شنبه, ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۲:۱۴:۴۰
دسته بندی: اقتصادی
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۶

خرید ۱.۷ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی بانک مرکزی، به رغم این میزان عرضه و امکان خرید هر صرافی به میزان ۵٠٠ هزار دلار در بازار مذکور، حدود ۱.۷ میلیون دلار توسط صرافی ها خریداری شد. این امر حاکی از فقدان تقاضای موثر در بازار برای ارز به صورت اسکناس است. همچنین گزارش‌های دریافتی از سامانه […]



به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی بانک مرکزی، به رغم این میزان عرضه و امکان خرید هر صرافی به میزان ۵٠٠ هزار دلار در بازار مذکور، حدود ۱.۷ میلیون دلار توسط صرافی ها خریداری شد.

این امر حاکی از فقدان تقاضای موثر در بازار برای ارز به صورت اسکناس است.

همچنین گزارش‌های دریافتی از سامانه نیما حاکی از این است که امروز حدود ۱۲۶ میلیون دلار ارز به صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان در بازار عرضه شده است.

به گزارش فرهنگ سار، این اعداد نشان می دهد تنها حدود ۲.۵ درصد از دلار عرضه شده توسط بانک مرکزی تقاضای موثر داشته و از همین رو بازار با کمبود عرضه مواجه نیست بلکه بازارسازی برخی دلالان در بازار باعث رشد قیمت ها شده است.

پیش از این نیز پژوهشکده پولی وبانکی با بیان اینکه بانک مرکزی در دوره فعلی به هیچ وجه دنبال ارزپاشی نیست،‌ اعلام کرد:‌ در این دوره به دلیل شرایط تحریمی بیش از ۸۰ درصد درآمد نفتی کاهش یافته است.

این در شرایطی است که دلالانی که رد پای آنها به خارج از کشور می‌رسد با اعلام قیمت دلار و سایر ارزها در ساعت‌ها و روزهایی که صرافی‌ها و کارگزاری‌های رسمی بازار ارز تعطیل هستند، با تشنج‌آفرینی در بازار ارز، تلاش‌ها برای مهار التهاب بازار را بر باد می‌دهند که این موضوع، ضرورت ورود جدی‌تر نهادهای امنیتی و قضایی به موضوع «معاملات شبانه» بازار ارز را گوشزد می‌کند.

نکته جالب این است که اگر چه نقش معاملات و قیمت‌های غیر رسمی (شبانه) رو به افزایش است، اما به اعتقاد کارشناسان،  بخش عمده‌ای از معاملات انجام شده در این بازار، کاذب بوده و کم عمق است.

منبع:ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

نوزده − یک =