پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۶:۴۸
دسته بندی: بین الملل
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۲۲

قاهره و مسکو، همکاری در منطقه ژئواستراتژیک دریای سیاه

تعدادی از مقامات نیروی دریایی مصر در روزهای گذشته در یک سفر سه روزه به “نووروسیسک” با مقامات نیروی دریایی روسیه پیرامون فراهم کردن مقدمات این تمرین نظامی به گفتگو پرداختند. “نووروسیسک” یک شهر و بندر کوچک روسیه در ساحل دریای سیاه محسوب می شود. این بندر مدخل اصلی برای صادرات و واردات روسیه از […]



تعدادی از مقامات نیروی دریایی مصر در روزهای گذشته در یک سفر سه روزه به “نووروسیسک” با مقامات نیروی دریایی روسیه پیرامون فراهم کردن مقدمات این تمرین نظامی به گفتگو پرداختند.

“نووروسیسک” یک شهر و بندر کوچک روسیه در ساحل دریای سیاه محسوب می شود. این بندر مدخل اصلی برای صادرات و واردات روسیه از دریای سیاه است.

براساس بیانیه وزارت دفاع روسیه ، در این تمرین نظامی دو ناوگان دریایی به همراه هواپیماهای جنگی شرکت دارند که وظیفه محافظت از مسیرهای دریایی در برابر تهدیدات مختلف را برعهده می گیرند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد این تمرین تحت فرماندهی مشترک انجام می شود و شامل شلیک موشک و توپ از کشتی های شرکت کننده است. این تمرین نظامی همچنین شامل بازرسی از شناورهای مشکوکی خواهد بود که شبیه سازی شده اند.

دریای سیاه یک مرز استراتژیک بین روسیه و ناتو محسوب می شود و مسکو را قادر می سازد ضمن دسترسی آسان تر به ذخایر گاز طبیعی ، نفوذ بیشتری بر همسایگان اروپای شرقی خود داشته باشد.

این رزمایش با نام “پل دوستی ۲۰۲۰” اولین رزمایش دریایی مشترک بین دو کشور در دریای سیاه است و قرار است تا پایان سال جاری میلادی برگزار شود.

چنین به نظر می رسد که روسیه در تلاش است تا جایگاه بهتری در میان کشورهای عرب خاورمیانه بدست آورد و ظاهرا این مسیر را از طریق مصر طی می کند.

کودتای سال ۲۰۱۳ در مصر که به روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی منجر شد ، تجدید روابط نظامی مصر با مسکو را به همراه داشت.

 دو کشور اولین رزمایش دریایی مشترک خود را در سال ۲۰۱۵ در دریای مدیترانه برگزار کردند.

از سوی دیگر الحاق “کریمه” به روسیه در سال ۲۰۱۴ این امکان را فراهم کرد که مسکو بتواند به عنوان یک بازیگر قدرتمند در دریای سیاه ظاهر شود.

دریای سیاه یک مرز استراتژیک بین روسیه و ناتو محسوب می شود و مسکو را قادر می سازد ضمن دسترسی آسان تر به ذخایر گاز طبیعی ، نفوذ بیشتری بر همسایگان اروپای شرقی خود داشته باشد.

نزدیک شدن مسکو به دریای سیاه موجب شد که دامنه راداری و دفاع هوایی روسیه گسترش یاید و از سوی دیگر افزایش فعالیت های دریایی آمریکا در دریای سیاه را به همراه داشت.

هر سال رزمایشی تحت عنوان ” نسیم دریا” به  رهبری آمریکا و با حضور کشورهای اوکراین، رومانی، ترکیه، بلغارستان ، گرجستان، اسپانیا و نروژ در این منطقه برگزار می شود.

تابستان سال جاری این تمرین نظامی با شرکت ۱۷ ناو جنگی و ۱۹ فروند جنگنده آمریکایی در دریای سیاه برگزار شد.

همچنین رزمایش مشترکی بین روسیه و مصر از ۲۶ اکتبر تا ۷ نوامبر سال ۲۰۱۹ در مصر برگزار شد. این رزمایش در مرکز تاکتیکی آموزش نیروهای هوایی مصر و در خاک این کشور برگزار شد و هدف از آن تقویت و توسعه همکاری های نظامی بین دو کشور بود.

در این تمرین نظامی ، انواع سامانه های دفاع ضد هوایی و موشکی روسیه و نیز سیستم های رهگیری و ردیابی مورد آزمایش قرار گرفتند.

رقابت مسکو و واشنگتن در دریای سیاه و برگزاری رزمایش های متعدد از سوی دو طرف در این منطقه ، از اهمیت این منطقه ژئواستراتژیک حکایت دارد.

دریای سیاه یک تقاطع مهم اقتصادی و تمدنی در منطقه اوراسیا  محسوب می شود. این منطقه شامل منابع نفت و گاز ، خطوط لوله اصلی انرژی ، خطوط حمل و نقل و کابلهای فیبر نوری است به همین دلیل این منطقه یک کانون استراتژیک برای روسیه محسوب می شود.

دریای سیاه یک تقاطع مهم اقتصادی و تمدنی در منطقه اوراسیا  محسوب می شود. این منطقه شامل منابع نفت و گاز ، خطوط لوله اصلی انرژی ، خطوط حمل و نقل و کابلهای فیبر نوری است به همین دلیل این منطقه یک کانون استراتژیک برای روسیه محسوب می شود.

در طول تاریخ ، بنادر دریای سیاه روسیه به عنوان تنها مسیر دسترسی این کشور به آبهای گرم محسوب می شدند . در آستانه جنگ جهانی اول ، ۵۰ درصد از کل صادرات روسیه و ۹۰ درصد از صادرات محصولات کشاورزی این کشور از دریای سیاه منتقل  می شد.

هم اکنون  هر ۱۵ دقیقه ، یک نفتکش روسیه یا قزاقستان از این مسیر  عبور می کند.

تسلط بر دریای سیاه همچنین به معنای کنترل کامل منطقه آبی  “آزوف” (۱) توسط روسیه است.

آزوف یک منطقه کوچکی آبی است که توسط روسیه و اوکراین احاطه شده و از طریق تنگه “کرچ” (۲)به دریای سیاه متصل می شود.

یکی از دو کانال و مسیر اتصال دریای خزر به جهان خارج ، کانال “ولگادون” (۳)است که دریای خزر را با دریای آزوف پیوند می دهد. روسیه بیشتر از کانال ولگادون برای جابجایی کشتی های جنگی بین دریای خزر و دریای آزوف استفاده می کند. توانایی انتقال کشتی های جنگی از منطقه خزر که شامل آسیای مرکزی است ، به دریای سیاه (و بالعکس) به روسیه امکان می دهد تا در یک منطقه مهم از جهان قدرت خویش را به نمایش بگذارد.

۱- Azov

۲-Kerch

۳- Volga-Don

https://www.mei.edu/publications/russia-black-sea

https://www.al-monitor.com/pulse/originals/۲۰۲۰/۱۰/egypt-russia-naval-exercise-black-sea.html

https://dfnc.ru/en/drills-exercises/russian-egyptian-naval-exercise-in-۲۰۲۰/

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

6 − 6 =