یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۳:۱۰
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹

شعری مرتبط با میلاد پیامبر بر مقبره عارف ایرانی در پاکستان

به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ سار مرتضی رضوانفر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ سار گفت: سخی سلطان علی اکبر شاه شمسی، از نوادگان شاه شمس سبزواری عارف ایرانی (۵۶۰ق سبزوار، ۶۷۵ق مولتان) است که مقبره زیبای وی در مولتان به یک مقصد مذهبی و گردشگری تبدیل شده است.او افزود:مولتان قدیمی‌ترین شهرپاکستان به دلیل وجود مساجد و آرامگاه‌های تاریخی […]



به گزارش گروه فرهنگی فرهنگ سار مرتضی رضوانفر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ سار گفت: سخی سلطان علی اکبر شاه شمسی، از نوادگان شاه شمس سبزواری عارف ایرانی (۵۶۰ق سبزوار، ۶۷۵ق مولتان) است که مقبره زیبای وی در مولتان به یک مقصد مذهبی و گردشگری تبدیل شده است.
او افزود:مولتان قدیمی‌ترین شهرپاکستان به دلیل وجود مساجد و آرامگاه‌های تاریخی به مدینه الاولیا یا شهر مقدس شهرت یافته است.

این پژوهشگر افزود: بنای مقبره سخی سلطان علی اکبر شاه شمسی به سبک مقابر دوره تُغلق شاهیان، در سه طبقه با زیربنایی هشت ضلعی، برجک‌های مخروطی‌شکل و گنبدی زیبا در سال ۹۹۳ق بنا شده و داخل مقبره، بسیار پرنقش و نگار است.

به گفته وی، دیوارها با گچبری‌ها و نقوش اسلیمی که برخی بسیار موقر و نادر است پوشیده شده و تزئینات بیرونی این بنای آجری با کاشی‌های فیروزه‌ای حاوی اشعاری از ابوسعید ابوالخیر، حافظ، مولوی و چند شاعر محلی تزئین شده‌اند.

رضوانفر تصریح کرد: متن کتیبه یاد شده، ابیاتی منسوب به مولوی است که خوانندگان زیادی در کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، افغانستان و تاجیکستان، آنرا به مناسبت میلاد حضرت رسول، خوانده‌اند.

او این ابیات را چنین خواند:

ای دسته‌ی گل مرحبا/ با بوی ریحان آمدی

جان همه عالم تویی/کز عالم جان آمدی

و نیز:

ای شمس تبریزی لقا/می خوان تو نعت مصطفی

زیرا که در بستان سرا/مرغ خوش الحان آمدی.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

پنج × سه =