شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۲:۳۴
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹

آیا امکان جلوگیری از سفر بیماران کرونایی وجود دارد؟

به گزارش فرهنگ سار دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم اجتناب از هر گونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت […]



به گزارش فرهنگ سار دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم اجتناب از هر گونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا تاکید کرد.

در نامه رییسی آمده است: «در راستای اجرای بند هفت مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ  ۲۸ آبان هرگونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است.

بدین منظور با توجه به پیاده سازی بستر فنی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران لازم است با هماهنگی آن سازمان نسبت به برقراری ارتباط با بستر دولت الکترونیک آن سازمان اقدام و از این طریق استعلام لازم از پایگاه داده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.»

بخشنامه‌ای که وزارت بهداشت ۲۱ آبان‌ماه ابلاغ کرد و چند روز بعد از آن منتشر شد، حاوی اطلاعات کلی است که فقط تاکید می‌کند جابه‌جایی مسافران مبتلا به کرونا به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست ممنوع است.

البته ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت بعدها توضیح دادند که ضرورتی برای ارائه نتیجه منفی تست کرونا هنگام سفر و جابه‌جایی نیست و فقط افرادی که اطلاعات آن‌ها در سامانه وزرات بهداشت ثبت شده است تا ۱۴ روز اجازه جابه‌جایی ندارند، اما جزئیات بیشتری درباره چگونگی دسترسی مراکزی مثل شرکت‌های مسافرتی و حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی و مراکز اقامتی به بانک اطلاعاتی بیماران شناسایی‌شده را هنوز مشخص نکرده است.

امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز ۱۷ آبان‌ماه پیامی را در توئیتر با این محتوا منتشر کرده بود: «با ابلاغ وزارت بهداشت بر پایه دولت الکترونیکی، به زودی مبتلایان کووید ۱۹ امکان استفاده از قطار بین شهری، پروازهای هواپیمایی و تاکسی‌های اینترنتی را در دوران بیماری و قرنطینه ندارند.»

امروز نیز همزمان با آغاز طرح محمد جواد آذری جهرمی در صفحه شخصی اش در توئیتر این چنین آورده است: «با همکاری خوب وزارت بهداشت و وزارت راه بر بستر دولت الکترونیک از امروز کلیه مسافران هواپیما و قطار بین شهری با بانک اطلاعاتی مبتلایان به کرونا تطابق داده و از جابجایی افرادی که مبتلایند جلوگیری می شود. چند مبتلا امروز از فرودگاه بازگردانده شدند. اتوبوس ها هم از سه شنبه.»  

 حرمت الله رفیعی رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار گفت: این ابلاغیه ناپخته است و نیاز به توضیحات بیشتری داشت.

وی افزود: تاکنون از سوی وزارت بهداشت و یا ستاد مقابله با کرونا در این خصوص هیچ جلسه و هم اندیشی با صنف ما انجام نشده و هیچ کدام از آژانس ها که صادر کننده بلیط هستند نیز  دسترسی به این سامانه ندارند.

وی با بیان این که امروز روز نخست آغاز این طرح بوده است، گفت: هم اکنون آژانس های مسافرتی به دلیل دسترسی نداشتن به این سامانه برای هر کسی درخواست داشته باشد، بلیط هواپیما صادر می کنند و محدودیتی در این خصوص ندارند.

رفیعی افزود: اگر بلیطی هم برای فردی صادر شود دیگر امکان لغو آن برای آژانس صادر کننده بدون دلیل وجود ندارد.

رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی در ادامه با اشاره به ناپخته بودن این ابلاغیه گفت: خیلی بهتر بود مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا طی نشستی با روسای صنف حمل و نقل، روند بهتری برای جلوگیری از سفر افراد مبتلا به کرونا در نظر می گرفتند. این طرح با این شرایط و سازو کار، به نتایج مورد نظر مبنی بر قطع زنجیره کرونا منجر نمی شود.

حالا باید منتظر شد و دید در روزهای آینده اتفاقی جدیدی می افتد؟ و یا بیماران مبتلا به کرونا به راحتی می توانند اقدام به خرید بلیط کنند و به سفر بروند.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

هجده − 1 =