جمعه, ۴ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۳:۰۶
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰

کتاب رکن اصلی فرهنگ است

به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، منصور شادکام روز پنج شنبه با بیان اینکه، فرهنگ، یکی از ارکان اصلی جامعه و کتاب رکن اصلی فرهنگ است، گفت: قطعا اهمیت کتاب، کتابخوانی و مطالعه در هر کشور و آمار جمعیت کتابخوان و علاقه مند به مطالعه در جامعه، نشان دهنده پیشرفت آن کشور است. وی افزود: […]



به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، منصور شادکام روز پنج شنبه با بیان اینکه، فرهنگ، یکی از ارکان اصلی جامعه و کتاب رکن اصلی فرهنگ است، گفت: قطعا اهمیت کتاب، کتابخوانی و مطالعه در هر کشور و آمار جمعیت کتابخوان و علاقه مند به مطالعه در جامعه، نشان دهنده پیشرفت آن کشور است.

وی افزود: از این رو، برگزاری جشنواره ها و همایش ها با موضوع کتاب می تواند اهمیت این محصول فرهنگی را در جامعه یا کشور بیش از پیش آشکار کند. بر این اساس، یکی از راه هایی که می تواند مردم را به سوی کتاب و مطالعه و آگاهی از اهمیت آن سوق دهد، برگزاری هفته کتاب و برنامه های مرتبط با آن است که اگر هدفمند و دقیق تبیین شده و کارشناسی و آسیب شناسی شده باشد، به پیشرفت مطالعه در کشور کمک خواهد کرد.

از آنجاکه کتاب همواره به عنوان بهترین دوست و همراه انسان معرفی شده است، امروزه با توجه به شرایط خاص کشور می تواند از آسیب های روحی و روانی جلوگیری کرده و باعث نشاط و شادابی جامعه و بهترین راهنما برای حل بسیاری از مسائل باشد. ضمن اینکه، برگزاری هفته کتاب می تواند باعث معرفی افراد توانمند و نخبه به جامعه باشد که این امر مهم زمینه ساز ایجاد درآمد و اشتغال برای دست اندرکاران این حوزه خواهد شد.

وی پیرامون برنامه‌هایی که به مناسبت هفته کتاب در دستور کار این انجمن قرار گرفته است، گفت: انجمن نابینایان ایران در این هفته برنامه های گوناگونی را در استان های کشور تدارک دیده است که شامل مسابقات کتابخوانی برای اعضای انجمن و معرفی کتاب در فضای مجازی می شود. علاوه بر این، تقدیر از اعضای فعال انجمن از دیگر اقداماتی است که با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و علاقه مندی به کتاب در دستور کار این انجمن قرار گرفته است.

هفته کتاب در یک نگاه

                                                                                                      
۲۴ آبان ماه در تقویم رسمی کشور در سال ۷۲ شمسی به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی تعیین شد. همچنین در سال‌های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد. در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشد تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رساند.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد. همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف تخصصی و عمومی با موضوعات کتاب و کتابخوانی و… با موضوعات چاپ و نشرِ و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می‌شود.
براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته سعی شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه‌ها باشد از این رو بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از سوی اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید،‌دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان ، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و … برگزار می شود.
امسال نیز هزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی این رویداد بزرگ فرهنگی از شنبه ۲۴ آبان تا۳۰ آبان ماه جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود. براساس اعلام و تاکید موسسه خانه کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همگان به ضیافت برگزاری هفته کتاب و بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی دعوت هستید.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

11 + هفده =