چهارشنبه, ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۰۴:۲۴:۱۱
دسته بندی: زنان و خانواده
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۷

نیازمند تفکری جدید برای توقف نابرابری‌ها هستیم

آنتونیو گوترش روز یکشنبه در مقاله ای با عنوان «مقابله با همه گیری نابرابری ها: پیمان اجتماعی نوین برای عصری جدید» که به مناسبت فرارسیدن ۱۸ جولای (۲۸ تیر ماه) روز بین المللی نلسون ماندلا منتشر شد، به نابرابری هایی که به دلیل کووید-۱۹ در جهان شدت یافته مانند نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و توزیع نابرابر […]



آنتونیو گوترش روز یکشنبه در مقاله ای با عنوان «مقابله با همه گیری نابرابری ها: پیمان اجتماعی نوین برای عصری جدید» که به مناسبت فرارسیدن ۱۸ جولای (۲۸ تیر ماه) روز بین المللی نلسون ماندلا منتشر شد، به نابرابری هایی که به دلیل کووید-۱۹ در جهان شدت یافته مانند نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و توزیع نابرابر درآمد اشاره کرد و خواستار تدوین و اجرای پیمان اجتماعی و توافق جهانی نوینی شد که بر اساس آن ها جهانی شدنی عادلانه شود، حقوق و کرامت هرانسانی رعایت گردد، زندگی در تعادل با طبیعت صورت پذیرد، حقوق نسل های آینده محترم شمرده شود، به گونه ای عادلانه از ثروتمندان مالیات دریافت شود و سنجیدن موفقیت براساس معیار های انسانی باشد، نه صرفا شرایط اقتصادی.

وی در بخشی از این مقاله آورده است: نیازمند مدیریت جهانی براساس مشارکت کامل، فراگیر و برابر در نهادهای جهانی هستیم. کشورهای در حال توسعه باید بانگی رسا تر در شورای امنیت سازمان ملل متحد تا هیئت مدیره های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و فراتر از آن داشته باشند.

دبیرکل سازمان ملل هشدار داد: اگر حالا دست به کار نشویم ممکن است ۱۰۰ میلیون نفر دیگر نیز دچار فقر شدید شوند و شاهد قحطی هایی در مقیاس تاریخی باشیم. انتشار این مقاله در آن رسانه وزین موجب مزید امتنان خواهد بود.

گوترش افزود: غالبا می شنویم که موج رشد اقتصادی باعث پیشرفت همه می شود. اما در واقعیت، موج نابرابری همه ما را غرق می کند. سطوح بالای نابرابری به ایجاد این شکنندگی جهانی کمک کرده است که از سوی کووید-۱۹ نمایان شده  و مورد سواستفاده قرار می گیرد.

«این ویروس توجه همه را به هر نوع نابرابری جلب می کند. بیشترین خطر را به سلامت افراد آسیب پذیرتر وارد می کند و تاثیر اجتماعی و اقتصادی آن متمرکز بر افرادی است که توانایی کمتری برای مقابله با آن را دارند. اگر حالا دست به کار نشویم ممکن است ۱۰۰ میلیون نفر دیگر نیز دچار فقر شدید شوند و شاهد قحطی هایی در مقیاس تاریخی باشیم.»

وی ادامه داد: حتی پیش از کووید۱۹، مردم در همه جا علیه نابرابری اعتراض می کردند. بین سال های ۱۹۸۰ و ۲۰۱۶، یک درصد از ثروتمندترین مردم جهان، ۲۷ درصد ازکل رشد تجمعی درآمد را به خود اختصاص دادند. اما درآمد تنها معیار نابرابری نیست. فرصت های افراد در زندگی بستگی به جنسیت، خانواده، قومیت، نژاد، آیا معلولیت دارند یا خیر و عوامل دیگر دارد. نابرابری های متعدد با هم تلاقی می کنند و با تقویت یکدیگر در طی نسل ها زندگی و انتظارات میلیون ها نفر را حتی پیش از تولد تعریف می کنند. برای مثال: بیش از ۵۰ درصد ۲۰ ساله ها در کشورهایی که توسعه انسانی بسیار بالایی دارند در مقطع آموزش عالی هستند. این رقم در کشورهایی که توسعه انسانی پایینی دارند سه درصد است. موضوع تکان دهنده تر این است که حدود ۱۷ درصد از کودکانی که ۲۰ سال پیش درآن کشورها متولد شده اند پیش ازاین فوت کرده اند.

گوترش گفت: خشمی که جنبش های اجتماعی اخیر را تحریک کرده است، از پویش ضد نژادپرستی که در پی کشته شدن جورج فلوید در سراسر جهان گسترش یافته است گرفته تا صدای اعتراض زنان شجاع علیه مردان قدرتمندی که از آنان سواستفاده کرده اند، نشانه دیگری از سرخوردگی کامل از وضع موجود است. دو تغییر متزلزل زمان ما یعنی انقلاب دیجیتال و بحران اقلیمی، تهدید به عمیق تر و بیشترشدن نابرابری و بی عدالتی می کنند.

وی ادامه داد: کووید ۱۹ فاجعه ای انسانی است. اما همچنین فرصتی برای نسلی ایجاد کرده است تا با آن جهانی برابرتر و پایدارتر، برمبنای دو ایده اصلی: پیمان اجتماعی نوین و توافق جهانی نوین بسازند. پیمان اجتماعی نوین دولت ها، مردم آن ها، جامعه مدنی، کسب و کار ها و دیگران را به هدف مشترکی پیوند خواهد زد. آموزش و فن آوری دیجیتال باید با فراهم آوردن فرصت های مادام العمر، برای یادگیری چگونه آموختن، چگونگی سازگاری و استفاده از مهارت های تازه برای دانش اقتصاد، دو عامل توانمندسازی و یکسان سازی باشند.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت:‌ نیازمند مالیات عادلانه بر درآمد و ثروت و نسل نوینی از سیاست های حمایت اجتماعی، با شبکه های ایمنی از جمله پوشش سلامت جهانی و امکان درآمد جهانی پایه ای با قابلیت تعمیم به همگان هستیم. برای ممکن ساختن این پیمان اجتماعی نوین ، نیازمند توافق جهانی نوینی هستیم تا از توزیع گسترده تر و عادلانه تر قدرت، ثروت و فرصت ها در سطح بین المللی اطمینان یابیم. توافق جهانی نوین باید بر مبنای جهانی شدنی عادلانه، حقوق و کرامت انسانی، زندگی در تعادل با طبیعت، احترام به حقوق نسل های آینده و سنجیدن موفقیت براساس معیار های انسانی باشد، نه صرفا شرایط اقتصادی.

گوترش افزود: نیازمند مدیریت جهانی براساس مشارکت کامل، فراگیر و برابر در نهادهای جهانی هستیم. کشورهای در حال توسعه باید بانگی رسا تر در شورای امنیت سازمان ملل متحد تا هیئت مدیره های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و فراتر از آن داشته باشند. نیازمند نظام تجارت چند جانبه فراگیر تر و متعادل ترهستیم که کشورهای در حال توسعه را توانمند به ارتقا در زنجیره های ارزش جهانی نماید. بازسازی معماری بدهی و دسترسی به اعتبار قابل پرداخت ترباید فضای مالی را برای ایجاد سرمایه گذاری در اقتصاد سبز و برابر ایجاد کند.

وی تصریح کرد: توافق جهانی نوین و پیمان اجتماعی نوین، جهان را در مسیر دانستن اهمیت توافق نامه پاریس در مورد تغییرات اقلیمی و دستیابی به آرمان های توسعه پایدار  یعنی چشم انداز توافق شده جهانی ما از صلح و رفاه در سیاره ای سالم تا ۲۰۳۰،  قرار خواهد داد. جهان ما در نقطه شکست است. اما با مقابله با نابرابری، براساس پیمان اجتماعی نوین و توافق جهانی نوین، می توانیم راه خود را برای روزهای بهتر پیش رو، بیابیم.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

7 + 7 =