شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۴:۵۱
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲:۱۰

برنامه‌سازان تلویزیونی در شرایط سخت کرونایی مورد توجه نیستند

یکی از مشکلاتی که این روزها برنامه‌سازان تلویزیونی و تولیدکنندگان محتواهای فرهنگی با آن دست به گریبان هستند بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی و الزامات پیشگیری از شیوع کرونا است. از سویی می‌باید برای مردمی که دائماً تشویق به ماندن در خانه می‌شوند برنامه تولید شده و آنان ترغیب به گذراندن بخشی از ساعات خود از […]



یکی از مشکلاتی که این روزها برنامه‌سازان تلویزیونی و تولیدکنندگان محتواهای فرهنگی با آن دست به گریبان هستند بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی و الزامات پیشگیری از شیوع کرونا است.

از سویی می‌باید برای مردمی که دائماً تشویق به ماندن در خانه می‌شوند برنامه تولید شده و آنان ترغیب به گذراندن بخشی از ساعات خود از طریق تماشای تلویزیون شوند و از سوی دیگر خود برنامه‌سازان و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی در این دوران تحت فشار رعایت موارد بهداشتی و حفظ سلامت عواملشان هستند.

موضوعی که در کاهش نفرات حاضر در ساخت یک برنامه، ضدعفونی‌کردن دائمی استودیوها و محل فیلمبرداری، ترس مهمان‌ها و انصراف آن‌ها از حضور در برنامه به دلیل ابتلاء به کرونا و … خود را نشان می‌دهد.

از سوی دیگر مشکلات اقتصادی و عدم تخصیص بودجۀ مناسب و دیده‌نشدن تلاش برنامه‌سازان یکی از مواردی است که این رده شغلی را به گلایه واداشته است؛ موضوعی که به نظر می‌رسد در برخی از موارد به شدت بر کیفیت روند برنامه سازی موثر بوده و نیاز دارد تا مورد توجه جدی قرار گیرد.

آنچه در ادامه می‌آید گفت وگوی خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار با یوسف بچاری، تهیه کننده تلویزیونی است.

خطر ابتلاء به کرونا همواره در برنامه‌سازی وجود دارد

این تهیه کننده تلویزیون که برنامه نقد سینما را هر هفته روی آنتن می‌برد در تاکید بر مشکلات برنامه سازی در ایام کرونا بیان کرد: از بابتی چالش ما چالشی عمومی است که بحث کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است اما از سوی دیگر چالشی که با آن مواجه هستیم چالشی مخصوص خود ماست؛ به این مفهوم که کار (برنامه‌سازی تلویزیون) به این شکل نیست که هرکس بر سر جای خودش نشسته  (مانند کارکنان و کارمندان ادارات) و با وسایل مخصوص خودش سروکار داشته باشد؛ در این جنس کار بحث فاصله و رعایت فاصله در برخی مواقع ناممکن می‌شود؛ بخصوص در بحث نمایش و کار تولید نمایشی.

وی ادامه داد: ضمن این‌که ترددها و جابه‌جایی‌ها هم وجود دارند و به خاطر تعدد لوکیشن ها و تعدد محل‌های فیلم‌برداری، جای ثابتی وجود ندارد که بتوانید از سلامت و بدون خطر بودن آن محل اطمینان حاصل کنید.

در تولید برنامه رفت‌وآمد آدم‌ها وجود دارد که این آدم‌ها در پروژه‌های مختلفی مشغول به کارند و ممکن است بالقوه در معرض ابتلاء به بیماری باشند و این‌ها مواردی است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی را سخت می‌سازد.

بنیۀ تهیه‌کنندگان ضعیف شده است

تهیه کننده برنامه نقد سینما در توضیح اقدامات پیشگیرانه‌ای که در ساخت برنامه به آن عمل می‌شود تصریح کرد: طبق مشورت‌هایی که برای پیشگیری در این مورد انجام داده‌ایم بحث تب سنجی را دائماً انجام می‌دهیم؛ ضمن اینکه به صورت دائمی ضدعفونی کردن محل تصویربرداری را داریم، از ماسک استفاده می‌کنیم به اضافه این‌که حضور عوامل را به حداقل ممکن رسانده‌ایم و بعضاً باوجود مشکلاتی که در نتیجه کاهش عوامل در ساخت وجود دارد تلاش کرده‌ایم تا تعدد عوامل را به حداقل ممکن برسانیم و در مجموع مراقبت‌های بیشتری را از عوامل انجام می‌دهیم.

در تیم همکاران ما مورد ابتلایی وجود نداشته ولی شنیده‌ایم که از همکاران سایر بخش‌ها موارد ابتلایی وجود داشته‌است. تلاش می‌کنیم سلامت اعضا را دائماً بررسی کرده و اگر تشخیص دهیم کسی مبتلا شده یا کسی چنین تصوری داشته باشد او را از گروه جدا ساخته و موارد سنجش سلامت را بر روی این فرد انجام دهیم.

بچاری با توضیح مشکلات اقتصادی‌ای که بر اثر کرونا تشدید شده است، گفت: این شرایط و این تمهیدات هزینه‌های متعددی را بر برنامه‌ها و برنامه‌سازان وارد کرده است؛ ضمن این‌که از ابتدای شیوع ویروس کرونا قول‌های مساعدت متعددی به ساخت و تولید برنامه‌ها داده شده بودکه آن هم در حد همان فراخوان‌ها و اعلام‌ها مانده است و و این موضوعات موجب این گردیده است که بنیه تهیه‌کنندگان ضعیف گردد.

برنامه‌سازان هم مانند کادردرمان بی‌وقفه کارکرده‌اند

این تهیه کننده در ادامه و در گلایه از دیده نشدن تلاش‌های برنامه سازان به عنوان یکی از مشاغلی که در ایام کرونا بی وقفه کار کرده‌اند، بیان کرد: یکی از مواردی که باعث تعجب می‌شود این است که چرا برنامه‌سازان و تهیه‌کنندگان مورد توجه قرار نمی‌گیرند آن هم در صورتی که این رده‌های شغلی مانند کادر درمان که این روزها بسیار زحمت می‌کشند، دائماًً بر سر برنامه بوده‌اند و مجبور بودند که به برنامه‌سازی و تولید خود ادامه دهند. کار تلویزیونی و بالاخص کار نمایشی نمی‌تواند تعطیل شود چراکه تعطیلی آن هزینه‌بر است و به علاوه بر هزینه مادی هزینه‌های فرهنگی و اجتماعی هم دارد.

وی تاکید کرد: در تمام این مدت برنامه‌سازان تلویزیون با قدرت مشغول انجام کار بوده‌اند، در این مدت بسیار کم پیش آمده که برنامه‌ای لغو یا متوقف شود؛ در دوره‌ای در همان اوایل (چون تصور می‌شد این دوره زودگذر و موقتی است و تمام می‌شود) بعضی کارها تعطیل و چند روزی متوقف شد ولی بعد که مشخص شد این داستان کرونا ادامه‌دار خواهد بود همه کارها از سرگرفته شد و یا ادامه یافت چراکه نمی‌شد که کاری را متوقف و لغو کرد.

دلیل آن هم واضح است در شرایطی که سینما نیم بند باز است کار نمایشی و تولیدات تلویزیونی نمی‌تواند تعطیل شود. به همین دلیل این روزها همه جدی مشغول کار هستند و با قبول کردن ریسک‌هایی که مربوط به این داستان است کار را ادامه می‌دهند.

برنامۀ نقدسینما به تهیه‌کنندگی یوسف بچاری و با اجرای امیررضا مافی، جمعه‌ها ساعت ۲۲ از شبکه پنج سیما پخش می‌شود.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

چهارده + سه =