پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۴:۰۵:۲۳
دسته بندی: بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۲

واکنش‌ها به تصمیم لویه جرگه برای آزادی زندانیان خطرناک طالبان

به گزارش فرهنگ سار،نمایندگان شرکت کننده در این جرگه در قطعنامه ۲۵ ماده‌ای خود گفته اند که باید اطمینان حاصل شود تا درصورت رهایی این زندانیان، مذاکرات مستقیم بدون هیچگونه بهانه‌ای بصورت فوری آغاز شود. شرکت کنندگان جرگه خواستار  آتش بس فوری و دائمی در کشور شده و از جامعه جهانی بخصوص آمریکا خواسته که […]



به گزارش فرهنگ سار،نمایندگان شرکت کننده در این جرگه در قطعنامه ۲۵ ماده‌ای خود گفته اند که باید اطمینان حاصل شود تا درصورت رهایی این زندانیان، مذاکرات مستقیم بدون هیچگونه بهانه‌ای بصورت فوری آغاز شود.

شرکت کنندگان جرگه خواستار  آتش بس فوری و دائمی در کشور شده و از جامعه جهانی بخصوص آمریکا خواسته که تا در این زمینه به تعهداتش عمل کند.

اعضای جرگه خواستار ایجاد اطمینان به مردم و دولت افغانستان برای بازنگشتن زندانیان آزاد شده به میدان جنگ شده اند.

“حامد کرزی » رییس جمهوری پیشین افغانستان در اطلاعیه‌ای از جرگه حمایت مشروط کرد و گفت که اگر جرگه به پیشرفت صلح مشورت مفید بدهد از آن حمایت خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرده است که پس از مشورت های جرگه آتش‌بس و مذاکرات سراسری آغاز و زمینه برقراری صلح دائمی فراهم شود.

گروه طالبان در روزهای نخست در واکنش به تصمیم اشرف غنی رییس‌جمهوری  مبنی‌بر برگزاری جرگه درباره چگونگی آزادی ۴۰۰ زندانی این گروه گفته بود که هرگونه تاخیر در آزادی این زندانیان به معنی ادامه جنگ  است.

سخنگوی دفتر گروه طالبان در قطر گفته است که این تصمیم حکومت افغانستان به زیان مردم کشور است.

اما روزنامه صبح کابل شب گذشته به نقل از منابعی در گروه طالبان نوشت که این گروه به افراد خود دستور داده که به مراسم جرگه حمله نکنند، زیرا افراد و گروه‌های وجود دارد که در پی بهانه تراشی برای تخریب روند صلح هستند

اما حقوقدانان افغان بر این باورند لویه جرگه صلاحیت قانونی برای عفو افرادی که متهم به قتل،سرقت و قاچاق مواد مخدر را ندارد.

ملک ستیز یکی از فعالان در صفحه اجتماعی خود نوشت جرگه صلاحیت آزادی و مسائل حقوقی زندانیان را ندارد.

وی افزاید: بهتر بود صادقانه به مردم می‌گفتید که براثر فشار آمریکا این جنایتکاران را آزاد می کنید.

«محمودصیقل» نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل نیز در صفحه اجتماعی خود نوشت:اگر آزادی ۴۰۰ زندانی طالبان با جرائم سنگین مانعی را از سرراه صلح بردارد و منجر به آغاز گفت وگوهای بین گروههای افغان شود از ان استقبال می کنم .

وی افزود باید دید در کنار آزادی بیش از پنج هزار زندانی طالبان و امتیازدهی به ترامپ در انتخابات این اقدامات چه نتیجه ای برای مردم خواهد داشت .

عبدالله عبدالله در گفت وگو با خبرنگاران گفت که آتش بس فوری ،آغاز گفت وگوهای  گروههای افغان و ضمانت معتبر بین المللی و آمریکا برای بازنگشتن زندانیان آزاد شده به میدان جنگ از جمله شروط جرگه برای آزادی زندانیان طالبان است.

نشست سه روزه لویه چرگه مشورتی صلح افغانستان پس  از سه روز برگزاری با صدوور قطعنامه نهایی با صدور آزادی ۴۰۰ زندانی خطرناک طالبان موافقت کرد.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

4 × چهار =