جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۱:۰۳:۰۹
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹

مقصر تغییر رنگ کرونایی رامسر کیست؟

به گزارش فرهنگ سار، وضعیت کرونایی شهرستان رامسر شامگاه پنجشنبه هفته گذشته توسط اپلیکیشن ماسک که مرجع وضعیت کرونایی شهرستان ها از سوی وزارت بهداشت محسوب می شود، نارنجی تشخیص داده شد و در پی آن نیز روز جمعه ، ستاد مقابله با کرونای شهرستان رامسر پس از حدود هفت روز اعمال محدودیت های وضعیت […]



به گزارش فرهنگ سار، وضعیت کرونایی شهرستان رامسر شامگاه پنجشنبه هفته گذشته توسط اپلیکیشن ماسک که مرجع وضعیت کرونایی شهرستان ها از سوی وزارت بهداشت محسوب می شود، نارنجی تشخیص داده شد و در پی آن نیز روز جمعه ، ستاد مقابله با کرونای شهرستان رامسر پس از حدود هفت روز اعمال محدودیت های وضعیت قرمز، وضعیت نارنجی اما شکننده این شهرستان را تایید کرد و شرایطی امیدبخش و در عین حال حداقلی، برای مردم به ویژه کسب و کارهای گروه شغلی ۲ که بوجود اورد که تا پیش از این دست کم یک هفته در میان زیر سایه وضعیت قرمز به تعطیلی کامل رفتند.

اما وضعیت نارنجی رامسر نیز همانطور که در این مدت تجربه شد همواره بر مدار ناپایدار و  پرخطر قرار دارد، به طوری که کارشناسان معتقدند هر روز از وضعیت کرونا و شرایط حاکم بر آن با روز دیگر متفاوت است و تنها راه قطع زنجیره انتقال کرونا، پرهیز از تجمع و رعایت پرتکل های بهداشتی است.

در این میان بررسی افت و خیز بیماری در رامسر نشان می دهد این شهرستان اغلب در وضعیت قرمز کرونا قرار داشت. برای مثال رامسری ها در جریان اعمال محدودیت های ابتدایی کرونایی که از ۲۰ آبان ماه ( پیش از طرح جامع) آغاز شد روزهای نارنجی را سپری می کردند، اما در حالی که امید داشتند با اعمال محدودیت ها به سمت زرد شدن حرکت کنند، به ناگهان با افزایش تعداد بستری ها، با وضعیت قرمز کرونایی مواجه شدند. در ادامه نیز به رغم هشدارها وضعیت شکننده نارنجی این شهرستان پس از یک هفته از آغاز طرح جامع محدودیتها به رنگ قرمز کرونایی درآمد.

بر اساس اعلام مسئولین بهداشت و درمان رامسر، از زمان شیوع ویروس کرونا تا هفته گذشته که آخرین وضعیت مبتلایان به بیماری تشریح شد، دو هزار ۱۷۱ بیمار مبتلا به کوید ۱۹ در بیمارستان این شهر مورد پذیرش قرار گرفتند، که از این تعداد یک هزار ۹۴۱ نفر از آنها با بهبودی نسبی ترخیص شدند، حالا اگر کمی به جلوتر از تاریخ گفته شده بیاییم و آمار مبتلایان را آغاز اعمال محدودیت‌های در ۲۰ آبان را بررسی کنیم، این شهرستان با حدود ۲۵ بیمار مبتلا به کوید ۱۹ در وضعیت نارنجی قرار داشت، این امار تا روز ۲۸ ابان بدون تغییر با تعداد ۲۵ نفر ثابت ماند و ۲ اذر ماه نیز تعداد بستری ها با یک اختلاف به ۲۴ نفر رسید، اما شیب ملایم افزایش و کاهش بستریهای کووید ۱۹ بیمارستان رامسر چندان پایدار نبود، زیرا به ناگهان ۲۰ اذر با افزایش تعداد مبتلایان به ۳۸ نفر رسید، این شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت،

این روند شکننده ادامه داشت تا اینکه در نهایت هفته گذشته با ثبت ۳۵ بستری و همینطور ۱۲ فوتی طی هشت روز، این شهرستان برای بار دوم وضعیت قرمز کرونایی را تجربه کرد، که طبق گفته مسئولان، کانون شیوع این ویروس با بیشترین فراوانی نسبت به تعداد بستری ها از مناطق کتالم و بخش دالیخانی از توابع شهرستان رامسر بوده است و در آخرین ارزیابی بدون اعلام تعداد بستری های بیمارستان امام سجاد (ع ) این شهر در وضعیت نارنجی اما شکننده قرار گرفته است.

مسئولان شهرستان نیز هر بار که زنگ تغییر وضعیت کرونایی رامسر به صدا درآمد، ابتدا دورهمی های خانوادگی و سپس عدم رعایت پرتکل های بهداشتی از سوی مشاغل گروه یک را متهم ردیف اول گسترش زنجیره انتقال کرونا و بازگشت به وضعیت قرمز اعلام کردند، اما با این وجود ساعت های اولیه اعلام وضعیت نارنجی واکنش مردم این شهرستان نیز حاکی از آن است که آنان نقش عوامل دیگری را در بروز این وضعیت دخیل می بینند.

از همین رو عده ای از شهروندان رامسری در فضایی مجازی همزمان با شنیدن اعلام وضعیت جدید نارنجی، رسانه ای شدن این خبر را عاملی برای عادی انگاری مردم دانستند و بر این باورند در مدتی کوتاه بار دیگر به وضعیت قرمز باز خواهند گشت. عده دیگر نیز همچنان معتقد هستند حضور مسافران غیربومی در شهر و روستا، بیماران غیربومی و مراودات با استان گیلان عامل این تغییر وضعیت های پی در پی و پرخطر در رامسر است.

یک شهروند رامسری در واکنش به وضعیت نارنجی شهرستان رامسر به خبرنگار فرهنگ سار گفت که متاسفانه اکثر مشاغل رعایت نمی کنند، باید از تمام نیروها در تمام ادارات برای نظارت برمشاغل استفاده می شد تا در سایه نظارت همه به محدودیت های کرونایی تمکین کنند، نه اینکه در فروشگاه‌های موادغذایی، نانوایی ها و سایر مشاغل شاهد عدم رعایت پروتکل‌ها باشیم، و در مقابل ما که ۱۱ ماه این پروتکل ها را رعایت کردیم چوب عادی انگاری و بی مسئولیتی این افراد و اصناف را بخوریم.

یکی از کاربران اینستاگرامی رامسری در صفحه مجازی خود “این تغییر وضعیت نارنجی را مقدمه ای برای عادی نشان دادن وضعیت و برگزاری آئین تجمعی و ملی دانست” و کاربر دیگر نیز گفت “با این تعداد مسافر اصفهانی و تهرانی که هم اکنون در شهر هستند و آلودگی را به این شهر می آورند هفته بعد دوباره قرمز هستیم”

در این میان اما گروه شغلی سطح ۲ که تیر تعطیلی وضعیت قرمز کرونایی هر بار کسب و کار انها را نشانه می گیرد نیز بیشترین انتقاد را نسبت به اعمال محدودیت‌های کرونایی دارند و آن را ناعادلانه می دانند. از طرف دیگر هم به استناد صحبت‌های مسئولان عدم رعایت گروه شغلی سطح یک را عامل شیوع کرونا در شهرستان می دانند و معتقدند عدم رعایت انان باعث می شود کسب و کار گروه های دیگر اسیب ببیند، در حالیکه اصناف گروه نخست به فعالیت خود ادامه می دهند.

همچنین به استناد آمار نیز بیش از ۸۰ درصد از اصناف این شهر گردشگرپذیر شامل گروه شغلی یک است که در هر وضعیت کرونایی به دلیل آنکه تجمع انسانی در انجا بالا است و برای تمکین به پروتکل های کرونایی، به برخورد های سلبی تهدید می شوند، اما در عین مدل مدل رفتاری برخی از این مشاغل و نه همه انها گویای ان است که خود را در حاشیه ای امن  می بینند، به طوری با رعایت نیم بند پروتکل های بهداشتی، کماکان در حال فعالیت هستند.

جدال گروه‌های صنفی بر رعایت پروتکل های بهداشتی

رعایت نیم بند پروتکل های بهداشتی توسط گروه شغلی سطح یک در شهری کوچک مانند رامسر موضوعی است که از چشم مشاغل گروه ۲ که فعالیتشان در وضعیت قرمز کرونا به تعطیلی کامل رفته، پنهان نمانده است و بر این باورند که تداوم این وضعیت مصداق بارز تبعیض و بی عدالتی علیه آنها می شود، چرا که به اعتقاد انها این عادلانه نیست که گروه شغلی یک با عدم رعایت پروتکل ها موجب گسترش زنجیره انتقال کرونا شوند و این شهرستان در وضعیت قرمز قرار گیرد، و در مقابل تیر تعطیلی کسب و کار به سمت گروه شغلی ۲ پرتاب شود. این رنجش و باور به تبعیض امیز بودن تا جایی پیش رفته است که در برخی موارد موجب مقاومت انها در برابر تمکین به محدودیت های کرونایی شده است،موضوعی که از سوی مسولان ذیربط نیز تایید می شود.

در این میان گفت و گو و پیگیری خبرنگار فرهنگ سار با اصناف گروه یک برای یافتن چرایی عدم رعایت پرتکل های کرونایی از سوی فروشنده و خریدار همواره با بی تفاوتی و سردی آنها در پاسخگویی مواجه شد. عبارت هایی از این دست که “نمی توانیم هر روز با تعداد زیادی از مردم جنگ کنیم که ماسک بزنند و فاصله رعایت کنند”، “رعایت پرتکل ها بی فایده است و باید منتظر واکسن باشیم” همواره به عنوان عاملی برای مسئولیت ناپذیری گروه شغلی سطح یک مطرح شد.

علاوه بر این عبارت پرتکرار ” ما به دلیل پذیرش بیماران کرونایی غیربومی در وضعیت قرمز قرار گرفتیم” پای ثابت تمام محافل و مشاغل و فعالیت ها است، موردی که بارها از سوی مسوولیت استانی و شهرستانی رد شد، چرا که آمار بیماران کرونایی غیربومی در شهر و استان محل زندگی لحاظ می شود.

اما هرچقدر لحن و کلام این گروه حاکی از بی تفاوتی و دلیل و توجیه است، در مقابل گروه شغلی که مجاز به فعالیت نیستند، نیز نسبت به هر سوالی پاسخی تلخ و همراه با عصبانیت دارند.

یک فروشگاه پوشاک در رامسر در پاسخ به اینکه چرا در وضعیت قرمز کرونایی تعطیل نیست و باخطر پلمب مواجه می شود، با عصبانیت می گوید: شما برای اینکه عامل شیوع کرونا و وضعیت قرمز را بیابید بهتر است به میوه فروشی و نانوایی که درست رو به رو این فروشگاه است سر بزنید.

بعد سرش را به سمت مشتری که در همین حال وارد فروشگاه شد برگرداند و گفت: مسئولین این شهر بعد از اینکه رامسر در وضعیت قرمز قرار می گیرد، خود دورهمی‌های خانوادگی و عدم رعایت پرتکل ها از سوی گروه شغلی یک را عامل وضعیت قرمز کرونا می دانند. این در حالیست که در هر تغییر وضعیتی فعالیت آنها برقرار هست و ما باید به طور کامل تعطیل کنیم،آیا این عادلانه است؟

فروشنده در ادامه می افزاید: ستاد کرونای شهرستان حتی یک روز هم با این مشاغل برخورد سلبی نمی کند، در حالیکه که بعد از تغییر وضعیت‌ها صرفً تمام نگاه ها و برخوردهای سلبی به سمت چند فروشگاه عرضه پوشاک کیف و کفش و نظایر آن متمرکز است، آن هم در شرایطی که تجمع در این فضاها به نسبت گروه یک به مراتب کمتر است. علاوه بر این فروشگاه های بزرگ پوشاک حوالی تله کابین رامسر بدون تعطیلی در حال فعالیت هستند و هیچ کس به سراغ آنان نمی رود و بازرسان فقط زورشان به ما خورده فروشی ها می رسد.

همچنین یک فروشنده کالای چرم نیز در همین خصوص به خبرنگار فرهنگ سار می گوید: این شیوه اعمال محدودیت ها تبعیض آمیز و ناعادلانه است، زیرا هر بار گروه شغلی یک رعایت نمی کنند و وضعیت رامسر قرمز می شود و در مقابل کسب و کار ما باید تاوان بی مسئولیتی آنها را بدهد.

او می گوید با این روند که جلوی کانون های شیوع کرونا گرفته نشود و هر بار به دلیل عدم رعایت آنها، ما تعطیل شویم ، قطعا بعد از مدتی همین فروشگاه های گروه شغلی یک، نانوایی ها و سوپر مارکت‌های بزرگ در شهر باقی می مانند، چون ما دیگر توان تحمل فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی ها را نداریم و ورشکست می شویم.

این فروشنده ادامه داد: در شرایطی که تمامی کسب و کارها به دلیل محدودیت های کرونایی به فروش آنلاین روی آورده اند، ما نیز در بستر آنلاین فعال هستیم، که بعد از سفارش میبایست برای مشتریان کالا ارسال کنیم، اما این در حالیست که روز گذشته زمانی که برای ارسال کالا به فروشگاه آمدم، ان هم در شرایطی که درب مغازه بسته بود، با برخورد تند از سوی نیروهای نظارتی مواجه شدم، در حالیکه اگر همین برخورد با گروه یک انجام شود تا این انداره شاهد شیوع کرونا و فوت همشهری ها نخواهیم بود.

در این میان گفت و گو با افرادی که در این فضاها بدون ماسک حضور دارند، همواره با رفتارهای ناخوشایند همراه است. یک شهروند رامسری در یک نانوایی در پاسخ به اینکه چرا از ماسک استفاده نمی کند گفت “ما از همان ابتدای شیوه کرونا حتی یک روز هم ماسک نزدیم و مبتلا هم نشدیم تمام این حرف‌ها و هشدارها بازی‌های سیاسی است”. یکی دیگر از شهروندان رامسری مدعی شد: “مسئولان بهداشت درمان رامسر به این علت وضعیت کرونایی رامسر را بحرانی جلوه می دهند تا از این طریق از وزارت بهداشت هزینه های بیشتری برای بیمارستان خود دریافت کنند، ضمن اینکه مجبور نیستند در شرایط غیرعادی از شهر های اطراف بیمار پذیرش کنند و ما در وضعیت قرمز قرار گیریم”.

نیاز به رسانه‌ای شدن عادی‌انگاری مشاغل سطح یک

عدم رعایت پرتکل های بهداشتی گروه شغلی یک موضوعی است که در تمام مقاطعی که شهرستان رامسر در وضعیت قرمز و نارنجی قرار داشت مورد انتقاد رییس شبکه بهداشت رامسر نیز بود تا جایی که پس از آنکه شهرستان برای بار دوم در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت خواستار برخورد جدی و قاطع ستاد مقابله با کرونا با متخلفان این گروه شغلی شد.

حمید رضا مبشری هفته گذشته در آخرین جلسه ستاد کرونا با بیان آنکه پلمب واحدهای متخلف به ویژه در گروه شغلی یک و رسانه ای شدن آن از نظر روانی تاثیر زیادی بر کاهش عادی‌انگاری نسبت به پرتکل های بهداشتی دارد افزود: این روزها در حالی تمام هجمه ها در خصوص تعطیلی بازار و وضعیت قرمز کرونا به سمت شبکه بهداشت و اداره صمت است که واحدهای صنفی گروه یک با عدم رعایت نکات بهداشتی و عادی انگاری نسبت به پرتکل ها زمینه را برای گسترش زنجیره انتقال کرونا فراهم می کنند.

این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر اینکه فروشگاه های گروه شغلی یک موظف به رعایت پروتکل ها هستند ، ادامه داد: از سوی دیگر در این شهرستان شاهد افزایش ناگهانی تعداد زیادی از فروشگاه های زنجیره ای عرضه مواد غذایی با برندهای مختلف با چند شعبه هستیم. اینکه آیا واقعا نیاز است این تعداد فروشگاه‌ها در ایام کرونایی هم زمان، فعالیت کنند سوالی است که باید مسئولان بالادستی پاسخ دهند.

مبشری با بیان اینکه معتقد است ستاد کرونا شهرستان می بایست در خصوص فعالیت این واحدها تصمیم بگیرد، افزود: ضروری است برای کنترل و کاهش زنجیره انتقال تعدادی از این فروشگاه از مدار خارج شوند زیرا بررسی های فروشگاه‌ها نشان می‌دهد اگرچه خود پرسنل پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می کنند، اما اغلب مشتریان علاوه بر تجمع با تعداد بالا، نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را نیز رعایت نمی کنند.

مبشری همچنین در پاسخ به چرایی پذیرش بیماران غیربومی گفت: بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت، عدم پذیرش بیماران غیربومی، از شهرهای دیگر خلاف مقررات است، بنابراین چه آنان مسافر باشند و چه بیمار اعزامی از شهرهای مجاور ما موظف به پذیرش همه بیماران هستیم، بعلاوه اینکه تعداد بسیار کمی از بیماران بستری در این بیمارستان را غیربومیان تشکیل می دهند. ضمن اینکه بنا بر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اماربیماران کرونایی غیر بومی به حساب شهر محل زندگی انان لحاظ می شود.

دفاع متولیان از رعایت پروتکل‌های بهداشتی اصناف رامسری

رییس اداره صمت شهرستان رامسر نیز در واکنش به این اظهار نظر ها و عدم رعایت پروتکل ها از سوی گروه شغلی یک که مورد اعتراض سایر گروه های شغلی بود، به خبرنگار فرهنگ سار می گوید: عموم اصناف رامسر به ویژه گروه شغلی یک چه در وضعیت نارنجی و یا قرمز پرتکل های بهداشتی مثل ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی را هم رعایت می کنند.

سعید فیلی در ادامه با بیان اینکه نسبت جمعیت اصناف گروه شغلی یک در شهرستان رامسر را به مراتب از اصناف ۲ ، ۳ و ۴ بیشتر دانست و افزود: با این حال بررسی های ما نشان می دهد، تعداد معدودی از این اصناف پروتکل ها را رعایت نمی کنند که ما برخورد های لازم با انها انجام می شود و ضمن اینکه این برخوردها و نظارت ها متوقف نشده است.

فیلی در ادامه، در تشریح برخوردهایی صورت گرفته با اصناف متخلف گروه شغلی یک در رامسر گفت، برای مثال اخیراً پنج رستوران که می بایست به صورت بیرون بر فعالیت می کردند اما خلاف آن رفتار کردند پلمب شد ضمن اینکه نیروهای ما روزانه در حال رصد نانوایی هستند، بطوریکه هر روز برای یک تا دو نانوایی به دلیل تخلف های کرونایی پرونده تشکیل می شود.

این مقام مسوول تاکید کرد: با وجود اینکه برخورد و نظارت‌ها تداوم دارد، این نکته را نباید فراموش کرد که به عنوان مثال در نانوایی ها سه نفر نیرو در حال فعالیت هستند، که تمام تمرکزشان معطوف به تولید و عرضه است، بنابراین کار ساده ای نیست برای تمامی مشتریان که کم هم نیستند پرتکل ها را گوشزد کنند.

به گفته او در موارد زیادی نیز مشاهده شده، صاحبان این واحدهای صنفی از مشتریان می خواهند تا ماسک بزنند و یا فاصله را رعایت کنند که با واکنش ناخوشایندی از سوی آنها مواجه می شوند به طوری که به مسئول آن واحد صنفی می گفتند؛ “شما به کار خودت برس، ما به ماسک زدن و به این بیماری اعتقاد نداریم”. بنابراین یک نانوا یا اصلا هر فعالیت دیگری نمی تواند به با این افراد وارد بحث و درگیری شود، ضمن اینکه مردم هم در چنین شرایطی از مشتری دفاع می کنند و تمامی پروتکل ها را نفی می کنند.

فیلی در ادامه در خصوص فعالیت پنهانی کافی شاپ ها و قهوه خانه ها در شهرستان گفت: این تخلف ها را رد نمی کنیم اما متاسفانه تعداد نیروهای نظارتی ما به اندازه ای نیست که تمام شهر را در تمام ساعات پوشش دهیم.

مراودات با استان گیلان عامل ضعیف در شیوع کرونا

از سوی دیگر رامسر که در غربی‌ترین نقطه مازندران قرار دارد در حالی کنار شهرهای آمل، ساری و سوادکوه در وضعیت قرمز کرونایی قرار می گیرند، که با وجود محدودیت تردد ورودی از استان گیلان به دلیل همجواری با این استان مراودات اجتماعی و اقتصادی تنگاتنگی با مردم این منطقه دارد.  موضوعی که هم پذیرش بیماران انها مورد انتقاد رامسری ها است و هم اینکه برخی شهروندان با ارسال عکس هایی از تجمع کارگران فصلی که عموما از شهرهای گیلان هستند و بدون ماسک و پرتعداد در میدان شهر و انبارهای مرکبات حضور دارند باعث اعتراض رامسری ها به اجرای محدودیت ها شده است .

البته این مروادات دو سویه بوده زیرا شهروندان رامسری هم از گذشته تا به امروز برای درمان به شهر رشت در مرکز استان گیلان می روند، رفت و آمدی مداوم که گواه ان حضور شهروندان رامسری به فرمانداری رامسر برای دریافت کارت ها تردد به این شهر است.

فرماندار شهرستان رامسر نیز با تایید این مراودات و رفت آمدها گفت: برگه ترددهای درمانی ابتدا به تایید شبکه بهداشت رامسر می رسد و بعد از آن در فرمانداری برای متقاضیان برگه تردد صادر می شود، بنابراین چون به هر حال در چنین وضعیت سلامت و جان شهروندان حایز اهمیت است و نمی توانیم از رفت و آمد انها به مراکز درمانی این استان جلوگیری کنیم.

محمد آزاد در خصوص کارگران فصلی نیز یاداور شد، حضور کارگزان فصلی در رامسر ضروری است زیرا در غیر این صورت با کمبود نیروی کار در شهرستان مواجه می شویم بنابراین ناگزیر به پذیرش این افراد هستیم.

رییس کانون نظام پزشکی شهرستان رامسر نیز در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار در پاسخ به سهم گروه شغلی یک و اینکه مراودات با استان گیلان تا چه میزان بر گسترش شیوع کرونا و همین طور وضعیت قرمز رامسر تاثیر گذار بوده است توضیح داد: باید به نکته توجه کنیم که بیماری های ویروسی از راه تنفس منتقل می شوند مسیر روشنی دارند، بنابراین هر جا تجمعی باشد، یعنی کانون الودگی شکل گرفته است، تجمع یعنی جمع شدن افراد بیش از ۲ نفر و هر چه این تعداد بیشتر باشد، شانس الودگی تعداد افراد بیشتری افزایش می یابد.

دکتر سبحان بهرامی با تاکید بر اینکه برای تعیین سهم هر کدام از متغیرهای گفته شده باید تحلیل کارشناسی و علمی با بررسی داده ها موجود انجام شود گفت: با این حال اگر بخواهم به صورت شهودی و تجربی سهم این عوامل را در شیوع کرونا در شهرستان مشخص کنم، معتقدم ورود و خروج شهروندان به استان گیلان را نمی توان عامل تاثیرگذاری بر شیوع ویروس در شهرستان دانست،چرا که فراوانی زیادی را در بر نمی گیرد، ضمن انکه بیشتر جهت معکوس ان یعنی انتقال از رامسر به گیلان می تواند مطرح باشد.

وی با اشاره به حضور کارگران فصلی در میدان های شهر گفت: حضور این افراد و تجمع آنها هم موضوعی قابل بررسی است ، ضمن اینکه در حال حاضر نیز نظارت انبارهای مرکبات و باغ هایی که این افراد در آنجا حضور دارند نیز در دستور کار ستاد مقابله با کرونای شهرستان رامسر قرار گرفته تا در صورت لزوم و یا عدم رعایت پرتکل ها با این افراد برخورد شود، بعلاوه اینکه از تجمع آنها نیز در میدان ها نیز تدبیری اندیشیده شود اگرچه بعد از پراکنده شدن دوباره در همان محل جمع می شوند.

این مقام مسوول با بیان آنکه هر جا تجمعی است، شانس الودگی و گسترش ان وجود دارد افزود: البته ظرفیت نظارتی شهرستان رامسر امکان برخورد با همه موارد را نخواد داشت ،بنابراین مردم باید این موضوع که تجمعع عامل انتقال بیماری است را درک کنند و برای قطع زنجیره انتقال این ویروس مشارکت کنند.

سفرها نقش پررنگی بر شیوع کرونا ندارند

حضور مسافران غیربومی آن هم در شرایط محدودیت تردد همچنان پای ثابت انتقاد شهروندان به عنوان عاملی برای شیوع کرونا و وضعیت قرمز رامسر در محافل مختلف مطرح می شود،مسافرانی که تایید حضورشان عموما پلاک های پایتخت و شهرهای دیگری است که در سطح شهر، در کنار فروشگاه های بزرگ و جاده های جنگلی خودنمایی می کند.

موضوعی که رییس کانون نظام پزشکی رامسر در پاسخ به آن می گوید: رامسر از گذشته تا به امروز دارای ماهیت گردشگری است، ضمن اینکه لازم است بدانیم این شهرستان از زمان شیوع کرونا، حتی در پیک اسفند سال گذشته نیز خالی از مسافر نبوده، بنابراین نمی توانیم حضور مسافر را نفی کنیم.

او با اشاره به اینکه مسافران حتی در زمان قرنطینه های شدید نیز در رامسر حضور داشتند توضیح داد: ما در هفت مورد می توانیم واژه سفر را در این شهرستان بررسی کنیم، افردای که بومی رامسر هستند اما در شهر دیگری ساکن هستند و برای دیدار با خانواده به این شهر می ایند، غیر بومی هایی که در این منطقه دارای ملک هستند و این حق را برای خود قایلند که به این شهر سفر کنند، رانندگان اتومبیل های باربری و در اخر مسافرانی که صرفا برای تفریح به این شهر سفر می کنند که به اعتقاد من باید نسبت به حضور گروه اخر محدودیت های سخت گیرانه تری اتخاذ شود.

بهرامی در عین حال در ادامه با بیان اینکه برای بررسی این وضعیت بهترین معیار سنجش بیماران بستری ما هستند افزود: تحلیل وضعیت کرونایی طی سه هفته منتهی به وضعیت قرمز حاکی از آن است که (برای انالیز هر پیک بیماری، ۳ هفته قبل از ان بررسی می شود) از میان حدود ۲۰۰ نفر از بیماران بستری شده، تعداد ۳۰ نفر یعنی چیزی حدود ۱۴ درصد غیربومی هستند که از این تعداد آن دسته از غیربومیانی که از شهری مانند تهران بودند تنها ۲ تا ۳ نفر بوده است.

او یاداور شد: در عین حال باید بدانیم همچنان که ما از شهر های پیرامونی بیمارانی را می پذیریم، بخشی از بیماران کرونایی و حتی فوتی ما نیز در شهرهای دیگری مانند تهران، رشت و تنکابن بستری هستند و حتی فوتی هایی کرونایی نیز در این شهر ها داریم که تمام این بررسی ها نشان می دهد نقش سفر ها در چرخش ویروس و قرارگیری رامسر در وضعیت قرمز تاثیر قابل بحثی ندارد،بنابراین نتایج تحقیقات ما با ان چیزی که در محافل مختلف طرح می شود هم خوان ندارد و کارشناسی نیست،ضمن اینکه این مسافران بیماری را به شهر های مبدا خود انتقال می دهند.

بهرامی در عین حال گفت:علاوه بر موراد گفته شده ما در حال جمع اوری اطلاعات هستیم تا به صورت متودیک چرایی و چگونگی روند بیماری و وضعیت های مختلف در شهرستان رامسر را بررسی کنمی کهخ نتایج ان اعلام می شود.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

17 − نه =