یکشنبه, ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۲۲:۳۲:۲۱
دسته بندی: فناوری
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲:۰۸

اسپیس ایکس ماهواره مخابراتی ترکیه را پرتاب کرد

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش فرهنگ سار از پایگاه اینترنتی اسپیس فلایت اینسایدر، شرکت فضایی اسپیس ایکس راکت «فالکون ۹» را ساعت  ۱۰ و ۵۸ دقیقه شنبه شب ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) به وقت منطقه زمانی شرقی (ساعت سه و ۵۸ دقیقه بامداد یکشنبه ۱۹ دسامبر) به وقت ساعت جهانی) ازمجموعه پرتاب فضایی ۴۰ […]



به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش فرهنگ سار از پایگاه اینترنتی اسپیس فلایت اینسایدر، شرکت فضایی اسپیس ایکس راکت «فالکون ۹» را ساعت  ۱۰ و ۵۸ دقیقه شنبه شب ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) به وقت منطقه زمانی شرقی (ساعت سه و ۵۸ دقیقه بامداد یکشنبه ۱۹ دسامبر) به وقت ساعت جهانی) ازمجموعه پرتاب فضایی ۴۰ در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب کرد.

این سی امین پرتاب موشک فالکون ۹ در سال ۲۰۲۱ و دومین پرتاب در حدود ۱۵ ساعت بود. 

تقریبا ۹ دقیقه پس از پرتاب، اولین مرحله موشک به زمین بازگشت و بر روی عرشه جدیدترین کشتی خودران مخصوص فرود موشک «اسپیس‌ایکس» فرود آمد. این کشتی یکی از سه سکوی فرود شناور بزرگی است که اسپیس ایکس از آنها برای بازیابی موشک‌ های خود استفاده می‌کند.

 کشتی دیگر در حال انجام مأموریت‌های خاص خود است و این اولین باری است که هر سه کشتی بدون سرنشین به طور همزمان استفاده می‌ شوند.

ترک ست۵B در یک مدار انتقال زمین ایستا مستقر شد و در اینجا از نیروی محرکه خود برای چرخش مدار خود در یک مدار زمین ثابت در ۴۲ درجه طول شرقی استفاده می کند. انتظار می رود این ماهواره که تصدی ان بر عهده شرکت مخابراتی «ترک ست» متعلق به دولت ترکیه است، خدمات پخش تلویزیونی و ارتباطات از راه دور را به اروپا، ترکیه، خاورمیانه و بخش های جغرافیایی آسیا و آفریقا ارایه دهد.

این ماموریت به دنبال پرتاب ماهواره «ترک ست ۵A» که اوایل سال ۲۰۲۱ به فضا رفت، انجام شد. ماهواره ترک ست ۵A نیز  توسط شرکت ترک ست و دولت ترکیه تصدی می‌شود.

ماهواره ۹ هزار و ۹۰۰ پوندی (چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرمی) ترک ست ۵B، قدرتمندترین ماهواره ترکیه تا این تاریخ است و طول عمر حدود ۱۵ ساله برای آن طراحی شده است. با این حال، این ماهواره دارای نسل بعدی سیستم الکتریکی  ایمپالس است که به آن اجازه دهد تا ۳۵ سال کار کند و انتقال دادهرا  با سرعت بیش از ۵۵ گیگابیت در ثانیه با فرستنده های باند Ka، باند Ku و باند X انجام دهد.

تمام تجهیزات ارتباطی ترک ست ۵B در ترکیه تولید شده است. این ماهواره سپس برای تکمیل به فرانسه و بعد از آن برای پرتاب به آمریکا منتقل شد.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

20 + ده =