پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۸:۰۶
دسته بندی: بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳

شور حسینی در عراق؛ رهپویان حسین(ع) مهیای اربعین

به گزارش فرهنگ سار، موکب های حسینی داخل و حومه کربلا با امکاناتی که در اختیار دارند، برای زائران، حمام فراهم کرده تا زائران خسته از دوری راه، تن به آب زده و غسل ویژه اربعین کنند و لباس های مشکی جدید بپوشند. همزمان با اذان صبح امروز پنجشنبه مصادف با بیستم صفر، زائران حسینی […]



به گزارش فرهنگ سار، موکب های حسینی داخل و حومه کربلا با امکاناتی که در اختیار دارند، برای زائران، حمام فراهم کرده تا زائران خسته از دوری راه، تن به آب زده و غسل ویژه اربعین کنند و لباس های مشکی جدید بپوشند.

همزمان با اذان صبح امروز پنجشنبه مصادف با بیستم صفر، زائران حسینی با اقامه نماز صبح برای آیین های ویژه روز اربعین حسینی (ع) خود را آماده کردند.

اغلب نمازهای صبح امروز به جماعت در داخل موکب ها برگزار شد و عده ای نیز به صورت فردی نماز را برگزار کردند.

مرسوم است که بعد از نماز صبح، نمازگزاران زیارت ویژه اربعین حسین (ع) که نوعی بیعت دوباره با آرمان ها و راه و رسم حسین بن علی (ع) است، قرائت کنند.

روضه خوانان سپس برای قرائت داستان سوزناک اسرای کربلا و مصیبت جانکاه حضرت زینب (س) آماده می شوند که چیزی شبیه مقتل خوانی در روز عاشورای حسینی است.

این داستان غم انگیز در برگیرنده اسارت خاندان عصمت و طهارت (ع) بعد از شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش در روز عاشورا و سپس شهر به شهر گرداندن کاروان اسرا و خطبه های کوبنده حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) در قصر یزد بن معاویه (علیه اللعنه) و بازگشت اسرا به کربلا است.

داستان غم انگیز اسارت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را عتبه حسینی امسال نیز به صورت مرکزی برگزار کرد و همزمان بسیاری از هیات های عزاداری آیین های مشابهی به صورت مستقل برپا کردند.

با پایان داستان خوانی اسرای کربلا، عزاداران دلسوخته، سرگرم عزاداری می شوند و شعار «لبیک یا حسین (ع)» همانند روز عاشورا، شعار اصلی سوگواران و نوعی تجدید بیعت مجدد با آرمان های حسین بن علی (ع) است.

آیین اربعین حسینی، با اعلام اذان ظهر و اقامه نماز ظهر و عصر به پایان می رسد و عزاداران دسته دسته برای بازگشت به شهر و دیار خود مهیا می شوند.

بسیاری از موکب ها که در طول روزها و هفته های گذشته در مسیرهای دور و نزدیک سرگرم پذیرایی از زائران بودند، موکب ها را جمع آوری کرده تا اعلام پایان رسمی مراسم اربعین و پیاده روی ویژه آن باشد.

مراسم اربعین حسینی امسال با توجه به همه گیری کرونا و احتمال تهدیدهای تروریستی، در سایه اقدامات امنیتی شدید و آماده ‌باش کادر بهداشتی و خدمات ‌رسانی در کربلا و مسیرهای منتهی به این شهر برگزار شد.

اربعین حسینی (ع) امسال شاهد اقدامات بی سابقه‌ای در مقابله با ویروس کرونا بود و دولت عراق از صدور روادید زائران خارجی برای شرکت در زیارت اربعین خودداری کرد امری که زائران ایرانی را به عنوان دومین جمعیت بزرگ زائران اربعین حسینی بعد از عراقی ها، از مراسم امسال محروم کرد.

مواکب حسینی امسال در حد توان خود، با رعایت ضوابط بهداشتی به ارائه خدمات به زائران مشغول شدند و همزمان وزارتخانه حمل و نقل عراق از قبل همه واحدهای خودرویی خود را برای نقل و انتقال زائران  به حالت آماده باش درآورد.

وزارت حمل و نقل عراق در بیانیه ای امروز همزمان با آیین اربعین از موفقیت طرح خود در نقل و انتقال روان زائران خبر داد.

 «علی شبر» سخنگوی عتبه مقدسه حسینی (ع) نیز در سخنانی تصریح کرد: شمار زائران بسیار زیاد است و آمار نهایی طبق معمول پس از پایان مراسم اعلام می شود.

وی از آمادگی کامل عتبه حسینی و عباسی برای ارائه خدمات به زوار اربعینی خبر داد.

زیارت اربعین حسینی غیر از حادثه روز سه شنبه که یک هیات عزادار قصد داشت بدون اخذ مجوزهای قانونی وارد بین الحرمین شود و شعارهای سیاسی دهد، در کمال آرامش و امنیت برگزار شد.

نیروهای امنیتی موفق شدند چند تلاش محدود برای حمله به زائران اربعین حسینی را در مسیرهای حرکت زوار به سمت کربلا، مهار کنند.

گرچه مراسم اربعین حسینی امروز پایان می یابد اما آیین های عزاداری همچنان تا آخر صفر که مصادف با سالروز رحلت پیامبر اسلام (ص) و شهادت امام جعفر صادق (ع) است، در عراق ادامه خواهد داشت.

پرچم سیاه افراشته شده بر فراز حرم حسینی و عباسی و دیگر عتبات مقدسه در عراق تا پایان صفر همچنان به نشانه ادامه حزن و عزاداری ها برافراشته می ماند و بعد از پایان صفر، دوباره پرچم سرخ خونخواهی حسین بن علی (ع) در آیینی ویژه به اهتزاز در می آید.

اهالی کربلا که در طول مراسم اربعین حسینی (ع)، از زائران سراسر عراق پذیرایی کرده اند در ۲۸ صفر مرسوم است، پای پیاده به سمت حرم امیرمومنان علی (ع) در نجف اشرف به راه می افتند تا این بار، اهالی نجف اشرف از زائران کربلا در این مناسبت پذیرایی و استقبال کنند.

غیر از اهالی کربلا، زائران از شهرهای مختلف عراق به همین مناسبت به نجف اشرف مشرف می شوند تا در کنار بارگاه امیرمومنان علی (ع) سالروز رحلت پیامبر اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) را گرامی بدارند.

به این ترتیب است که با پایان ماه صفر و به اهتزاز درآمدن دوباره پرچم های سرخ خونخواهی حسین بن علی (ع)، آیین های حزن و اندوه و سوگوارای دو ماهه محرم و صفر در عراق پایان می یابد.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

یک × 2 =