پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۳:۵۸:۵۴
دسته بندی: بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹

عزم قزاقستان برای ساخت ۱۳ نیروگاه برق آبی تا سال ۲۰۳۰

دولت قزاقستان در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۳ نیروگاه برق آبی و ۳۹ مخزن آب احداث و به بهره برداری برساند.



به گزارش خبرنگار فرهنگ سار در دوشنبه، قزاقستان قصد دارد در چند سال آینده نیروگاه های برق آبی و مخازن آب جدید احداث کند.

«مغزوم میرزاگالی اف» وزیر اکولوژی، زمین شناسی و منابع طبیعی قزاقستان در نشست دولت این کشور در مورد احداث ۳۹ مخزن آب در سراسر این کشور تا سال ۲۰۳۰ میلادی خبر داد.

وی افزود: حدود ۲ هزار کیلومتر از کانال های اصلی بازسازی می شوند و علاوه بر این ۸ مخزن جدید با حجم کلی ۸۸۵ میلیون متر مکعب آب در مناطق «ژامبیل»، «قزاقستان غربی»، «ترکستان»، «آلماتی» و «قیزیل اوردا» احداث و مورد بهره بردرای قرار می‌گیرند.

بنابر سخنان وی، همچنین قرار است از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ میلادی ۳۱ مخزن آب جدید در سراسر این کشور ساخته شوند.

وزیر انرژی قزاقستان نیز در این زمینه عنوان کرد: هم اکنون گروه کاری برای تهیه پیشنهادات جهت تقویت شبکه های برقی منطقه جنوبی این کشور را ایجاد کرده است.

«نورلان ناگایف» در این مورد گفت: در چارچوب تقویت شبکه های برقی منطقه غربی در سال جاری کارهای تقویتی شبکه های برقی با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات در مسیر «تنگیز – کولساری- آتیرائو – ایندر – اورالسک» آغاز می شوند.

طبق گفته های وی، تا سال ۲۰۳۵ میلادی توازن انرژی ایجاد خواهد شد که برنامه ریزی طولانی مدت را برای قرار دادن بهینه این پروژه ها و ظرفیت های جدید فراهم می‌کند. هنگام ایجاد تعادل، گزینه بهینه برای اتصال شبکه های الکتریکی منطقه غربی به سیستم انرژی واحد تعیین خواهد شد.

این مقام قزاق افزود: به موازات این، برای توسعه تولید گاز و نیروگاه برق آبی، با توجه به کمبود ظرفیت های مانور پذیر، این وزارتخانه چهار پروژه بالقوه برای ساخت نیروگاه های با قابلیت مانور در منطقه جنوب کشور را در نظر گرفته است.

بنابر سخنان وزیر انرژی قزاقستان، قرار است تا سال ۲۰۲۵ میلادی در منطقه جنوبی این کشور حدود ۱۳۰۰ مگاوات ژنراتور گازی مورد بهره بردرای قرار گیرد. تا پایان همان سال قرار است ۱۳ نیروگاه برق آبی با ظرفیت حدود ۱۷۷.۶۷ مگاوات راه اندازی شوند.

علاوه بر این، در سال جاری برگزاری مزایده ها برای اجرایی  پروژه ها در زمینه منابع انرژی تجدیدپذیر، از جمله نیروگاه های برق آبی برنامه ریزی شده است.

به طور کلی انتظار می رود که تا ۵ سال آینده سهم منابع انرژی تجدیدپذیر ۶ درصد از حجم کلی تولید انرژی در این کشور را تشکیل دهد.

وزیر اکولوژی، زمین شناسی و منابع طبیعی قزاقستان در آوریل سال گذشته اعلام کرده بود که تا ۱۰ سال آینده ساخت ۲۸ مخزن آب در سراسر این کشور برنامه ریزی شده است که بخشی از آنها نه تنها برای آبیاری اراضی استفاده می شوند، بلکه همچنین در کاهش تهدید سیل در ۷۰ شهرک نیز کمک می کنند.

وی عنوان کرده بود که ساخت این مخازن در استان های «آقموله»، «آقتوبه»، «قراغندی»، «ژامبیل»، «ترکستان»، «قزیل اوردا»، «قزاقستان شرقی» و «قزاقستان غربی» برنامه ریزی شده است.

انتهای پیام/.


منبع: فارس

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

11 + 20 =