شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۲:۵۴
دسته بندی: فناوری
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲:۰۶

پایان کابوس ام‌ آر آی

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش فرهنگ سار از پایگاه خبری ساینس، تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا یک اختلال تقریبا شایع است که در آن افراد از گیرکردن در یک مکان تاریک و بسته هراس دارند. این حالت نوعی اختلال اضطراب قلمداد می‌شود و در آن افراد مبتلا از قرار گرفتن در اماکن بسته و […]



به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش فرهنگ سار از پایگاه خبری ساینس، تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا یک اختلال تقریبا شایع است که در آن افراد از گیرکردن در یک مکان تاریک و بسته هراس دارند.

این حالت نوعی اختلال اضطراب قلمداد می‌شود و در آن افراد مبتلا از قرار گرفتن در اماکن بسته و تاریکی که راه گریز ندارد، اجتناب می‌کنند. بر اساس آمار حدود ۵ تا ۷ درصد افراد سراسر دنیا به این عارضه مبتلا هستند. آسانسور، مترو و دستگاه ام آر آی و سی‌تی اسکن از جمله مهم ترین کابوس این افراد است.

زمانی که تشخیص بیماری تنها با استفاده از ام آر آی یا سی‌تی اسکن ممکن باشد و بیمار دچار کلاستروفوبیا باشد، مشکل بسیار جدی خواهد بود.
محققان هنگ‌کنگی برای حل این مشکل راه حلی اندیشیده‌اند و موفق به ساخت یک دستگاه ارزان و قابل حمل ام آر آی شده‌اند. این دستگاه به راحتی می‌تواند اختلالات مغزی را تشخیص دهد و لازم نیست بیمار درون یک محفظه تنگ قرار گیرد.

هزینه خرید و نگهداری دستگاه‌های ام آر آی رایج بسیار بالا و حدود ۱ تا ۳ میلیون دلار است؛ در حالی که این دستگاه جدید تنها حدود ۲۰ هزار دلار هزینه دارد. یکی دیگر از مزایایی این دستگاه عدم نیاز به محافظ گران برق است و به راحتی به پریز روی دیوار متصل می‌شود و با چرخ می‌توان آن را از اتاقی به اتاق دیگر برد.

یکی از مهم ترین دلایل کاهش قیمت این دستگاه، کاهش میدان مغناطیسی مورد نیاز آن از ۳ تسلا به ۰.۰۵۵ تسلاست که با استفاده از الگوریتم یادگیری عمیق صورت گرفته است. وزن این دستگاه حدود ۷۵۰ کیلوگرم است و به راحتی می‌تواند به بیمارستان‌های صحرایی منتقل شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

دوازده + چهارده =