شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۲:۲۹
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰

عمارت باغ نشاط لار؛ مجموعه‌ای دلربا از دوران صفوی

به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ سار، علی اصغر مونسان با انتشار کلیپی از باغ نشاط لار در استان فارس در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: این باغ مجموعه‌ای تاریخی بازمانده از دوره صفویه است که در شهرقدیم لار کنار رودخانه بروند قرار دارد. وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه «مساحت […]



به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ سار،
علی اصغر مونسان با انتشار کلیپی از باغ نشاط لار در استان فارس در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: این باغ مجموعه‌ای تاریخی بازمانده از دوره صفویه است که در شهرقدیم لار کنار رودخانه بروند قرار دارد.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه «مساحت باغ نشاط حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع است، خاطرنشان کرد: عمارت اصلی باغ در سه طبقه بنا شده که شامل زیر زمین، طبقه همکف و طبقه اول است. در ضلع شمالی باغ نشاط، بنای قصر که احتمالاً همزمان با آن بنا شده است قرار دارد.»

«در شهر قدیم لار در کنار رودخانه خشک، در ضلع شمالی پل عباسی، باغ نشاط دل‌ربایی می کند؛ این عمارت در وسط باغی به نام نشاط قرار دارد و هم باغ و هم عمارت هر دو بنام نشاط مشهور هستند؛ عمارت نشاط دارای دو طبقه از ساختمان‌های مختلف و زیرزمین تشکیل شده است. عمارت باغ نشاط در دوره صفویه مرکز حکومت لار بوده است.»

عمارت نشاط در میان باغ نشاط مرکز خلافت لار در دوران صفویه

به گزارش فرهنگ سار، عمارت و باغ نشاط در مرکز شهر قدیم لار در استان قرار دارد، در وسط شاه‌نشین این عمارت، منفذی هشت ضلعی جهت نورگیری و تهویه هوای زیر زمین قراردارد، اززیرزمین این عمارت در دوران صفویه بعنوان دارالحکومه و در سال‌های اخیر بعنوان زورخانه سنتی استفاده شده است.

در کنار عمارت باغ، حمام باسقف هلالی و ستون‌های سنگی مارپیچ و آهک‌بری‌های زیبا واقع شده است. در باغ نشاط لار موزه تاریخی راه اندازی شده که گردشگران می توانند از آن بازدید کنند.

باغ نشاط دارای عناصر تاریخی از جمله ساختمان قدیمی و حمام سنتی قابل توجهی است؛ لار بدلیل آب و هوای مطبوع در بهار و وجود بناها و آب انبارهای تاریخی مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است؛ این شهرستان بدلیل مجاورت با حوزه خلیج‌فارس به عنوان مکانی برای گردشگران خارجی و ایرانیان مقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس معرفی شده و از فرودگاه بین المللی نیز برخوردار است.

صنایع دستی بومی این شهرستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و سوغات محلی آن مانند حلوای مسقطی و نان‌های محلی در داخل و خارج از کشور مشهور است.

با توجه به شیوع بیماری کرونا و توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا به خانه نشینی و تاکید بر تعویق سفر به دوران پس از مهار بیماری کرونا اکنون بهترین فرصت برای مطالعه و شناخت بیشتر جاذبه‌های فرهنگی، گردشگری و طبیعی ایران ایجاد شده است. می‌توان با بررسی دقیق، مقصدهای جذاب و جدید گردشگری را برای مسافرت‌های فردی و گروهی در دوران پسا کرونا برنامه‌ریزی کرد.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

2 + ده =