چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۹:۴۶
دسته بندی: بین الملل
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳

کاخ آرزوهای شیوخ خلیج فارس بر روی آب

شاید بتوان گفت که قرار داد عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و دو کشور کوچک عرب امارات و بحرین پس از پیمان کمپ دیوید که در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ میان انور سادات رییس جمهور وقت مصر و مناخیم بگین نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی با حضور جیمی کارتر رییس جمهور آن دوران آمریکا […]



شاید بتوان گفت که قرار داد عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و دو کشور کوچک عرب امارات و بحرین پس از پیمان کمپ دیوید که در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ میان انور سادات رییس جمهور وقت مصر و مناخیم بگین نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی با حضور جیمی کارتر رییس جمهور آن دوران آمریکا و همچنین توافق نامه صلح میان تل آویو و امان، در نوع خود در این دوره زمانی قابل توجه است و نشان از وادادگی سران امارات و بحرین در مقابل رژیم صهیونیستی دارد.

امروز در حالی قرار است قرارداد عادی سازی روابط میان امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی امضا شود که در واکنش به آن در فلسطین «روز خشم مردمی» اعلام شده است و و رهبری واحد ملی مقاومت مردمی در فلسطین در اولین بیانیه خود ضمن محکومیت این توافق برنامه‌ها و فعالیت‌های روز خشم مردمی را اعلام کرده است.

  «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز امضای توافقنامه عادی‌سازی روابط بین امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در واشنگتن را «روز سیاه در تاریخ امت عربی» خوانده است.

از نکات قابل توجه در مراسم امروز عدم حضور سران دو کشور بحرین و امارات و به جای آنها وزیران خارجه این دو کشور کوچک عربی می باشد، اقدامی که به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه از ارزش این توافق خواهد کاست.

نکته دیگر این که آمریکایی ها نیز خود واقف به کم ارزش بودن این توافق هستند، چرا که برخلاف پروتکل‌های دیپلماتیک “عبداللطیف الزیانی” وزیر امور خارجه بحرین هنگام ورود به واشنگتن پایتخت آمریکا برای امضای توافق عادی سازی روابط که از آن به عنوان ” توافق خیانت” یاد شده، به سردی و به شکل تحقیرآمیزی مورد استقبال مقامات آمریکایی قرار گرفت.

پایگاه اطلاع‌رسانی “ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه” بحرین امروز در واکنش به این اقدام تحقیر آمیز مقامات آمریکایی در استقبال از وزیر امور خارجه بحرین نوشت که، هیات بحرینی، توسط هیات کوچک و سطح پایینی از مقامات آمریکایی در فرودگاه مورد استقبال قرار گرفت، اقدامی که کوچک شمردن مزدوران آمریکا به عنوان یک سرباز به شمار می رود، سربازی که، دستورات آمریکا را برای حفظ تاج و تخت و ادامه غارت ثروت مردم (بحرین) بدون چون و چرا انجام می‌دهند، حتی اگر حیثیت آن‌ها از بین برود.

«جواد فیروز» نماینده پیشین پارلمان بحرین نیز “توافق خیانت” را خطرناک توصیف و تاکید کرد که این اقدام ربطی به ملت بحرین ندارد و ملت بحرین در راه آرمان ملت فلسطین مبارزه کرده و خواهد کرد.

در مقابل “راشد بن عبدالله آل خلیفه” وزیر کشور بحرین در توجیه این توافق مدعی شد که توافق با اسرائیل برای حمایت از منافع کلان ملی و دفاع از ساختار بحرین است!

وی همچنین ادعا کرده که اقدام بحرین به همراه امارات [برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل] یک اقدام عجیب و غریب نیست، چرا که این کار [ایجاد رابطه با اسرائیل] موجب تقویت روابط راهبردی منامه و آمریکا خواهد شد!، به ویژه این که ناوگان پنجم ایالت متحده در بحرین قرار دارد.

یکی از اخباری که در روزهای اخیر منتشر شده و کمتر رسانه ای به آن پرداخته، احتمال وقوع کودتا در امارات متحده عربی می باشد که به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه دلیل حاضر نشدن ولیعهد امارات در واشنگتن برای امضای توافق عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی نیز به همین خاطر بوده است.

روزنامه صهیونیستی “یسرائیل هیوم” در این باره نوشته است، بزرگترین دغدغه ای که در حال حاضر محافل مختلف در تل آویو را به خود مشغول کرده، احتمال بروز تغییر در ساختار حاکم بر امارات متحده عربی است که البته پشت درهای بسته اعلام و از آن ابراز نگرانی شده است.

این روزنامه به نقل از یک مقام عالیرتبه صهیونیست که به نام او اشاره نشده نوشته که “ما اکنون از وزیدن باد سازش لذت می بریم، اما نباید فراموش کنیم که در منطقه ای بی ثبات حضور داریم که این باد در آن می تواند به سرعت تغییر جهت داده و حتی جهت معکوسی به خود بگیرد”.

این مساله و همچنین اعتراض های مردمی گسترده صورت گرفته در کشورهای عربی به سازش ابوظبی – بحرین با تل آویو نشان می دهد که پایه های این توافق کاملا سست بوده و چشم انداز روشنی برای آن متصور نیست و سران دو کشور امارات و بحرین نمی توانند روی این موضوع کاخ آرزوهای خود را بنا کنند، چراکه با کوچکترین نسیمی این کاخ کاغذی روی آب فرو خواهد ریخت.

  

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

13 + 2 =