دوشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۴:۵۶
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰

ماجرای بحران سوریه چه بود؟

مجموعه مستند هشت قسمتی سوریه، پرونده یک بحران بزرگ به کارگردانی سیاوش سرمدی برای نخستین بار  از پنجشنبه ۲۲ آبان ساعت ۲۲  روی آنتن شبکه مستند می‌رود.سیاوش سرمدی، کارگردان مستند سوریه، پرونده یک بحران بزرگ گفت: روایت‌ این فیلم کمی متفاوت با روایت‌هایی است که تاکنون از سوریه بیان شده است و سعی کردیم زمینه‌های […]



مجموعه مستند هشت قسمتی سوریه، پرونده یک بحران بزرگ به کارگردانی سیاوش سرمدی برای نخستین بار  از پنجشنبه ۲۲ آبان ساعت ۲۲  روی آنتن شبکه مستند می‌رود.
سیاوش سرمدی، کارگردان مستند سوریه، پرونده یک بحران بزرگ گفت: روایت‌ این فیلم کمی متفاوت با روایت‌هایی است که تاکنون از سوریه بیان شده است و سعی کردیم زمینه‌های بحران را دقیق‌تر شناسایی کنیم.

این فیلم مستند روزشمار اتفاقات و بحران‌های سوریه است. از زمینه‌های شکل‌گیری آن در سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۸ که می‌توان گفت تقریبا جنگ تمام شده است را روایت کرده است. پس از سال ۲۰۱۸ می‌توان گفت که جنگ به غیر از چند درگیری پراکنده تمام شده و اتفاقات بیشتر سیاسی بوده است.

وی با اشاره به حجم بالای اتفاقات و حوادث در سوریه گفت: از آنجا که حجم حوادثی که در سوریه رخ داده بسیار زیاد است و بازیگران بسیار زیادی دارد، با کار سختی مواجه بودیم. این قدر اتفاقات در سوریه زیاد بوده است که حتی افرادی که درگیر آن بوده و مسئولیت داشتند نیز همه جزئیات را نمی‌دانند و بنابراین با موضوع پیچیده‌ای روبه‌رو هستیم. برای مثال خیلی از کشورها در طول این سال‌ها موضع‌شان نسبت به این بحران و داعش تغییر کرد. برای مثال عربستان در نیمه اول اتفاقات بازیگر اصلی بوده اما بعدا قطر و ترکیه او را حذف کردند. البته در مجموع باید بگویم که ایده کلی‌مان از ساخت این مستند پاسخ به این پرسش مهم است که «چرا ایرانیان باید در سوریه حضور داشته باشند؟»
این مستندساز درخصوص بازیگرانی که در سوریه ایفای نقش کردند توضیح داد و گفت: در ابتدای بحران سوریه، قطر، عربستان، امارات و ترکیه در یک جبهه بوده و ایران نیز در کنار سوریه بود اما در سال ۲۰۱۴، ایران، روسیه را در کنار خود آورد تا بتواند در نبردهای هوایی موفقیت بیشتری به دست بیاورد. با آمدن روسیه، تقریبا عربستان حذف می‌شود چرا که عربستان و قطر در موضوع اخوان ‌المسلمین به اختلاف می‌خورند و همین موضوع باعث می‌شود که ترکیه و قطر نیز در کنار عربستان نباشند.
سرمدی با اشاره به این که این مجموعه مستند نگاهی متفاوت به بحران در سوریه داشته و با مستندهایی که تاکنون ساخته شده است، تفاوت دارد، گفت: در این سال‌ها، نگاه ما به سوریه بیشتر نگاه ارزشی بوده است و همین موضوع باعث شده که نتوانیم حوادث را به خوبی تحلیل کنیم. برای مثال از نظر ما داعش وابسته به عربستان است در حالی که عربستان در دوره‌هایی از داعش حمایت کرده و در دوره‌هایی دیگر از او حمایت نکرده است. روایت‌ ما در این فیلم کمی متفاوت با روایت‌هایی است که تاکنون بیان شده است. در این فیلم با هیچ مسئول ایرانی صحبت نشده و تمام مصاحبه‌شوندگان مسئولین خارجی‌اند. حتی حدود ۳۰-۴۰ درصد مصاحبه‌شوندگان ما معارضین‌اند، یعنی کسانی‌اند که با بشار اسد مخالف بوده و در این فیلم نظرشان را می‌شنویم.
او درخصوص چرایی صحبت با معارضین در این فیلم مستند گفت: درست است که توطئه‌ای برای برهم ریختن سوریه طراحی شده بود اما باید به زمینه‌های آن نیز توجه می‌کردیم. بالاخره نارضایتی‌هایی وجود داشته و شاید این موضوعات نیز در شکل‌گیری بحران در سوریه بی‌تاثیر نباشد.
وی اضافه کرد: در این فیلم با افرادی حرف زدیم که قبلا حتی در مستندهای خارجی هم حرف نزده بودند. برای مثال با رابرت فیسک، خبرنگار ایندیپندنت مصاحبه کردیم که یکی از تحلیل‌گران برجسته خاورمیانه است و به تازگی درگذشته است. با مسئولین جنبش حماس گفت‌وگو کردیم و … این مستند در ۵ کشور تصویربرداری شده و اولین کاری است که در جهان ساخته شده و مسئولین حماس درباره اتفاقاتی ناگفته توضیح می‌دهند.
کارگردان مستند سوریه، پرونده یک بحران بزرگ با اشاره به روند تولید این فیلم گفت: ساخت این مستند نزدیک به ۴ سال طول کشیده است. از سال ۱۳۹۵ تولید را آغاز کردیم و تا امسال ادامه داشته است. خیلی از اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر رخ می‌دهد و بدان پرداختیم در سال ۱۳۹۵ اصلا رخ نداده بود. در ابتدا ۴ قسمت ساختیم اما این قدر اتفاقات جدیدتر رخ داد که تصمیم گرفتیم ۴ قسمت دیگر بسازیم. البته باید بگویم که تلاش کردم در حد استاندارد رسانه روایت بی‌طرفانه‌ای از این بحران ارائه بدهم.
مستند سوریه، پرونده یک بحران بزرگ  تولید مشترک مرکز مستند سوره و شبکه مستند است و از امشب  (پنجشنبه ۲۲ آبان ) در جدول پخش شبکه مستند قرار گرفته است.  این مجموعه پنجشنبه ها ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش و روزهای یکشنبه ساعت ۲۰ بازپخش می شود.

آغاز پخش«ساعت سینما»ی شبکه ۴

ساعت سینما نام برنامه سینمایی شبکه چهار است که از این هفته، هر پنجشنبه شب از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.
 این مجله سینمایی با طراحی و رویکرد جدیدی به سینمای جهان هر هفته ساعت ۲۰:۳۰ تقدیم علاقمندان هنر هفتم خواهد شد.
اولین برنامه از این مجله سینمایی ۵شنبه ۲۲ آبان با حضور نادر طالب زاده به پخش و بررسی فیلم سینمایی معاون با نام اصلی «vice» اختصاص خواهد داشت.
معاون، فیلم زندگینامه‌ای و کمدی-درام به کارگردانی و نویسندگی آدام مک‌کی است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. در این فیلم کریستین بیل (در نقش دیک چینی) به همراه ایمی آدامز، استیو کارل، سم راکول، الیسون پیل، جسی پلمونس و تایلر پری به ایفای نقش پرداخته‌اند. فیلم صعود سیاسی چنی را تا تبدیل شدن به معاون رئیس‌جمهور در تاریخ ایالات متحده آمریکا، به تصویر می‌کشد.بازی هنرمندانه کریستین بیل در این فیلم ستایش منتقدان را برانگیخت.
این دومین فیلم سینمایی پس از فیلم دبلیو اثر الیور استون است که در آن دوران حکومت جرج دابلیو بوش به تصویر کشیده شده‌است.این فیلم در ۲۵ دسامبر ۲۰۱۸ از سوی آناپورنا پیکچرز در آمریکا اکران شد و توانست در گیشه فروش ۷۲ میلیون دلاری را داشته باشد.

گفتگوی کوتاهی با یوسف منصوری، تهیه کننده و کارگردان ساعت سینما صورت گرفته که به شرح ذیل است:
ساعت سینما برنامه سینمایی است که فصل اول آن در ۲۶ قسمت در گروه اجتماعی شبکه چهار سیما تولید می شود و  ۵شنبه شب ها ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن می رود.
حدود ۶۰ دقیقه داخل استودیو خواهیم بود همراه با پخش آیتم های متنوع، گفتگو درخصوص فیلم، سپس پخش فیلمی که درخصوص آن صحبت شد.
محمدرضا مقدسیان مجری کارشناس که از مجریان سیما و نیز از منتقدین سینما هستند، در هر برنامه میزبان یک مهمان و یا به اقتضای برنامه دو مهمان خواهد بود.
از لحاظ مضمون، این برنامه به فیلم های خوب جهان که حرفی برای گفتن فراتر از سینما دارند، اختصاص دارد.

منصوری ادامه داد: این برنامه به بهانه پخش یک فیلم به مباحث سینما و روانشناسی، سینما و سیاست ، سینما و اقتصاد، سینما و رسانه و … می پردازد.

پلی بک های تولید شده بدلیل پژوهش بسیار قوی و غنی متفاوت از پلی بک های سایر برنامه های روتین تلویزیون است و برابر با تولید یک اثر مستند برای آن تحقیق و پژوهش شده است. پلی بک ها درخصوص خود فیلمها ، بازیگری ها، کارگردانی هاو… خواهد بود که به اقتضای هر فیلم به بازنمایی سیاست در سینما، بازنمایی تصویر سیاستمداران مختلف در طول تاریخ سینما، رابطه سیاستمداران با سینما و نظیر آن خواهد پرداخت.

وی افزود : در واقع در برنامه ساعت سینما ، نسبت سینما با سایر عرصه های علوم انسانی و علوم شناختی ذیل مفاهیم و مباحث سینمایی بررسی می شود و البته اولویت ما دیدن یک فیلم خوب است.
مهمان اولین برنامه ما جناب نادر طالب زاده خواهند بود و اولین فیلم ، سینمایی معاون.

فیلم سینمایی جمعه نیز آگهی ترحیم است که ساعت ۲۰:۳۰ از این شبکه پخش خواهد شد.

«تهرانگرد» سوار بر اتوبوس دو طبقه به دور پایتخت می گردد
برنامه تهرانگرد این هفته (پنج شنبه ۲۲ آبان ماه) با اتوبوس دو طبقه رو باز  قرمز رنگ  در خیابان‌های کلانشهر تهران گردشگری می کند.  
ساسان گلستانه مجری برنامه تهرانگرد این هفته سوار بر اتوبوس دو طبقه یک سفردرون شهری را تجربه می کند و بینندگان را به گذشته های نه چندان دور پایتخت می برد.
در ادامه  دوربین تهرانگرد همراه با سمیه حسن زاده صحنه ساختگی تصادف خودرو با عابر پیاده را به تصویر می کشد.
عوامل برنامه تهرانگرد این هفته در آیتم محله گردی به جماران زیبا و باصفا می روند.
معرفی ظرفیتهای گردشگری استان تهران، موضوع و محور اصلی این برنامه است که ساسان گلستانه اجرای آن را بر عهده دارد.
تهرانگرد کاری از گروه تهران و شهروندی شبکه پنج سیما به تهیه کنندگی سجاد مشحون است که بصورت هفتگی هر پنج شنبه ساعت ۲۰ روی آنتن می رود و تکرار آن بعد از اخبار ایران و جهان و روز بعد ساعت ۱۳ بازپخش خواهد شد.

پیام تسلیت معاون سیما در پی درگذشت محمدحسین نورشاهی
حمید شاه آبادی معاون سیما در پیامی درگذشت محمدحسین نورشاهی مجری و گوینده توانمند رسانه ملی را تسلیت گفت. متن پیام تسلیت معاون سیما به شرح زیر است:

جامعه رسانه ای کشورمان بار دیگر سوگوار از دست رفتن یکی از شخصیت های توانمند و تأثیرگذار این عرصه شد.
مرحوم محمدحسین نورشاهی، از مجریان و گویندگان توانمند رسانه ملی بود که هم در صدا و هم در سیما خوش درخشید.
آن مرحوم از حماسه آفرینان بیعت تاریخی همافران ارتش با امام خمینی(ره) در کوران انقلاب بود که خون تازه ای به رگ های قیام دمید.
اینجانب مراتب تسلیت خود را به خانواده محترم این چهره فرهیخته و جامعه رسانه‌ای کشور ابراز داشته و برای آن عزیز سفر کرده علو درجات را از درگاه حق مسألت دارم».

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

10 + سیزده =