جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۴:۱۷:۵۵
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹

بیستم بهمن ماه با مهمترین خبرهای کرونا در استان ها

 با وجود دستاوردهای بدست آمده در زمینه کنترل ویروس کرونا و رونمایی از واکسن تولید داخل، چرخه انتقال ویروس همچنان فعال است به طوریکه در روزهای اخیر شاهد افزایش شمار مبتلایان و بستری شدگان هستیم که می طلبد مردم همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت و از تردد های غیر ضرور پرهیز کنند. افزایش […]



 با وجود دستاوردهای بدست آمده در زمینه کنترل ویروس کرونا و رونمایی از واکسن تولید داخل، چرخه انتقال ویروس همچنان فعال است به طوریکه در روزهای اخیر شاهد افزایش شمار مبتلایان و بستری شدگان هستیم که می طلبد مردم همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت و از تردد های غیر ضرور پرهیز کنند.

افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ علتی به نام ساده انگاری و عادی انگاری دارد ، زمانی که  افراد جامعه بدون هیچ محدودیتی به امور روزمره شغلی و زندگی خود ادامه می دهند و با کاهش اندکی از آمار همه چیز عادی می شود باید انتظار خیزهای بعدی کرونا را در کشور داشته باشیم. 

 عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به روند افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ گفته که با ادامه این روند حدود چهار هفته آینده شاهد افزایش مجدد موارد مرگ و میر کرونا در کشور خواهیم بود.

مسعود مردانی افزود : در هفته های اخیر شاهد افزایش مسافرت های مردم به استانهای مختلف از جمله هرمزگان و جزایر کیش و قشم هستیم و از طرفی برگزاری جشنواره های هنری مثل جشنواره فجر و افزایش بی توجهی به پروتکل های بهداشتی در بین مردم و بازگشایی همه ادارات و مشاغل و تجمع مردم در مراکز خرید که باعث نوعی عادی انگاری همه گیری کرونا در کشور شده، باعث افزایش موارد ابتلا و مراجعات سرپایی هستیم.

وی تصریح کرد : یکی از مسائل مهمی که موارد مرگ و میر کرونا را افزایشی می کند، مراجعه دیرهنگام افراد مبتلاست و متاسفانه بسیاری از بیماران زمانی به بیمارستان مراجعه می کنند که بخش عمده ریه درگیر شده و از بین رفته است و کار چندانی نمی توان برای آنان انجام داد.

 بر اساس آخرین تحلیل ها هم اکنون ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند که تغییر رنگ استان ها نگران کننده است .

 شهرستان های عجب شیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.

به همین دلیل و با توجه به نارنجی شدن وضعیت برخی استان ها پلیس راهور استان گیلان  از مردم خواسته که به منظور حفظ سلامت خود و دیگران از مسافرت به این استان بپرهیزند و  درصورت نقض قانون رانندگان خودروهای متخلف جریمه می شوند .

سرهنگ طالبی با اشاره به  اجرای محدودیت های جدید ترددی  از هجدهم بهمن ماه جاری به استان های شمالی تصریح کرد: در حال حاضر پلیس در مبادی ورودی شهرهای  رودبار، چابکسر و آستارا  مستقر است و خودروهای غیر بومی را برگشت می دهد و در صورتی که خودرویی از طریقی وارد استان شود با آن نیز برخورد قانونی صورت می گیرد.

در میان خبرهای نگران کننده ناشی از افزایش مبتلایان و مراجعات سرپایی خبر خوشی هم از تولید واکسن کرونا توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به گوش می رسد که مراسم رونمایی از واکسن رازی کوو پارس نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا در البرز برگزار شد که گفته می شود مطالعات اولیه طراحی آن از اسفند سال گذشته آغاز شده و پس از انجام تست حیوانی در اواخر مرداد اسناد این مطالعات نتایج خوبی نیز در برداشت.

 رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با رد فضاسازی های منفی در برخی از رسانه ها و فضای مجازی در خصوص واکسن کرونا تولید داخل کشور گفت: واکسن تولیدی رازی دارای پشتوانه و عقبه ۹۶ ساله علم و تجربه در این موسسه است.

دکتر علی اسحاقی با بیان اینکه برای تولید این واکسن همانند دیگر واکسن های تولیدی داخل کشور ماه ها مطالعه و آزمایش  صورت گرفته است افزود : بعد از گذراندن مراحل تست باید نسبت به قضاوت این واکسن اقدام کرد .

وضعیت کرونا در استانها

بر اساس خبرهای اعلامی قرار است تزریق واکسن کرونا در استان مازندران با اولویت کادر درمانی فردا سه‌شنبه ۲۱ بهمن ماه همزمان با سراسر کشور آغاز ‌شود.

مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که اولویت اول تزریق واکسن طبق برنامه‌ریزی برای کادر درمانی بخش مراقبت های ویژه پیش‌بینی شد که به طور همزمان در سه بیمارستان های امام خمینی (ره) بهشهر و آمل و همچنین بیمارستان رازی شهرستان قائمشهر انجام می شود.

دکتر سیمین بابایی اضافه کرد: در مجموع ۴۸۰ دوز واکسن کرونا به استان مازندران در مرحله نخست اختصاص داده شد که حدود ۲۴۰ نفر از کادر درمان بخش مراقبت های ویژه این واکسن را دریافت خواهند کرد.

به گفته وی واکسن کرونا در دو نوبت به هر یک از گیرندگان تزریق می شود که نوبت اول آن ۲۱ بهمن ماه و نوبت بعدی آن حدود سه هفته بعد تزریق خواهد شد.

اولین محموله واکسن “اسپوتنیک وی” (Sputnik V) روسیه جهت نمونه برداری و بررسی‌های نهایی ۱۶ بهمن ماه سال جاری وارد کشور شد و بر اساس اعلام سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، محموله دوم تا آخر بهمن ماه جاری و محموله سوم نیز تا ۱۰ اسفند راهی تهران می‌شود و این روند هر دو هفته یک بار ادامه خواهد یافت.

طبق اعلام وزیر بهداشت و درمان از سایر منابع چون “آسترازنکا” از سبد کوواکس به میزان حدود ۴.۲ میلیون دوز در ماه فوریه (بهمن تا اسفندماه) وارد کشور خواهد شد.

همچنین بیش از ۸ پروژه تولید واکسن نیز در کشور در حال انجام است که سه پروژه تولید واکسن در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، انستیتو پاستور( با مشارکت کوبا) و موسسه سرم سازی رازی جلوتر از بقیه است و به فاز مطالعه انسانی رسیده اند.

آمارها از افزایش مبتلایان و مراجعان کرونایی به مراکز درمانی خبر می دهد و مسوولان امور بهداشتی مراکز استانی ، شهرستانها و حتی روستاها  هچنان بر اجرای پروتکل های بهداشتی برای قطع زنجیره شیوع بیماری کووید .۱۹ تاکید دارند و از مردم خواسته اند از ترددهای غیر ضرور در تعطیلات پیش رو خودداری کنند.

 بر اساس اطلاعات دریافتی و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی  ، آمار مبتلایان و بستری‌های کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان افزایش داشته به طوریکه در این مدت ۳۳۲ مورد ابتلای جدید به بیماری کووید ۱۹ در استان ثبت شده که بیشترین تعداد طی ۵۰ روز گذشته بوده است .

دکتر جواد آقازاده افزود: البته کمتر از ۵۰ نفر از این مبتلایان در مراکز درمانی آذربایجان غربی بستری شدند ولی افزایش مبتلایان روزانه، زنگ خطری برای شیوع دوباره بیماری کووید ۱۹ است.

بنا بر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان و عضو ستاد کرونا سیستان و بلوچستان،با افزوده شدن ۳۳ کرونایی دیگر در استان شمار مبتلایان به این ویروس به۲۷ هزار و ۴۰۹ نفر رسیده است .

دکتر محمد هاشمی شهری گفت: در شبانه روز گذشته با افزوده شدن یک فوتی کرونا شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان تا کنون به یکهزار و ۱۵۸نفر رسیده است.

بنا به اعلام دبیرخانه ستاد مقابله با کرونا استان اردبیل و در ادامه وضعیت پایدار شیوع کرونا طی شبانه روز گذشته  سه بیمار کرونایی در اردبیل جان باختند و ۲۳ فرد مبتلای جدید در مراکز درمانی این استان بستری شدند.

هم‌اکنون استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و ۹ شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی و پارس‌آباد در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و سه شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفته که  شیوع کرونا در این استان در وضعیت شکننده قرار دارد که در صورت بی‌توجهی شهروندان، تبعات خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و مردم نباید گرفتار عادی‌انگاری بیماری شوند.

اما از اهواز خبر رسیده که همزمان با شیوه ویروس کرونا بیمارستان تامین اجتماعی اهواز به چرخه پذیرش بیماران کرونایی بازگشته است که  رییس بیمارستان امیرالمومنین(ع) تامین اجتماعی اهواز در این خصوص گفته که برمبنای ابلاغ و تصمیم دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و مصوبه اخیر ستاد استانی مبارزه با کرونا، این بیمارستان از روز یکشنبه دوباره به چرخه پذیرش بیماران کرونایی بازگشته است .

دکتر محمد آرزومند اظهار داشت :با وجود قرار گرفتن این بیمارستان در چرخه پذیرش بیماران کرونایی، خدمت رسانی عادی به مراجعه کنندگان ادامه دارد و خللی در پذیرش بیماران جامعه هدف تامین اجتماعی پیش نخواهد آمد.
این بیمارستان همزمان با شیوع ویروش کرونا چند بار وارد چرخه پذیرش بیماران کرونایی استان شد ولی با فروکش کردن شدت شیوع این بیماری و تصمیم ستاد استانی مبارزه با کرونا ، از چرخه پذیرش بیماران کرونایی خارج شده بود.
هم اکنون ۹ شهر اهواز، دزفول، آبادان، شوشتر، کارون، شادگان، رامهرمز، بهبهان و اندیمشک در وضعیت زرد قرار دارند که وضعیت شادگان و رامهرمز نسبت به بقیه مناطق استان حادتر و شدیدتر است.
شیوع ویروس کرونا باعث آسیب‌دیدن بخشی‌های از اقتصاد از جمله اقتصاد خُرد شد به همین علت دولت تصمیم گرفت برای جبران این خسارت ناخواسته تسهیلاتی را در اختیار فعالان تولیدی و اقتصادی و بخشهای دیگر که آسیب‌دیده‌اند قرار دهد که اکنون بسیاری چشم انتظار دریافت این تسهیلات هستند که تسریع در روند پرداخت، همه تسهیلات اختصاص یافته به طور قطع در کاهش آسیب های ناشی از کرونا به صنوف مختلف موثر واقع خواهد شد .

 معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این خصوص گفت : ۱۰۵ واحد آسیب دیده بخش کشاورزی این استان تسهیلات حمایتی کرونا مصوب دولت را دریافت کردند.

خلیل فعله‌گری اظهار داشت: برای این تعداد واحد آسیب دیده ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی دولت پرداخت شده در نتیجه آن اشتغال حدود ۳۵۰ نفر در واحدهای تولیدی کشاورزی از جمله مرغداری‌ها و گلخانه‌ها تثبیت شده است.

و اما  رییس هیات کشتی استان تهران  در این زمینه گفته که با شیوع کرونا در یک سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ خانه کشتی در سطح استان هیچ کمک دولتی را دریافت نکرده‌اند و فعالیت آنها کماکان تعطیل است.

عبدالله عزیزی افزود: برای جبران خسارت به مربیان و مدیران خانه های کشتی نیز نامه نگاری هایی از طریق فدراسیون و هیات کشتی به وزارت ورزش شده است تا بتوان کمک هایی به این بخش ورزشی پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه طبق دستور العمل ستاد ملی کرونا فعالیت رشته های پربرخورد از جمله کشتی از اسفند ماه سال گذشته تا اطلاع ثانوی هنوز نامشخص است گفت: بسیاری از مربیان برای رفع هزینه های زندگی خود با مشکلات مختلفی مواجه هستند که می طلبد در این خصوص اقدامات ارزشمندی اتخاذ شود.

گزارش هایی با محوریت کرونا

شرط و شروط کرونایی برای بازگشایی تالارهای عروسی

هرمزگان در یک قدمی اوج گیری دوباره کرونا

کمین کرونا در سیستان و بلوچستان برای بازگشت به اوج

تبدیل وضعیت آبی پلدختر به زرد در سایه بی توجهی‌ها

راههای پیشگیری از کرونا در خارج از منزل

کرونا و ۶۷ جانباخته دیگر 

به گفته  سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،تاکنون یک میلیون و ۴۷۳ هزار و ۷۵۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۵۳۶ نفر رسیده است.

 سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۰ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷ هزار و ۳۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۰۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۷۳ هزار و ۷۵۶ نفر رسید.

به گزارش فرهنگ سار، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از  ۱۰۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۳۲۸ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

9 − 8 =