یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۷:۵۳
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹

توافق برای جهادی کردن قرآنی‌ها و قرآنی کردن جهادی‌ها

به گزارش خبرنگار معارف فرهنگ سار حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه میان سازمان دارالقرآن و سازمان بسیج سازندگی با اشاره به خدمات ۴۰ ساله سازمان دارالقرآن الکریم گفت: این سازمان ابتدا برای نظارت بر چاپ و نشر قرآن و آموزش عمومی قرآن تاسیس شد و تاکنون ۱۴ هزار […]



به گزارش خبرنگار معارف فرهنگ سار حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه میان سازمان دارالقرآن و سازمان بسیج سازندگی با اشاره به خدمات ۴۰ ساله سازمان دارالقرآن الکریم گفت: این سازمان ابتدا برای نظارت بر چاپ و نشر قرآن و آموزش عمومی قرآن تاسیس شد و تاکنون ۱۴ هزار موسسه و خانه قرآنی در سراسر کشور ایجاد شده که از سوی مردم بوده و ۱۰ تا ۱۵ هزار جلسه خانگی قرآن نیز برقرار است.

وی افزود: تاکنون ۶۰ هزار مربی قرآنی آموزش های لازم را دیده اند و ۸۰ هزار نفر در آزمون های تخصصی شرکت کرده اند که بالغ بر هشت هزار نفر موفق به دریافت مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترای قرآنی شده اند.

اخوان ادامه داد: البته استفاده از ظرفیت مردمی به اندازه حداقلی بوده در حالی که امکان بهره برداری بیشتر وجود دارد. جمعیت زیادی در کشور وجود دارد که به آموزش های قرآنی نیاز دارند و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن باید ۵۰ میلیون در مسیر حفظ قرار گیرند تا ۱۰ میلیون حافظ قرآن تربیت شود.

وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در بسیج وجود دارد، سازمان دارالقرآن آمادگی دارد تا با همکاری سازمان بسیج همانگونه که در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله یا ویروس کرونا به عنوان پیشانی حرکت های مردمی حضور دارد، در فضای قرآنی انتظار داریم تا ظرفیت گروه های جهادی در مسیر آموزش های قرآنی و از طرف دیگر ظرفیت موسسات قرآنی در فضای کار جهادی قرار گیرد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: تفاهم نامه امروز در واقع یک توافق اجرایی ذیل تفاهم نامه ای است که میان حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران به امضاء رسیده و این توافق نامه برای جهادی کردن قرآنی ها و قرآنی کردن گروه های جهادی است.

فعالیت ۴۲هزار گروه جهادی

سردار محمد زهرایی رییس سازمان بسیج سازندگی گفت: بسیج مولود انقلاب و تبدیل کننده تهدیدها به فرصت هاست و هر جا که تهدیدی متوجه انقلاب اسلامی بوده، بسیج به میدان آمده است. اگر سیل یا زلزله ای در کشور اتفاق می افتد همه ما دچار نگرانی می شویم و تلاش می کنیم تا مشکلی را حل کنیم و در آسیب های اجتماعی نیز دغدغه مند هستیم ولی در برخی موارد دغدغه نداریم.

وی افزود: ما باید برای خودمان تهدید فرض کنیم که چرا عناصر زندگی ما بر مبنای قرآن و سخنان اهل بیت (ع) نیست. آیا تجارت، ارتباط با همسایه، تربیت فرزند، مصرف کالا و سایر شئون زندگی ما بر اساس قرآن است و آیا نوع خدمت ما به مردم طبق دستورات قرآن است؟ ما باید فراتر از فعالیت های قرآنی به زندگی قرآن توجه کنیم و بسیج می تواند در این زمینه کمک کند.

زهرایی گروه های جهادی را حلقه میانی و تاثیرگذار دانست و افزود: ۴۲ هزار گروه جهادی که یک لشکر ۷۰۰ هزار نفری را تشکیل می دهد در تخصص های مختلف فعالیت می کنند و ۲۴ هزار صندوق قرض الحسنه با ظرفیتی بالغ بر یک میلیون نفر عضو این صندوق می توانند به گفتمان سازی جریان قرآنی کشور کمک کنند.

نگاهی به تفاهم نامه

تفاهم ‌نامه همکاری میان سازمان دارالقرآن‌ الکریم و سازمان بسیج سازندگی با هدف ایجاد و توسعه همکاری های مشترک در تمام زمینه‌های قرآنی، جهادی، علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برای مذت سه سال منعقد شده و موضوع آن شامل نشر فرهنگ اسلامی و قرآنی در جامعه، توسعه، تعمیق و ارتقاء فعالیت های قرآنی در جامعه، ارتقاء معنویت در بین آحاد جامعه و مخصوصاً جوانان، تشکیل گروه های جهادی در جامعه قرآنی در کشور و انجام فعالیت های قرآنی توسط گروه های جهادی است. 

بر اساس ماده چهار این تفاهم نامه سازمان دارالقرآن الکریم موظف است ضمن اعزام اساتید و مبلغان قرآنی همراه گروه های جهادی در مناطق محروم و کمتر برخوردار، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی تخصصی قرآن کریم ویژه جهادگران و بسیجیان نماید و همچنین موظف است نسبت به طراحی و پایه گذاری الگوهای مناسب در جهت ایجاد و تقویت رویکرد تربیت قرآنی ویژه بسیجیان و جهادگران اقدام کند. 
در اختیار قرار دادن محتواهای آموزشی در سطوح مختلف (کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان) به گروه های جهادی، توسعه کمی و کیفی آموزش های عمومی و تخصصی قرآن کریم با نگرش اصولی با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و امکانات پایگاه های مقاومت و مساجد، صدور مجوزهای لازم و حمایت و پشتیبانی از جلسات قرآنی گروه های جهادی و پایگاه ها مقاومت و همچنین انجام فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی در سطح کشور با بهره‌گیری از شیوه‌های روزآمد و جذاب از طریق برگزاری محافل، مراسم، جشنواره‌ها، همایش‌ها، مسابقات، نمایشگاه‌ها با مشارکت بسیج سازندگی از دیگر تعهدات سازمان دارالقرآن است. 
بر اساس ماده پنج این تفاهم نامه بسیج سازندگی موظف است ساز و کار لازم را برای صدور مجوز فعالیت گروه های جهادی قرآنی مراکز و فعالان جامعه قرآنی ایجاد کند و ضمن ارائه کمک های آموزشی برای ایجاد صندوق های قرض الحسنه ویژه موسسات، خانه ها و فعالان قرآنی، از اجرای فعالیت های مجموعه های جهادی قرآنی حمایت کند. 

حمایت از فعالیت های اقتصاد مقاومتی گروه های جهادی قرآنی جهت محرومیت زدایی، ایجاد تمهیدات لازم جهت قرآنی کردن گروه های جهادی سراسر کشور، کمک به ایجاد و توسعه جلسات قرآنی خانگی (طرح نورالثقلین) در کل کشور با استفاده از شبکه گروه های جهادی و پایگاه های بسیج، کمک به ریشه کنی بی سوادی قرآنی با استفاده از ظرفیت گروه های جهادی و استفاده از ظرفیت گروه های جهادی جهت توسعه آموزش حفظ، مفاهیم و تفسیر قرآن کریم از دیگر تعهدات سازمان بسیج سازندگی می باشد. 

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

2 × 3 =