سه شنبه, ۵ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۸:۲۵
دسته بندی: فناوری
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۴:۱۱

کردستان در زمینه نانو یکی از استان‌های مطرح کشور است

محمد باقری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار با اشاره به اینکه یازدهمین دوره المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو در چهار استان کشور در حال برگزاری است، اظهار داشت: بعد از بررسی امکانات موجود در مراکز استان‌ها، سنندج، مراغه، شیراز و نیشابور به عنوان میزبان این دوره از المپیاد […]



محمد باقری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ سار با اشاره به اینکه یازدهمین دوره المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو در چهار استان کشور در حال برگزاری است، اظهار داشت: بعد از بررسی امکانات موجود در مراکز استان‌ها، سنندج، مراغه، شیراز و نیشابور به عنوان میزبان این دوره از المپیاد انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه از ۳۰ نفر دانش آموز راه یافته به مرحله نهایی این دوره از المپیاد نانو ۱۳ نفر آنها از کردستان هستند، افزود: این دانش آموزان پس از گذراندن و موفقیت و کسب امتیاز لازم ۲ آزمون که جزو آزمون‌های سخت هم به شمار می روند، به مرحله نهایی راه یافتند.

دبیر گروه ترویج و آموزش ستاد توسعه فن‌آوری نانو اضافه کرد: برای راه یافتگان به مرحله نهایی آموزش های لازم توسط نیروهای متخصص داده شده است.

باقری با اشاره به اینکه امکانات لازم هم از نظر آموزشی و هم تجهیزات مربوط به نانو در مرکز کردستان وجود دارد، گفت: این استان قطب المپیاد نانو به شمار می رود  که بخشی از این مهم نتیجه وجود تعاملات خوبی در پژوهسرای آن است به گونه‌ای که دانش آموزان بدون دغدغه امکان استفاده از تجهیزات موجود در آن را دارند.

وی با بیان اینکه مرحله نهایی این المپیاد با موضوع «تاثیر نانوپوشش‌ها روی خوردگی فلزات» در سه بخش آموزش‌های مجازی، فعالیت آزمایشگاهی و آزمون کتبی و ارزیابی نهایی به صورت مجازی برگزار شده است، یادآور شد: خوردگی یکی از پارامترهای خسارت ساز در حوزه صنعت دنیا است و یکی از روش های مقابله با آن اعمال پوشش بر روی سطح خوردگی است.

دبیر گروه ترویج و آموزش ستاد توسعه فن‌آوری نانو با اشاره به اینکه به هر یک از این ۱۳ دانش آموز یک قطعه فلز مشابه داده شده تا برروی تاثیرنانوپوشش ها روی خوردگی آن کار کنند، گفت: ارزیابی کار این دانش آموزان براساس پارامترهایی شامل ایمنی و نظم، خلاقیت در تهیه و آماده سازی نمونه ها انجام می شود.

باقری یادآور شد: یکی از ضعف های موجود در کشور ما به نبود گزارش نویسی و مستندسازی کارهای انجام شده بر می گردد لذا در این المپیاد بخشی از امتیاز به گزارش نویسی و جستجوی مقالات و انعکاس آنها در گزارش اختصاص یافته است.

بخش دانش آموزی المپیاد علوم و فناوری نانو هر سال برای دانش آموزان پایه‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم برگزار و شرکت‌کنندگان در سه مرحله رقابت می‌کنند. مرحله اول یازدهمین المپیاد دانش‌آموزی نانو، شهریور سال جاری در قالب یک آزمون مجازی با سوالات تستی در سامانه آزمون باشگاه نانو برگزار شد.

 در مرحله دوم این المپیاد که مهر امسال در ۱۹ شهر و ۱۷ استان، در قالب آزمون تستی – تشریحی، برگزار شد، ۴۱۸ دانش آموز منتخب با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور با هم به رقابت پرداختند که در نهایت ۳۰ نفر برای حضور در مرحله نهایی برگزیده شدند.

 استان‌ کردستان با ۱۳ دانش‌آموز برگزیده، مقام اول کشور را در این مرحله از المپیاد کسب کرد و استان‌های آذربایجان شرقی و خراسان رضوی، هر کدام با سه برگزیده به صورت مشترک در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

مرحله نهایی المپیاد نانو تکنولوژی قطب غرب کشور روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ اسفند مجتمع آزمایشگاهی تیزهوشان ناحیه ۲ سنندج برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

بیست + 13 =