جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۸:۲۴
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴

۱۹ بهمن و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

با کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ چند روزی بود که همه چیز به روال قبل بازگشته بود اما مردم کمتر به دستورالعمل های بهداشتی توجه داشتند همین امر موجب شده هر روز بر تعداد افراد درگیر این بیماری اضافه شود که صحت این موضوع را می توان از شمار بستری ها و مبتلایان دریافت. این شرایط […]



با کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ چند روزی بود که همه چیز به روال قبل بازگشته بود اما مردم کمتر به دستورالعمل های بهداشتی توجه داشتند همین امر موجب شده هر روز بر تعداد افراد درگیر این بیماری اضافه شود که صحت این موضوع را می توان از شمار بستری ها و مبتلایان دریافت.

این شرایط مسوولان را بر آن داشته تا بار دیگر محدودیت های کرونایی را از سر بگیرند و از روز گذشته (شنبه) بر اساس اعلام سخنگوی ستاد ملی، محدودیت شدید ترددی به استان های شمالی و منع ورود به آنها آغاز شده است و فقط افرادی که به ضرورت ناچار به تردد هستند با مجوز می توانند تردد کنند و  به سایرین اجازه تردد و ورود داده نمی شود.

همچنین بر اساس اعلام جانشین رئیس ستاد مقابله و مدیریت کرونا در گیلان محدودیت های ترددی دوباره با قوت در استان و مسیرهای جاده ای اجرا می شود و نظارت بر اماکن برای رعایت پروتکل های بهداشتی تشدید می شود.

محمود قاسم نژاد با بیان اینکه شهرستان های نارنجی گیلان از سه شهر به هفت شهر افزایش یافته است، افزود: این شرایط از آن جهت روی داده که رعایت فاصله گذاری های اجتماعی کمتر شده و ساده انگاری مردم در این زمینه بیشتر شده است.

وی یادآورشد: بر اساس آمار اعلامی میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان گیلان از هفته های گذشته تا کنون ۱۵ درصد کاهش یافته است و با این وضعیت مردم  باید به شدت نگران شیوع این ویروس باشند و نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله کاهش ترددها در شهرها و اماکن شلوغ و استفاده از ماسک حساسیت و دقت لازم را داشته باشند.

خیز جدید کرونا به استان سمنان هم رسیده است به گونه ای که رنگ‌بندی ٢ شهرستان را به نارنجی و زرد تغییر داده است.

سخنگو و جانشین رئیس ستاد مدیریت مقابله با کرونا در استان سمنان در این رابطه گفته است: شهرستان گرمسار با تغییر وضعیت از رنگ آبی به نارنجی رسیده است که بر این اساس لازم است تا مردم این شهرستان با همراهی کارکنان دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی و نیز فرمانداری گرمسار نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیش از پیش توجه کنند و این تغییر رنگ دو پله ای را جدی بگیرند.‌

حبیب‌الله خجسته‌پور افزود: وضعیت شهرستان مهدیشهر از آبی به زرد تغییر رنگ یافت و افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در این شهرستان نشان‌ می دهد مردم درباره مسایل بهداشتی باید بیشتر دقت و از عادی‌سازی در کرونا پرهیز کنند، حساسیت های قبلی را همچنان مد نظر قرار دهند و شیوه‌نامه‌ها را بیش از پیش رعایت کنند. 

وی یادآور شد: در استان سمنان شهرستان گرمسار در وضعیت نارنجی و شهرستانهای سمنان ، مهدیشهر ، دامغان و شاهرود در وضعیت رنگ بندی زرد و سه شهرستان آرادان ، سرخه و میامی نیز در وضعیت رنگ بندی آبی قرار دارند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی نیز ضمن ابراز نگرانی از عادی‌انگاری وضعیت شیوع کرونا و کاهش حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکل‌ها تاکید کرده است که مردم باید بدانند که تا کشور از نظر شیوع ویروس کرونا به وضعیت سبز نرسیده است، باید همچنان ماسک زده و فاصله گذاری اجتماعی و دیگر پروتکل های بهداشتی را با جدیت و وسواس رعایت کنند.

دکتر افشین دلشاد با بیان اینکه اکنون شرایط شیوع کرونا در استان در کنترل است، گفت: البته وضعیت بعضا نامناسب دیگر استانها برای ما نیز نگران کننده است و هر آن می تواند بر وضعیت شکننده ما تاثیر منفی بگذارد و ما را گرفتار رنگ های شیوع نارنجی و قرمز کند.  

وی افزود: این نگرانی به خصوص با توجه به نزدیکی ایام پایانی سال و افزایش حضور مردم در بازار، بانک ها، برگزاری جشن های عروسی و افزایش رفت و آمدها به دیگر مناطق کشور بیشتر می شود.

همچنین طی هفته‌های گذشته شمار مراجعه کنندگان سرپایی کرونایی به مراکز تعیین شده در استان زنجان افزایش یافته است که این یک هشدار جدی محسوب می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در این رابطه توضیح داد: هم اکنون اشغال تخت های کرونایی بیمارستان های استان به ۱۴۵ نفر رسیده، این در حالی است که در ۲ ماه گذشته این میزان اشغال به ۷۰۰ نفر در روز رسیده بود.

دکتر پرویز قزلباش با بیان اینکه طی هفته های گذشته افزایش شمار مراجعه کنندگان سرپایی در استان رخ داده است که در هفته دوم بهمن چهار هزارو ۳۹۳ مورد بود و این رقم در هفته سوم همین ماه به چهار هزارو ۶۸۵ مورد افزایش یافت و این مهم هشداری مبنی بر افزایش شیوع ویروس کرونا محسوب می شود.

وی اظهار داشت: روند بیماری در کل استان پایدار است و در مجموع باید گفت در هفته اول آذر امسال بیش از ۴۴ درصد موارد کرونایی مثبت بود که اکنون این مقدار به ۸.۳  رسیده و پیگیری ها نشان می دهد طی این مدت بیش از پنج برابر شده، یعنی اگر در مدت یاد شده ماه آذر ۲.۶ نفر پیگیری می شدند در زمان حاضر به بیش از ۹ نفر افزایش یافته است.

فاطمه کمیلی جانشین بسیج جامعه پزشکی سیستان و بلوچستان هم درباره وضعیت کرونایی این استان و شناسایی افراد مبتلا گفت: ۱۲ هزار و۷۲۳ تست تشخیص ویروس کرونا از زمان آغاز طرح «شهید سلیمانی» تاکنون در این استان انجام شده که یکهزار و ۲۸۶ تست مثبت شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز با اشاره به قرار گرفتن این شهرستان در وضعیت زرد کرونا گفت: انتشار این ویروس در شهرستان دزفول شدت گرفته و اکنون حدود ۲۶ نفر در بیمارستان بزرگ دزفول بستری هستند و همچنان آمار مبتلایان به کرونا و بستری بیماران در حال افزایش است.

علی قمیشی افزود: طبق بررسی و تحلیل‌های آماری درصد بالایی از دلایل انتشار بیماری و افزایش آمار مبتلایان در شهرستان دزفول مربوط به نشست‌ها و دورهمی‌های خانوادگی است.

اکنون شهرستان های خرم آباد، دورود، الیگودرز، پلدختر،دلفان و سلسله در وضعیت زرد(خطر متوسط) و شهرستان های بروجرد، ازنا، کوهدشت، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا قرار دارند و بر اساس اظهارات معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ۶۴ هزار و۵۶۲ شهروند این استان از ابتدای شیوع کرونا تا۱۷ بهمن ماه به این ویروس مبتلا شده‌اند.

مریم کوشکی افزود: تاکنون ۱۹۳ هزار و۶۴۱ نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد پاسخ ۱۹۳ هزار و ۱۵۳ مورد اعلام شده است و تاکنون یک هزار و ۳۲۶ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

بنا بر اعلام دبیرخانه ستاد مقابله با کرونای استان اردبیل، آمار بیماران بدحال کرونایی این استان به شکل محسوسی کاهش یافته و از رکورد ۸۳ نفر به ۴۵ فرد بستری رسیده است.

هم‌اکنون استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و ۹ شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی و پارس‌آباد در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و سه شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

بنا به اعلام دبیرخانه ستاد مقابله با کرونای استان اردبیل، از روز گذشته وضعیت ۲ شهرستان مشگین‌شهر و اردبیل از آبی به زرد و وضعیت شهرستان پارس‌آباد از زرد به آبی تغییر یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین نیز گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۶ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان های استان بستری و تحت مداوا قرار گرفته اند و اکنون ۲۱۹ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند و طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان های استان بهبود یافته و مرخص شدند.

پیمان نامدار افزود: با توجه به اینکه روند بستری بیماران کرونا در قزوین، به نسبت هفته های گذشته صعودی شده از مردم تقاضا می شود نسبت به رعایت دستورالعمل های  بهداشتی توجهات لازمه را داشته باشند و از حضور در مراکز پرجمعیت امتناع ورزند. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان و عضو ستاد کرونا سیستان و بلوچستان هم با اشاره به اینکه با افزوده شدن ۱۸ کرونایی دیگر در استان شمار مبتلایان به این ویروس به۲۷ هزار و ۳۷۶ نفر رسیده است، گفت: هم‌اینک ۸۶ بیمار با علایم تنفسی در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان بستری هستند. 

دکتر محمد هاشمی شهری اظهارداشت: در شبانه روز گذشته با افزوده شدن یک فوتی کرونا شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان تا کنون به یکهزار و ۱۵۷نفر رسیده است و از مردم تقاضا می‌شود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

تازه ترین آمار کرونا در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۴۶۶ هزار و ۴۳۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۴۶۹ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۹ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷ هزار و ۶۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۴۴ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۶۶ هزار و ۴۳۵ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۵۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۹ میلیون و ۶۶۷ هزار و ۲۶۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.وی ادامه داد: شهرستان های عجب شیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.

واکسیناسیون کرونا

بنابر اعلام مسوولان کمیته هماهنگی واکسیناسیون کرونا برای تزریق در فاز اول این واکسن در سطح استان البرز تشکیل شده و پس از تایید وزارت بهداشت،  درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا برای تزریق در فاز اول به استان ها تحویل می شود.

مرکز اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز در این رابطه اعلام کرد: بررسی تجهیزات و امکانات موجود و مورد نیاز در تامین زنجیره سرماه و نحوه توزیع در مراکز منتخب تزریق واکسن، آماده باش کامل اورژانس در مراکز تزریق واکسن، تهیه فهرست پزشکان ، پرستاران و کادر شاغل در «آی سی یو»  بیمارستان های استان برای تزریق واکسن کرونا در فاز نخست، جانمایی مراکز درمانی تزریق واکسن، هماهنگی ارائه واکسیناسیون به جمعیت اولویت دار  براساس سند کشوری واکسیناسیون ، استفاده از همه منابع موجود در دستگاه های مختلف برای اجرای بهینه واکسیناسیون کرونا، حفظ اعتماد و مشارکت عمومی در برنامه واکسیناسیون، هماهنگی برون بخشی بین دستگاه ها و نهاد های مختلف دولتی و حکومتی از برنامه های محوری این کمیته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم در خبری اعلام کرد: توزیع واکسن کرونا از اواخر هفته جاری با اولویت بندی در این استان آغاز می شود و با توزیع آن امیدواریم به سرعت ویروس از بین برود.

حمیدرضا رشیدی‌نژاد افزود: خوشبختانه راه واکسن کرونا به استان کرمان باز شده است.

وی بیان داشت: در اوج پیک آبان و آذرماه امسال ۸۰۶ بیمار قطعی داشتیم که این آمار به ۱۱۰ مورد رسیده  و فوتی‌ها از ۱۹۸ به ۱۵ مورد رسیده و بیش از ۹۰ درصد کاهش بستری و فوتی را داشتیم که از برکات طرح شهید سلیمانی است.

رشیدی نژاد افزود: اما این نگرانی وجود دارد که حساسیت ها کم نشود و مساله را جدی گرفته تا ویروس کرونا همزمان با مراقبت ها و توزیع واکسن ریشه کن شود.

گزارش کرونایی استان‌ها

تاثیر هراس از بیمارستان بر افزایش شیوع کرونا عنوان گزارشی است از مشهد که به تشریح علل اوج گیری دوباره کرونا و ترس و واهمه از مراجعه به مراکز درمانی پرداخته است.

در بخشی از این گزارش می خوانیم: بررسی های تخصصی مسوولان بهداشتی خراسان رضوی نشان می‌دهد که در میان علل بازگشت دوره‌ای اوج گیری شیوع ویروس کرونا “تاخیر شهروندان مشکوک به ابتلا در مراجعه به هنگام به مراکز درمانی” عاملی مهم و به شدت تاثیرگذار بر افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن بوده است.

در حالی که فرد مشکوک به ابتلای به ویروس کرونا باید حداکثر ظرف ۴۸ ساعت پس از مشاهده نخستین علامت های بیماری به پزشک ذی صلاح و یا مرکز رسمی درمانی مراجعه کند دیده می‌شود که بسیاری از شهروندان این مدت را پنج تا ۱۰ روز به تاخیر انداخته و بدین ترتیب زمانی مراجعه می‌کنند که زمان مناسب و مطلوب برای اقدامات درمانی مناسب سپری شده و فرد در شرایط بحرانی غیرقابل کنترل پزشکی قرار گرفته است.

مراجعه دیرهنگام شهروندان علامت‌دار مشکوک به ابتلا به ویروس همه‌گیر نه تنها می‌تواند تاثیری برابر با عدم رعایت دستورات پیشگیرانه بهداشتی همچون استفاده از ماسک بهداشتی صورت، فاصله فیزیکی ایمن در اجتماعات و معاشرتها و شست و شوی مرتب دستها داشته باشد بلکه می‌تواند نقشی فراتر از تاثیر این موارد بر اوج‌گیری ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ نیز ایفا کند.

به گزارش فرهنگ سار، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

14 − 10 =