جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۹:۳۶
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۸

۲۷ تیر ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

به گزارش گروه اخبار استان ها ، سرایت ویروس کرونا از نوع دلتا طی هفته‌های اخیر در اغلب مناطق کشور شتاب گرفته و اگر از این ویروس غفلت کنیم، خیز پنجم آن مرگبارتر خواهد بود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گردش و قدرت سرایت بالای ویروس دلتا در جامعه گفت که […]



به گزارش گروه اخبار استان ها ، سرایت ویروس کرونا از نوع دلتا طی هفته‌های اخیر در اغلب مناطق کشور شتاب گرفته و اگر از این ویروس غفلت کنیم، خیز پنجم آن مرگبارتر خواهد بود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گردش و قدرت سرایت بالای ویروس دلتا در جامعه گفت که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در جامعه به زیر ۵۰ درصد رسیده است که این موضوع موجب افزایش تعداد بیماران می‌شود.

علیرضا رئیسی با بیان اینکه این ویروس در سراسر کشور در حال گردش است، گفت: با توجه به قدرت بالای سرایت، ما باید بیشتر به سمت رعایت کردن شیوه نامه‌های بهداشتی حرکت کنیم. 

او ادامه داد: با توجه به وضعیت فعلی، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از ۹۰ به زیر ۵۰ درصد رسیده که این نشانه چه موضوعی است؟، آیا ویروس ضعیف شده است، خیر بلکه ویروس جهش پیدا کرده و شدیدتر و با قدرت بیشتری از قبل هم دارد عمل می‌کند.

رئیسی گفت: ما عمیقا ناراحت هستیم و از مردم می خواهیم که این موضوع را جدی بگیرند و جدی تر به دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌ها عمل کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه به موضوع واکسیناسیون در کشور اشاره کرد و افزود: تمام ۷۵ مرکز تزریق واکسن در تهران و ۸۰۰ مرکز در سطح کشور بدون مشکل کار واکسیناسیون هموطنان را انجام داده‌اند و تا چهارشنبه ۶ مرداد ماه، همه افراد بالای ۶۰ سال واکسینه می‌شوند.

به اعتقاد مسوولان وزارت بهداشت و درمان ، واکسیناسیون یکی از سهل الوصول ترین، سریعترین و نسبتا کاراترین روش های پیشگیری از کووید ۱۹ است که اثربخشی نسبی آن در عرصه جهانی به اثبات رسیده و می تواند نقش موثری در کاهش مرگ و میر داشته باشد.

علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید به اینکه واردات واکسن باید دغدغه و مساله روی میز تمام مسوولان کشور باشدگفت که پروفایل کشور در برابر این بیماری مطلوب نیست و کشور باید در برابر ویروس کرونا آرایش جنگی به خود بگیرد و در تمام سازمان‌ها باید اقداماتی فراتر از آنچه تاکنون انجام شده است، صورت گیرد .

به اعتقاد وی اگر واکسیناسیون به موقع انجام نشود، شاهد خیزهای مجدد کرونا خواهیم بود. 

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه با گسترش سویه‌های جدید ویروس کووید ۱۹ در اغلب استان‌های کشور و کاهش چشمگیر در میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی، شاهد تداوم روند افزایشی این بیماری در کشور هستیم گفت که در هفته‌ای که گذشت تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش حدود ۲۵ درصدی مواجه بوده است. همچنین در این هفته با افزایش حدود ۳۵ درصدی در تعداد بیماران بستری مثبت و افزایش ۱۸.۵ درصدی در تعداد بیماران فوت شده کووید ۱۹ بودیم.

سیما سادات لاری درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: در هفته گذشته  استان‌های ایلام، کرمان، یزد، مازندران و هرمزگان به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد بستری مثبت در کشور بودند.

معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان و البرز به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ بودند.

وی افزود: کاهش میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور در حال حاضر در طول ماه‌های اخیر بی‌سابقه بوده و هم اکنون به ۴۸ درصد رسیده و استان‌های گیلان، البرز، یزد، کرمان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دارای پایین‌ترین میزان عمل به دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور هستند.

بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

بر اساس این گزارش ، متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۵ نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان باختند.

از روز گذشته- شنبه- تا امروز ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۱۸۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۲ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۵۲۳ هزار و ۲۶۳ نفر رسید. همچنین  مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۷ هزار و ۱۶۱ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون سه میلیون ۱۳۵ هزار و ۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۳۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۵ میلیون و ۴۴ هزار و ۹۸۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تاکنون ۶ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۲۴۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۲۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۷۰ دُز رسید.

۲۷ تیر ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

به گزارش خبرنگاران فرهنگ سار از سراسر کشور ، اوج‌گیری دوباره ویروس کرونا در قزوین ضمن افزایش آمار مبتلایان جدید و شمار بیماران بستری در بیمارستان‌ها، باعث تشدید محدودیت‌های کرونایی از جمله تعطیلی کسب و کارها به جز مشاغل ضروری در این استان شد.

بازگشت قزوین به وضعیت قرمز کرونایی در حالی است که با این وجود تغییر محسوس و قابل توجهی در رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی شهروندان را شاهد نیستیم.

دکتر جلال رحمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین از افزایش تعداد بیماران جدید و رشد موارد بستری در بیمارستان ها خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۸۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند.

این مسوول ادامه داد: متاسفانه روند شناسایی بیماران جدید و میزان بستری ها رو به رشد هست و باید خود را برای روزهای سخت تر آماده کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین هشدار داد: اگر روند رو به رشد بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تداوم داشته باشد، احتمال تکمیل ظرفیت بیمارستان های استان بالاست.

دکتر رحمانی گفت: بررسی های میدانی نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد شهروندان استان نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی کم توجه بوده و آنها را جدی نمی گیرند و از ماسک استفاده نمی کنند.

 دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان اینکه روند ابتلا به بیماری کرونا در استان خراسان رضوی همچنان صعودی است گفت: روزانه حدود ۲۵۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی بستری می‌شوند.

دکتر علی‌اصغر انجیدنی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد، ۱۵ شهرستان تابعه را زیر پوشش دارد و این در حالی است که بخش زیادی از بیماران کرونایی در مشهد زیر معالجه قرار دارند.

وی بیان کرد: هم اینک هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی بستری هستند که ۸۵۰ نفر آن مربوط به مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش ۷۰ درصدی میزان مراجعات مردم به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر محمدحسن درخشان اظهار داشت: هم اکنون ۴۱ مرکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه سرپایی و برای افراد با علائم مشکوک به کرونا دایر است.
وی بیان کرد: در حال حاضر نتیجه آزمایش افزون بر ۳۵ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی مشهد مثبت می شود و این میزان از ابتدای آغاز  موج پنجم کرونا و شیوع دلتای هندی در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: شدت هر موج جدید بیش از ۱۰ برابر موج‌های قبلی بوده است، این روزها نگرانی شدیدی بابت کنار گذاشتن ماسک، عدم رعایت فاصله اجتماعی و بی‌توجهی نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی داریم.

از استان گلستان نیز گزارش شده است که  روند صعودی ابتلا به کرونا و رشد روز افزون سویه دلتا از یک سو و افزایش آیین‌های استقبال از عید قربان همراه با شلوغی بازار به خصوص در شهرهای ترکمن‌نشین گلستان زنگ خطر استمرار پیک پنجم کرونا در این خطه شمالی را به صدا درآورده است.

در حال حاضر به جز گمیشان که در وضعیت نارنجی قرار دارد شیوع کرونا در دیگر شهرهای گلستان قرمز و در ۶ شهر گرگان، رامیان، کلاله، بندرگز، آزادشهر و مینودشت بحرانی است.

استاندار گلستان با تاکید بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در مجامع مختلف عمومی و خصوصی گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون هر زمان مردم در تعطیلات راهی مناطق تفرجگاهی شدند، روزهای پس از آن با پیک شدید شیوع کرونا در استان مواجه شدیم.

هادی حق‌شناس اظهار داشت: به دلیل اهمیت عید قربان اگر روند شیوع تا دوشنبه کاهشی بود جلسه ستاد کرونا در مورد بازگشایی و یا بسته بودن بازار برگزار می شود و در مورد تعطیلی های آتی تصمیم گیری خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز با بیان اینکه تعداد مبتلایان و بستری‌های کرونایی در خوزستان در روزهای اخیر حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است گفت که  اگر رعایت شیوه‌ نامه‌های بهداشتی را جزو برنامه های اصلی  قرار ندهیم قطعا در ۲ هفته آینده خوزستان وارد پیک جدیدی خواهد شد.

فرهاد ابول نژادیان افزود: در حال حاضر میزان مراجعه به مراکز منتخب بهداشتی در استان خوزستان افزایش یافته و معمولا ۲ هفته پس از افزایش مراجعه، میزان بستری‌ها افزایشی می شود.

از استان اردبیل نیز گزارش شده است که روند صعودی موج پنجم شیوع بیماری کووید.۱۹ و ابتلای به ویروس کرونا در این استان که از چند روز قبل آغاز شده، همچنان ادامه دارد به طوری که طی شبانه روز گذشته شمار مبتلایان جدید و بستری همزمان افزایش شدیدی یافت.

دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل اعلام کرد که در ادامه روند صعودی شیوع کرونا، شمار مبتلایان جدید شناسایی شده کووید.۱۹ طی شبانه‌روز گذشته با ۱۶ نفر افزایش به ۶۱ نفر و مجموع مبتلایان بستری در مراکز درمانی این استان نیز با ۲۵ نفر افزایش به ۲۸۶ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار فرهنگ سار اعلام کرد: در شبانه‌روز گذشته با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان، مجموع جان‌باختگان کرونا در ۱۷ ماه گذشته در این استان به یک‌هزار و ۸۴۹ نفر رسیده است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به ترخیص ۳۵ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل گفت: افزایش شمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی این استان به ۶۰ نفر، نشان دهنده خیز شیوع کرونا در این استان است.

وی ادامه داد: شمار بیماران بستری و سرپایی کووید.۱۹ در سطح استان به شدت در حال افزایش است و با توجه به شدت چرخه شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل، حداقل ۹۰ درصد مردم، باید معتقد و عامل به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای توقف این فرایند باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: با تایید موارد ابتلای قطعی به سویه دلتای ویروس کرونا در کل استان اردبیل، زنگ خطر شیوع خیز پنجم کرونا در این استان هم به صدا در آمده است.

فرماندار گناوه نیز در این باره گفت: این شهرستان در شرایط فراتر از وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته و به مرحله شیوع ویروس دلتای هندی رسیده است.

غلامرضا مهرجو افزود: مراجعه افراد مبتلا به کرونا به ۲ بیمارستان شهرستان گناوه افزایش یافته و ظرفیت آنها تکمیل شده است.

وی اظهار داشت: به رغم اینکه پیش‌بینی های لازم برای ایجاد ظرفیت امکانات بیمارستان با دستور و پیگیری استاندار بوشهر و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر صورت گرفته است، اما به علت روند افزایشی بیماران کرونایی اکنون پاسخگو نیست.

فرماندار گناوه بیان کرد: در چند روز اخیر ، علاوه بر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا ، روند فوتی‌ها نیز سیر صعودی گرفته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه کمبود تخت بیمارستانی به دنبال شلوغی بیمارستان‌ها مهمترین چالش برای مواجه با افزایش تعداد بیماران بستری در موج پنجم کرونا است گفت که عادی‌انگاری مردم و خستگی کادر بهداشت و درمان را هم باید به این چالش اضافه کرد که می‌تواند کنترل این موج را با مشکل مواجه کند.

مجید شیرانی در عین حال ابراز امیدواری کرد تا تعداد افراد نیازمند به بستری در موج پنجم نسبت به موج چهارم کمتر شود و همین موضوع می‌تواند تا حدی چالش کمبود تخت‌های بیمارستانی را برطرف کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، تداوم روند واکسیناسیون در استان را از دیگر نکات امیدوارکننده برای مواجه با موج پنجم کرونا دانست و گفت: واکسینه شدن گروه‌های پرخطر و سالمندان از قدرت بیماری‌زایی و شدت مرگ و میر این ویروس کاسته است.

از استان گیلان نیز گزارش شده که روند افزایشی شمار مبتلایان بستری به کرونا در گیلان در سه هفته اخیر تداوم داشته و در این مدت نزدیک به ۲ و نیم برابر افزایش یافته و هر روز به تعداد مبتلایان افزوده می شود.

آمار بیماران بستری و سرپایی کرونا تقریبا از اوایل تیرماه امسال رو به افزایش رفت، بر اساس آخرین آمارهای موجود در دهم تیر ماه  ۲۴۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان بستری بودند و با گذشت این مدت با افزایش هر روز آمار بستری ها اکنون ۵۸۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند ضمن اینکه ۹۰ نفر نیز بدحال بوده و تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.

در این مدت شمار بستری های روزانه مبتلایان به کرونا در بیمارستان های گیلان نیز هر روز از روزهای گذشته بیشتر می شود، طی شبانه روز گذشته ۱۶۵ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند.

علاوه بر افزایش آمار بستری های مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان، شمار افراد سرپایی مبتلا به کرونا نیز رو به افزایش است و هم اکنون روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار مبتلا به بیماری کووید ١٩ در گیلان مثبت شناسایی می شوند.

شهرستان آمل در استان مازندران نیز این روزها در حالی یک تنه ۲۵ درصد از بیماران بستری کرونایی مازندران را به خود اختصاص داده و مسیر رساندن آمار به ۳۰ درصد یا بیشتر را طی می‌کند که برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و ضیافت‌های طایفه‌ای بدون کم کاست و شاید هم بیشتر از گذشته ادامه در این شهرستان ادامه دارد.

شهرستان آمل طی ۱۷ ماه همه گیری ویروس کرونا همواره از مهم ترین دغدغه استانی و حتی کشوری محسوب می شد و از زمانی هم که رنگ بندی به جریان افتاد ، بجز یک دوره کوتاه که به رنگ نارنجی درآمده بود ، همواره قرمز پوش باقی ماند.

این شهرستان که همواره در طول چهار موج کرونا طولانی ترین دوره را تا رسیدن به پیک در اختیار داشت ، این بار پیش قراول ورود به موج پنجم کرونا در استان شد و از هشتم تیر ماه امسال با قرار گرفتن در رنگ بندی قرمز ، عملا مازندران را وارد موج پنجم کرونا با سویه هندی کرد .

بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، ویروس دلتا قدرت سرایت بالا و انتقال آلودگی زیادی دارد و بنا به نتایج بررسی‌ها از کشورهای درگیر با این گونه ویروس و از جمله هند که حالا تعداد قابل‌توجهی از بیمارانش، مبتلایان همین نوع ویروس هستند، دلتا تعداد بیشتری را مبتلا می‌کند، علائم به سرعت و کمتر از ۷۲ ساعت ظاهر می‌شود و فرد آلوده می‌تواند ۱۰ تا ۱۲ نفر از افرادی که با وی در تماس بوده‌اند را مبتلا کند.

مستندات اخیر نشان می‌دهد ویروس کرونای دلتا قدرت سرایت‌پذیری بیشتری نسبت به واریانت انگلیسی دارد و میزان بستری شدن بیماران را نیز افزایش می‌دهد اما گزارشی از تفاوت در میزان مرگ ناشی از واریانت دلتا نسبت به واریانت‌های پیشین در دست نیست، گر چه گزارش‌ها از موارد مرگ ناشی از واریانت دلتا در کشورهای دیگر نشان می‌دهد، افرادی که واکسینه نشده‌اند یا واکسیناسیون آنها کامل نشده است، در معرض خطر قرار دارند.

واریانت دلتا ۸ تا ۱۲ برابر سرعت انتقال بالاتری دارد و نسبت به ویروس کرونای انگلیسی ۶۰ درصد قدرت سرایت پذیری بالاتری دارد؛ درمورد این‌که این نوع کرونا چه میزان درمان‌پذیربوده در جهان پاسخی پیدا نشده است. هنوز هیچ نقطه متقن و مشخصی درباره میزان مرگ و میر این سویه وجود ندارد اما باتوجه به سرعت بالای انتقال واریانت دلتا و افزایش سرعت ابتلای افراد،  می‌تواند مرگ و میر بالاتری را داشته باشد.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

دوازده + 16 =