جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۵:۰۵
دسته بندی: استان ها
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹

احیای صنعت فولاد ملایر در شرایط سخت تحریم

به گزارش فرهنگ سار، صنعت فولاد ملایر پس از گذران سال‌ها و روزهای پُر افت و خیز، امروز به همت دولتمردان در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته است به نحوی که بی‌تردید می‌توان این صنعت را یک رکن مهم توسعه‌ یافتگی در این شهرستان به شمار آورد. اوایل دهه ۸۰ فعالیت نخستین کارخانه ذوب آهن […]



به گزارش فرهنگ سار، صنعت فولاد ملایر پس از گذران سال‌ها و روزهای پُر افت و خیز، امروز به همت دولتمردان در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته است به نحوی که بی‌تردید می‌توان این صنعت را یک رکن مهم توسعه‌ یافتگی در این شهرستان به شمار آورد.

اوایل دهه ۸۰ فعالیت نخستین کارخانه ذوب آهن آلیاژی و احداث شهرک فولاد جعفری در جنوبی ‌ترین شهر استان همدان آغاز و تولید سالانه ۱۰۰ هزار تُن شمش فولاد با اشتغالزایی بیش از ۴۰۰ نفر و همچنین شرکت نورد زاگرس با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تُن انواع میلگرد کلاف با اشتغالزایی ۱۵۰ نفر برای صنعت فولاد ملایر هدف‌گذاری شد.

در بین سال‌های ۸۷ و ۸۸ به واسطه نوسانات قیمت در بازار آهن و فولاد، کمبود نقدینگی، مواد اولیه و سرمایه در گردش، آهنگ رشد و توسعه این صنعت کُند شد، تا جایی که اوایل سال ۹۰ صنعت فولاد ملایر به دلیل مشکلات عدیده به ویژه بدهی‌های بانکی رو به تعطیلی گذاشت، تا آنجا که در راستای سیاست‌های دولت تدبیر و امید در بازگشایی و بازتولید واحدهای تعطیل شده، این واحد بزرگ صنعتی به عنوان یکی از واحدهای مشکل‌دار و راکد به ستاد تسهیل استان و کشور معرفی شد.

از آنجا که زحمات زیادی برای پا گرفتن این واحدهای بزرگ صنعتی توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی و مسوولان کشیده شده و به نوعی افتخاری بزرگ برای صنعت استان همدان و حتی غرب کشور به شمار می‌رفت، در راستای اجرای سیاست‌های دولت تدبیر و امید در بازگشایی و بازتولید واحدهای تعطیل شده، با تشکیل ستاد تسهیل و البته با پیگیری‌های مجدانه مسئولان محلی و استانی، شرکت ذوب آهن آلیاژی ملایر به عنوان یکی از واحدهای مشکل‌دار و راکد استان همدان در ستاد تسهیل استان و کشور مطرح و مشکلات آن برای بازگشت به چرخه تولید مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت. 

مدیرعامل شرکت ذوب آهن آلیاژی افزایش ظرفیت تولید به سمت آلیاژسازی را از اهداف مهم این شرکت برشمرد و افزود: از ۳۵ میلیون تُن تولید فولاد سالانه در کشور، ۳۴ میلیون تُن آن ساختمانی است و ما در صددیم قسمتی از این یک میلیون تُن و بیشتر از این سهم باشیم.

«غلامعباس جعفری» ظرفیت اسمی کارخانه ذوب آهن آلیاژی را ۹۰ هزار تُن در سال عنوان و بیان کرد: با توجه به هشت هزار تُن تولید در ماه، به ۶۰ درصد تولید ظرفیت در ذوب رسیده‌ایم و ۲۲۰ تُن در روز قابلیت تولید داریم که با مساعدت دولتمردان در زمینه تامین آهن اسفنجی، تا سه ماه آینده به اهداف مورد نظر نیز دست خواهیم یافت.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن آلیاژی و نورد زاگرس ملایر ظرفیت اسمی واحد نورد را نیز ۲۰۰ هزار تُن در سال ذکر کرد و گفت: میزان تولید واحد از ۷۶ هزار تن طی سه سال گذشته به هشت هزار و ۲۲۰ تن رسیده و حدود ۲ هزار تن از این تولیدات به بازار هدف کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال و حدود ۵۰۰ تن از این محصولات نیز کششی است و نیاز کارخانه‌های زیردستی این مجموعه را تامین می‌کند.

جعفری با اشاره به اینکه بر اساس نیازسنجی بازار، در حال تولید مفتول ۱۴ و ۶.۵ اینچ هستیم و قابلیت رقابت با محصولات داخلی و خارجی را نیز داریم، تاکید کرد: این مجموعه امروز با ۳۰ درصد ظرفیت به دلیل واسطه‌های غیرمتعارف مشغول به کار است که امیدواریم با حمایت دولتمردان بتوانیم ظرفیت آن را طی یک سال آینده به ۲۰۰ هزار تن و حتی بیشتر از آن برسانیم.

مدیر اجرایی شرکت ذوب آهن آلیاژی و نورد ملایر نیز تعداد کارگران مشغول به کار در واحد نورد را ۸۷ نفر و واحد ذوب را ۷۹ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: از سال ۹۵ تاکنون عیدی و سنوات کارگران به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۳ میلیون تومان پرداخت نشده بود که طی سه مرحله معوقات کارگران پرداخت و در حال حاضر هیچ بدهی به پرسنل نداریم.

«امین اعرابی» ادامه داد: مجموع تولید شمش ذوب آهن آلیاژی طی سه سال گذشته سه هزار و ۸۰۰ تن بود که طی چهار ماه گذشته این میزان تولید به ۶ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و حدود ۲۰۰ تن از این تولیدات، محصولات فوق کششی آلیاژی است که هدف اصلی ما از راه‌اندازی این واحد محسوب می شود

حامی واحدهای تولیدی و صنعتی هستیم

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر نیز با اشاره به ایجاد کِش و قوس‌های فراوان در مسیر تولید این واحد گفت: این واحد بزرگ صنعتی همواره در شرایط‌ طبیعی و حتی نامساعد فعالیت‌ و تولید خود را ادامه داده است.

«قدرت الله ولدی» افزود: با همت، تلاش و پیگیری استاندار همدان و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای احیای واحدهای تولیدی، کارگروه رفع موانع تولید و ستاد تسهیل استان، حمایت ویژه و قابل توجهی از واحدهای تولید و صنعتی فعال داشته است.

فرماندار ویژه ملایر تاکید کرد: علاوه بر این در حوزه دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز نهایت همکاری را با این واحدها داریم تا هم تولید خود را حفظ کنند و هم امکان افزایش اشتغال و نیروی شاغل را داشته باشند.

صنعت فولاد ملایر باید همیشه پویا باشد

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در مسیر تولید این صنعت ایجاد شد، هم اکنون روند تولید آن امیدوارکننده است و باید تدوام یابد.

حجت الاسلام «احد آزادیخواه» با تاکید بر اینکه این واحد بزرگ صنعتی باید همیشه پویا و فعال باشد، بدون آنکه حتی یک کارگر بیکار شود، افزود: این واحد ظرفیت اسمی بالایی دارد و با توجه به مشکلات و موانع گذشته و پیش‌روی این صنعت، ما آمادگی کامل برای کمک و تلاش برای رفع مشکلات و موانع را داریم.

وی از مدیران اجرایی این واحد بزرگ صنعتی خواست که هر مشکل و مانعی در مسیر راه را به صورت شفاف مطرح کنند تا برای رفع آن از تمامی ظرفیت های قانونی استفاده کنیم.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

سه × 2 =