یکشنبه, ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۲۲:۵۹:۵۰
دسته بندی: سیاسی
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۶

به موفقیت های خوبی در عرصه فناوری کوانتومی رسیده ایم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: فناوری کوانتومی یکی از عرصه‌هایی است که بسیار پیشرفته است و یک عرصه جدیدی است که ما هم وارد آن شده و به موفقیت‌های خوبی رسیده ایم.



علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دوست داشتیم این کار در دهه فجر انجام شود اما با توجه به نیاز به هوای صاف امروز انجام شد.

وی بابیان اینکه در ۴۲ سال گذشته با وجود تحریم و محدودیت‌های مختلف توانستیم در بسیاری از عرصه‌ها قدم‌های بزرگی برداریم و کارهای بزرگی برداشتیم گفت: موفقیت‌های عرصه هسته‌ای یکی از حوزه‌های موفقیت انقلاب اسلامی ایران است که بعد از جنگ تحمیلی اقدامات بسیار خوبی در عرصه هسته‌ای انجام شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما رصد فناوری‌ها را در دستور کار داریم و فناوری کوانتومی یکی از عرصه‌هایی است که بسیار پیشرفته است و یک عرصه جدیدی است که ما هم وارد آن شده و به موفقیت‌های خوبی رسیده ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نقشه راه کوانتوم در اروپا ۱۵ سال است و خوشبختانه ما هم در این عرصه به جایگاه و دستاورد خوبی رسیده ایم. با این فناوری از طریق میدان مغناطیس می‌توان مسیر را پیدا کرد ما از سال ۹۵ کمیته فناوری کوانتومی را تشکیل دادیم و با کار علمی توانستیم در خرداد سال ۹۷ بعد از دوسال بحث در همتنیدگی را در سطح آزمایشگاه برای اولین بار انجام دهیم.

صالحی در ادامه با تشریح فرایند کوانتومی و انتقال اطلاعات از طریق این فناوری گفت: این علم از نظر دانشگاهی وجود داشت اما از سال ۹۷ توانستیم وارد عرصه عملی بشویم که با کار حدود ۷۰ دانشمند توانستیم با این تعداد کم و هزینه کم در قیاس با کشورهای پیشرفته توانستیم به این دستاوردهای بزرگ برسیم.

وی ادامه داد: در خرداد ۹۷ توانستیم در فاصله ۳۰۰ متری فتون های در هم تنیده ایجاد کنیم و امروز در بهمن سال ۹۹ در فاصله ۱۶۵۰ متر و در اختلاف سطح ۳۰۰ متر ملیون‌ها فتون تولید کردیم که تنها ۹۰ الی آنها به درستی انتقال پیدا کرد امیدواریم در فروردین سال آینده در فیبرهای نوری بتوانیم این فتون ها را انتقال دهیم.

صالحی در ادامه با بیان این که تنها ۶ سال از کشورهای پیشرفته عقب هستیم به موارد مورد استفاده این فناوری اشاره کرد و گفت: تصویر برداری کوانتومی شفاف‌ترین تصویر برداری است که تصاویر را بسیار شفاف در اختیار ما قرار می‌دهد این فناوری کاربردهای مختلفی از جمله مخابرات کامپیوتر شبیه سازها رادار دارد مثلاً در حوزه رادار دیگر نمی‌توان از آن فکر کرد را تولید کنیم تنها اتریش توانست این رادار را تولید کند و نا قدم‌های خوبی برداشته ایم.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

نوزده + 16 =