شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۴:۲۷:۴۲
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰

«بازگشت به خانه»؛ کتابی در حوزه ذهن‌آگاهی

ذهن‌آگاهی یعنی آگاهی از تجربیاتمان از طریق توجهی لطیف به هر چه در حوزه آگاهی ما ظاهر می‌شود. به این ترتیب با بازگذاشتن ذهن نسبت به زمان و لحظه حال همانگونه که هست – نه آنگونه که ما می‌خواهیم باشد- می‌توان فعالانه به تمرین ذهن‌آگاهی پرداخت. ذهن‌آگاهی کار ساده‌ای نیست و به یادآوری‌های الهام‌بخش نیاز دارد […]



ذهن‌آگاهی یعنی آگاهی از تجربیاتمان از طریق توجهی لطیف به هر چه در حوزه آگاهی ما ظاهر می‌شود. به این ترتیب با بازگذاشتن ذهن نسبت به زمان و لحظه حال همانگونه که هست – نه آنگونه که ما می‌خواهیم باشد- می‌توان فعالانه به تمرین ذهن‌آگاهی پرداخت. ذهن‌آگاهی کار ساده‌ای نیست و به یادآوری‌های الهام‌بخش نیاز دارد و ۱۰۸ عبارت بینشی کتاب بازگشت به خانه می‌تواند نقش این یادآور را ایفا کند.

بازگشت به خانه را دکتر جان کابات زین بنیان‌گذار کلینیک کاهش استرس و مرکز ذهن آگاهی در طب، مراقبت های بهداشتی و جامعه در دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست نوشته است. او استاد افتخاری پزشکی است و نایب رئیس مؤسسه ذهن و زندگی. برنامه‌های دکتر کابات زین جریان رو به رشدی از ذهن‌آگاهی را به نهادهای اصلی جامعه آمریکایی چون طب، روانشناسی، مراقبت‌های بهداشتی و بیمارستان‌ها، مدارس، شرکت‌ها، زندان‌ها و ورزش حرفه‌ای هدایت کرده است.

او مجری کارگاه هایی در زمینه کاهش استرس و ذهن آگاهی برای دکترها و سایر متخصصان بهداشت، رهبران تجاری و مخاطبان متخصص و مردم عادی در سرتاسر دنیاست و در برنامه‌های تلویزیونی نیز حضور داشته است. وی در سال ۲۰۰۷ جایزه پیشگام طب یکپارچه نگر را از جمعیت نیکوکاری بریوول برای طب یکپارچه نگر دریافت کرد.

در درس ۵۲ این کتاب با عنوان «حباب صابون» می‌خوانیم:

همین. تلاش نمی‌کنیم دنبالش کنیم یا سرکوب، به آن بچسبیم یا آن را پس بزنیم. هر چه ظاهر می‌شود دیده و شناسایی می‌شود و به موجب آن بلافاصله به عنوان یک فکر توسط آگاهی «لمس میشود» و با این لمس، شناخت و مشاهده، فکر همچون حباب صابونی در تماس با انگشتانمان، بلافاصله محو می‌شود، حل می‌شود و بر باد می‌رود. همان‌طور که پیشتر اشاره شد، به قول تبتی‌ها می‌توان گفت در لحظه شناخت، فکر ما هر چه که باشد، خود را می‌رهاند.

این کتاب را سحر طاهباز دکترای تخصصی روان‌درمانی و روانشناس بالینی و امیرحسین ایمانی دانش‌آموخته روانشناسی مشاور و آموزش بزرگسالان از دانشگاه تورنتو کانادا به‌طور مشترک ترجمه کرده‌اند. کابات زین در یادداشتی با اظهار خرسندی از ترجمه این اثر به زبان فارسی نوشته است: این اثر در ذات با چشم‌انداز و به این امید گردآوری و ترجمه شده‌اند که این اشارات و دعوت‌های ساده چنانچه مورد تاویل قرار گرفته و با عشق و توجه پرورش یابند، التیام‌بخش و دگرگون‌ساز واقع شوند.

بازگشت به خانه در حقیقت گزیده‌هایی از کتاب به بیداری رسیدن کابات زین است که نویسنده به همراه ویراستار اثر نسخه کوچک‌تری را نیز تهیه و عرضه کرده اند. این کتاب را انتشارات ارجمند در قطع جیبی منتشر و روانه بازار کتاب کرده است.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

سه × پنج =