شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۴:۲۶:۵۱
دسته بندی: زنان و خانواده
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۹:۰۷

پایان مطالبه ۱۰ ساله بانوان گنبدی برای ایجاد پارک اختصاصی

به گزارش فرهنگ سار، بانوان به عنوان قشری که ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و برخی از آنان در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و اداری فعالیت دارند برای افزایش نشاط اجتماعی و دست‌یابی به آرامش نیازمند حضور در فضاهای سبز طبیعی و ورزشی هستند. ایجاد پارک‌ اختصاصی بانوان از جمله راهکارهای پیشنهادی […]



به گزارش فرهنگ سار، بانوان به عنوان قشری که ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و برخی از آنان در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و اداری فعالیت دارند برای افزایش نشاط اجتماعی و دست‌یابی به آرامش نیازمند حضور در فضاهای سبز طبیعی و ورزشی هستند.

ایجاد پارک‌ اختصاصی بانوان از جمله راهکارهای پیشنهادی برای حضور و بهره‌مندی بیشتر این قشر از فضای سبز شهری مشترک است که در چند سال گذشته در بسیاری از کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

پارک بانوان علاوه بر کارکرد تفریحی و ورزشی می‌تواند به عرصه‌ای برای فعالیت اجتماعی و فرهنگی با هدف ارتقای سطح کیفی زندگی و رضایت‌مندی این قشر تبدیل شود و همچنین وجود این فضاها فرصتی بسیار مناسب برای بانوان است تا بدون نگرانی از ایجاد مزاحمت‌ احتمالی توسط افراد فرصت طلب و یا اراذل و اوباش در کنار سایر بانوان و فرزندان خود ساعاتی طولانی را در آرامش بگذراند.

 نخستین پارک بانوان در جهان سال ۱۹۱۳ در ایالت مونتانا آمریکا و نخستین پارک بانوان ایران سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۰ هزار متر مربع در بروجرد احداث شد.

پایان مطالبه ۱۰ ساله بانوان گنبدی برای ایجاد پارک اختصاصی

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری گلستان در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار بیان کرد: در گلستان فقط یک پارک ویژه بانوان در گرگان وجود دارد و این قشر می‌توانند از امکانات تفریحی و ورزشی آن استفاده کنند.

آزاده رجبی ادامه داد: همچنین زمین برای ایجاد پارک بانوان در بندرترکمن، گمیشان و آق‌قلا اختصاص یافته و با تامین اعتبار عملیات ساخت آنها آغاز می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه خیلی از بانوان به دلیل مشغله‌های فراوان ناشی از فعالیت خارج از منزل امکان حضور مداوم در پارک مختص خود را ندارند نیاز است تا بر روی فراهم کردن شرایط برای استفاده مناسب آنان از امکانات موجود در پارک‌های محله‌ای برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری گلستان اضافه کرد: علاوه بر اهمیت ساخت پارک ویژه بانوان، نیاز است با همکاری شرکت‌های دانش بنیان برای راحتی بهتر این قشر فضاهای کوچک با پوشش سبز درختان برای انجام ورزش‌های صبحگاهی در پارک‌های محله‌ای ایجاد شود.

پارک بانوان مطالبه چندین ساله گنبدکاووس

گنبدکاووس با ۱۶۵ هزار نفر جمعیت یکی از شهرهای بزرگ استان گلستان است که با وجود مطالبه بانوان آن برای احداث پارک اختصاصی و قول‌ مسوولان شهرستان از حدود یک دهه قبل برای احداث این فضا، تاکنون از داشتن آن محرومند.

مریم قنبری یکی از بانوان گنبدی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار به اهمیت ورزش در افزایش سلامتی جامعه اشاره کرد و گفت: بانوان نیاز دارند در فضایی مختص خودشان به راحتی بتوانند پیاده روی و یا سایر فعالیت‌های تفریحی را انجام دهند و با وجود اینکه مکان‌های به اسم جاده سلامت برای استفاده همگانی در شهر ایجاد شده اما ایجاد برخی مزاحمت‌ها به مرور انگیزه بانوان را برای ادامه حضور در این مناطق کم کرده است.

وی بهترین راهکار جلوگیری از این شرایط را ایجاد پارک ویژه بانوان دانست و اظهارداشت: بانوان گنبدی بیش از یک دهه است که پیگیر راه‌اندازی پارکی مختص خودشان از مسوولان شهری هستند و تاکنون تمام وعده‌ها در حد قول باقی مانده است.

پایان مطالبه ۱۰ ساله بانوان گنبدی برای ایجاد پارک اختصاصی

نائب رییس هیات ورزش‌های همگانی گنبدکاووس هم در این رابطه گفت: مردان در هر نقطه‌ای امکان ورزش دارند اما ورزش برای بانوان در فضای باز با محدودیت‌هایی همراه است و احداث پارکی مختص این قشر با امکانات رفاهی و ورزشی مناسب بهترین راه حل برای بهبود این شرایط محسوب می‌شود.

مریم سعیدی افزود: حصارکشی‌های پیش بینی شده در این پارک‌ها باعث جلوگیری از حضور افراد مزاحم می‌شود و نقش مهمی در افزایش استقبال بانوان از ورزش‌های همگانی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: این هیات تا قبل از ماه مبارک رمضان برای کمک به ارتقای ورزش بانوان به ویژه ساکنان مناطق محروم برنامه ورزش صبحگاهی را در پارک‌های محله‌ای از جمله منطقه سیدآباد اجرا می‌کرد.

به گزارش فرهنگ سار، پس از حدود یک دهه وعده و وعید مسوولان و مدیران شهری برای ساخت پارک ویژه بانوان در این شهر در نهایت انتظارها به سرآمد و با مشخص شدن زمین قرار است این پارک ظرف چند ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

شهردار گنبدکاووس گفت: این مجموعه در راستای وظیفه خود برای افزایش نشاط اجتماعی به ویژه برای بانوان، قطعه زمینی به مساحت ۱۳ هزار و ۸۰۰ متر مربع را در ضلع جنوبی جاده سلامت به عنوان قطعه‌ای از فضای سبز حاشیه کمربندی صیاد شیرازی برای احداث پارک بانوان انتخاب کرد.

سیدعلی‌اصغر موسوی اظهارداشت: طراحی این پارک شامل فضای سبز، نشیمن و محلی برای دوچرخه‌سواری و انجام تنیس روی میز، امکاناتی مانند بوفه، سرویس‌های بهداشتی و توقفگاه  تمام شده است.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی این پارک به زودی آغاز می‌شود و طبق پیش‌بینی تا پایان نیمه اول امسال ساخت آن با هزینه ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شهرداری به پایان خواهد رسید.

شهردار گنبدکاووس تعداد پارک‌های این شهر را ۵۲ مورد اعلام و گفت: ۶ پارک داریوش، گردان مرزی، خالدنبی، چایی بوئین، شهید مهماندوست و لاله در حال ساخت و بهسازی است و به‌زودی کار بهسازی پارک ظفر هم آغاز خواهد شد.

موسوی اعتبار عمرانی شهرداری گنبدکاووس در سالجاری را سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت:‌ هزار میلیارد ریال این اعتبار به ساخت و نوسازی پارک‌های سطح شهر اختصاص دارد.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.

منبع : ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

سه × چهار =