنوب اصفهان یکی از مهمترین شهرستان‌های استان در بخش کشاورزی بویژه تولید سیب درختی است اما در موضوع کشت‌های گلخانه‌ای و و حتی گیاهان دارویی کار چندانی در این خطه صورت نگرفته است.

یکی از فعالان سازمان نظام مهندسی و خدمات مشاوره‌ای کشاورزی در سمیرم در همین رابطه به خبرنگار فرهنگ سار گفت: منطقه ما با وجود اینکه شهرستانی پر آب شناخته می‌شود اما بهره چندانی در موضوع گلخانه‌داری ندارد.

عباس طایی به عنوان نمونه به تیران و کرون به‌عنوان شهرستانی موفق در زمینه تولیدات گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد گلخانه‌های استان به تعداد ۵۱۷ گلخانه در تیران در غرب این استان واقع شده  است و این در حالی است که تنها در موضوع آب سمیرم از همه شهرهای استان وضعیت بهتری برای این کشت‌ها دارد.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این شهرستان سمیرم از نظر هدایت الکتریکی آب (EC) و آنالیز کیفیت خاک و آب رتبه اول استان اصفهان را داراست.

این فعال بخش خدمات کشاورزی با بیان اینکه مشکلات زیادی بر سر راه متقاضیان گلخانه‌داری در سمیرم وجود دارد، اظهار داشت: برخی از سازمان‌ها تا حدی گره در کار بهره بردار می‌اندازند که هر چه هم کارها را پیش ببرد دست آخر به بن بست اداره آب منطقه‌ای می‌خورد و کارش به جایی نمی‌رسد.

طایی تاکید کرد: این در حالی است که بیشتر متقاضیان گلخانه‌داری در سمیرم خودشان آب برای راه اندازی گلخانه دارند اما باز هم اداره آب منطقه‌ای نمی‌گذارد کار کنند و سد راهشان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مشکل دیگری که وجود دارد این است که کارشناسان این اداره با نقشه‌های هوایی دهه ۶۰ و گوگل ارث کار کرده و اظهار نظر می‌کنند، اضافه کرد: کمتر پیش می‌آید کارشناسان آنها سر زمین متقاضی حاضر شوند و نظرشان را اعلام کنند.

مسوول خدمات مشاوره‌ای کشاورزی سمیرم ادامه داد: ایراد دیگر کار امور آب سمیرم به گفته خودشان کمبود نیروی انسانی است که پاسخ استعلام‌ها را دیر اعلام می‌کنند اما باز هم نوک پیکان انتقاد متقاضی که به در بسته می‌خورد، جهاد کشاورزی است.

طایی یک مشکل دیگر متقاضیان را همکاری نکردن بانک‌ها در زمینه درخواست استعلام‌های بی مورد اعلام کرد وگفت: در همین رابطه حتی تسهیلات سرمایه‌گذار در بخش وردشت سمیرم برگشت خورد و وی که بخش زیادی از کارهایش انجام شده در زمان حاضر معترض است.

روح‌الله افشاریان یکی از متقاضیان احداث گلخانه نیز در همین پیوند به خبرنگار فرهنگ سار گفت: اداره امور آب به هر کدام از استعلام‌ها در مورد انواع آب‌های متخلف و حتی نهرهای سنتی پاسخی نمی‌دهد و اگر هم جواب بدهد، منفی است.

مدیر جهاد کشاورزی سمیرم هم به فرهنگ سار گفت: در این شهرستان و در موضوع گلخانه و تولیدات آن با وجود غنای بالای آب وخاک، حرفی برای گفتن نداریم.

محمد رضایی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد از کار و اقدام ما در بخش توسعه گشت گلخانه ای در اداره امور آب متوقف می‌ماند و همین عامل باعث می‌شود نتوانیم در این زمینه نه تنها رتبه دار شویم بلکه حرفی هم برای گفتن نداشته باشیم.

وی افزود: میزان بهره‌وری در گلخانه داری ۷۰ تا ۸۰ درصد بالا می‌رود در حالی که در کشت معمولی این میزان حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است، بنابراین هیچ شکی بر توسعه این صنعت نیست به شرطی که همه در این مسیر همراهی کنند.

مدیر جهاد کشاورزی سمیرم اضافه کرد: با وجود وسعت زیاد زراعی و مرتعی مجموع گلخانه‌های ما زیر پنج هکتار است و ۱۴ متقاضی در حال تسطیح زمین گلخانه‌هایشان هستند.

رضایی تاکید کرد: ۳۸ نفر از ۶۰ متقاضی گلخانه‌داری مشکل عدم پاسخگویی استعلام از سوی اداره امور آب دارند و تعدادی نیز در بانک‌هایی غیر از بانک کشاورزی دچار مشکل شده‌اند.

وی همچنین از سازمان‌های خدماتی آب، برق، راهداری و گاز هم خواست پاسخ به استعلام‌های این اداره را سرعت بدهند تا در سال پشتیبانی و مانع‌زدایی کارها بهتر پیش بروند.

مدیر جهاد کشاورزی سمیرم دریافت هزینه بالای بنا که بخشداری‌ها دریافت می‌کنند را دیگر مشکل این بخش عنوان کرد و گفت: اگر همه دست به دست هم بدهیم امسال می‌توانیم کارهای اولیه حدود ۴۰ هکتار گلخانه را به سرانجام برسانیم.

مدیر امور آب منطقه ای سمیرم چندی قبل از جلسه‌ای گفته بود: استعلام بیشتر زمین‌های متقاضیان اجرای گلخانه به دلیل  موانع قانونی  در حوضه آبریز کارون منفی می‌شود.

روح‌الله اکبری افزود: استناد ما به عکس‌های هوایی است اما در مواردی نیز کارشناسان خود را به محل اعزام می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: پاسخ همه استعلام‌ها را بر اساس قانون و بخشنامه‌های رسمی وزارت نیرو می‌دهیم و اگر ایرادی در کار است باید از استان و مرکز پیگیری، مرتفع و به اداره امور آب ابلاغ شود.

جمع بندی گزارش فرهنگ سار نشان می‌دهد هر وزارتخانه و سازمانی طبق دستورالعمل‌های خود عمل می‌کند. از همین رو برای حل و فصل این دست مشکلات بین سازمان‌ها که از مرکز به شکل مشترک به آنها اعلام شود نیاز به یک هم افزایی و هماهنگی است.

شهرستان کوهستانی و سردسیر سمیرم دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل طبیعی است.

سالانه افزون بر ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تُن انواع سیب گلاب، گلدِن و رِد در سمیرم تولید و بخش زیادی از آن به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

این شهرستان با اشتغال ۹۰ درصدی مردم در بخش کشاورزی، دارای چهار بخش، شش شهر و ۱۵۰ آبادی و روستاست و در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

11 − پنج =