دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۲:۴۵:۳۹
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹

مخدوش شدن مرز خرافه و واقعیت در «احضار»/«یاور» بهترین سریال رمضان

به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، سریال احضار به کارگردانی علیرضا افخمی در ژانر ماورایی این شب‌ها از شبکه یک سیما پخش می‌شود. بچه مهندس۴ ساخته احمدکاوری و یاور ساخته سعید سلطانی دیگر سریال‌های آنتن رمضان امسال از شبکه‌های دو و سه سیما هستند. با جبار آذین درباره کیفیت هنری سریال احضار در گفت‌وگو با خبرنگار […]



به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، سریال احضار به کارگردانی علیرضا افخمی در ژانر ماورایی این شب‌ها از شبکه یک سیما پخش می‌شود. بچه مهندس۴ ساخته احمدکاوری و یاور ساخته سعید سلطانی دیگر سریال‌های آنتن رمضان امسال از شبکه‌های دو و سه سیما هستند.

با جبار آذین درباره کیفیت هنری سریال احضار در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ سار گفت: این سریال به دلیل ضعف پژوهش، دانش اندک دینی، فقهی، علمی و تخصصی درباره ماورا و روح و جن و شفاف نبودن نگاهش به خرافات و خلط مبحث درمورد مسائلی چون شیطان پرستی، با موفقیت همراه نشده است.

کارگردان احضار جذب حاشیه ها شده است

این منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به این که در سریال احضار مرز میان توهم، تخیل و واقعیت های قرآنی درباره روح و جن مخدوش شده اظهار داشت: در این سریال تکلیف تماشاگر با قصه و شخصیت‌ها مشخص نیست. کارگردان از بازگویی موضوع اصلی سریال، یعنی خرافات و همچنین روح و جن بازمانده و جذب حاشیه ها شده است. مساله اصلی سریال مبارزه با خرافات است. اما از آغاز تا پایان موضوع مثلث عشقی میان مائده و زهره و محسن پر رنگ می‌شود. در این سریال به دلیل شفاف نبودن مساله حضوری محسن در قالب روح یا شاید توهم، بسیاری از رخدادها مبهم هستند.

وی افزود: کارگردان به جای پردازش مساله اصلی به مسایل حاشیه ای پرداخته است. مثلا اتفاقاتی که برای مائده و خواستگارش می‌افتد می توانست وجود نداشته باشد.

روح و جن هر کدام تعاریفی در چارچوب دینی دارند

آذین با اشاره به بخش های ماورایی سریال تاکید کرد: مسایلی مانند روح و جن یا روح خبیث هر کدام تعاریفی در چارچوب دینی و علمی دارد. باید کارگردان هر کدام از این ها را شفاف بیان کند و با زمینه سازی درست، قصه را به سرانجام برساند. اما به نظر می رسد کارگردان پژوهش کافی نکرده است.

این منتقد سینما و تلویزیون افزود: در این سریال به موضوع فالگیر و دعانویسی که مردم را اغفال می کند پرداخته شده است. اما این مساله از دیدگاه حقوقی، اخلاقی، شرعی و عرفی بررسی نشده است. سریال در کنار قصه آشفته ای که دارد در حیطه شخصیت پردازی خوب عمل نمی‌کند. شخصیت ها درست تحلیل و معرفی نمی‌شوند و رخدادها قابل پذیرش نیستند. مثلا مینو به عنوان یک فالگیر بین صالح بودن و شیاد بودن در نوسان است. با دیدن او این سوال پیش می‌آید که آیا همه کس می‌توانند با ارواح ارتباط برقرار کنند یا خیر؟

تداوم تولید بچه مهندس برای مخاطب دستاوردی ندارد

آذین ساخت فصل دوم و سوم سریال بچه مهندس را بیهوده دانست و گفت: این سریال می‌توانست با موجزگویی در همان یک فصل حرف خود را بزند و خاتمه یابد.

وی افزود: تداوم تولید این سریال تنها می تواند به درازگویی قصه و ساختار بیانجامد که برای مخاطب دستاوردی ندارد. البته ادامه دادن سریال در فصل های مختلف برای سازندگان سودآور است. چون آنها بابت این اقدام دقیقه ای چند میلیون تومان پول درمی آورند.

یاور یکی از بهترین نوشته‌های سعید مطلبی است

آذین فیلمنامه سریال یاور را یکی از بهترین نوشته های سعید مطلبی (نویسنده این اثر) دانست و گفت: موضوع اصلی این سریال مساله رفاقت است و در کنارش روی نقش بزرگترها در تحکیم مناسبات خانوادگی تاکید می‌کند. ماجراهایی که در این سریال رخ می دهند، پیوندی درست و اصولی با داستان مرکزی دارند و غیرقابل باور نیستند.

وی با اشاره به شباهت شخصیت یاور با حشمت فردوس اظهار داشت: عمد نویسنده بر همین قضیه بوده است. او خواسته اشاره کند نقش بزرگترها در استحکام خانواده می‌تواند از طریق حشمت فردوس و یاور چلویی می‌تواند صورت بگیرد. این افراد با دانش و تجربه ای که دارند در قوام خانواده نقش آفرین هستند.

این منتقد سینما و تلویزیون یاور را بهترین سریال ماه رمضان خواند و بیان کرد: در این سریال در کنار توجه به معضلات خانوادگی و رفاقت، مسائل دیگری مثل موضوع خیانت مطرح شده است. نکته قابل توجه این است که آنها مساله را به دادگاه نمی‌کشانند و بحران را در خانواده با دخالت هوشمندانه پدربزرگ حل می کنند.

به گزارش فرهنگ سار، سه سریال جدید احضار، بچه مهندس ۴ و یاور با شروع ماه مبارک رمضان از شبکه های یک، دو، سه و پنج روی آنتن رفته‌اند.

سریال احضار به کارگردانی علیرضا افخمی و تهیه‌کنندگی محمودرضا تخشید در ایام ماه مبارک رمضان ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش می شود.

در این مجموعه آرش مجیدی، رضا توکلی، نسرین نکیسا، مرتضی کاظمی، آدرینا صادقی، مینو آذرمگین، نازنین هاشمی، دینا هاشمی، میلاد میرزایی، افسانه چهره‌آزاد، علی دهکردی، خیام وقار کاشانی، درسا بختیار، غزال نظر و صالح میرزاآقایی بازی کرده اند.

سریال بچه مهندس ۴ به کارگردانی احمد کاوری و تهیه‌کنندگی سعید سعدی، نیز در ماه رمضان هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه دو سیما پخش می شود.

فصل اول این سریال در ۳۰ قسمت در ماه رمضان ۱۳۹۷ از شبکه دوم سیما پخش شد. فصل دوم این مجموعه نیز از دی ماه ۹۷ پخش آن شروع و در بهمن ۹۷ به پایان رسید، فصل سوم این مجموعه در ماه رمضان ۱۳۹۹ روی آنتن رفت و رمضان ۱۴۰۰ نیز فصل چهارم میهمان خانه‌های مخاطبان می‌شود.

سریال یاور به کارگردانی سعید سلطانی و تهیه کنندگی آرمان زرین کوب در شب های ماه رمضان بعد از اذان مغرب از شبکه سه سیما پخش می شود.

داریوش ارجمند، ارسلان قاسمی، محمد حاتمی، زهرا سعیدی، شبنم فرشادجو، امید علیمردانی، فقیهه سلطانی، مهوش افشارزاده، اسماعیل محرابی از جمله بازیگرانی‌اند که در این سریال حضور دارند.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

هفده − 13 =