چهارشنبه, ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۰۴:۴۲:۳۱
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹

صدای نمایشگاه مجازی کتاب باید شنیده شود

به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، روز سه‌شنبه ۳۰ دی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و رئیس اولین‌نمایشگاه مجازی کتاب تهران و هومان حسن‌پور […]



به گزارش خبرنگار فرهنگی فرهنگ سار، مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، روز سه‌شنبه ۳۰ دی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و رئیس اولین‌نمایشگاه مجازی کتاب تهران و هومان حسن‌پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در موسسه خانه کتاب و ادبیات به صورت آنلاین برگزار شد.

ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با ارائه گزارشی از روند برگزاری نمایشگاه، این رویداد فرهنگی را اتفاق تازه‌ای دانست.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، با اشاره به اهمیت حمایت از ناشران در دوران کرونا و مشکلات آن گفت: معمولا نمایشگاه کتاب به ‌خاطر حمایت از ناشران برگزار می‌شده اما امسال که به ‌دلیل همه گیری کرونا، نمایشگاه فیزیکی لغو شد، روی چگونگی این‌حمایت، بسیار کار شده است.

هومان حسن‌پور افزود: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تلاش کرده که این‌حمایت‌ را تنظیم کند و باید این‌توضیح را بدهم که حداکثر زمانی که می‌شد برای این برنامه در نظر گرفت و نمایشگاه را برگزار کرد همین‌روزها بود چون زمان در حال از دست رفتن بود و تسهیلاتی که به ناشران داده می‌شود، وام است به همین دلیل زمان برای بازگرداندن هزینه‌ها اهمیت دارد.

حسن پور با بیان این که این ‌کار برای اولین‌ بار انجام می‌شود و اتفاقات زیادی ممکن است در آن بیافتد، ادامه داد: شاید کم و کسری‌هایی در نمایشگاه مجازی کتاب باشد اما تا می‌توانیم باید همکاری کنیم تا بهترین استفاده را از آن ببریم. اگر نقد و اشکالی بود می‌شود آن را پس از اجرای کار بررسی کرد، در حال حاضر باید تمرکز روی این‌ باشد که صدای نمایشگاه شنیده شود و همه ایران متوجه شوند که نمایشگاه دارد برگزار می‌شود.

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، نمایشگاه مجازی کتاب را یک محل فرهنگی دانست و گفت: نمایشگاه مجازی کتاب،‌ یک فروشگاه است اما بیش از آن، یک محل فرهنگی به شمار می‌آید. به ما ایراد گرفته می‌شد که چرا دیتا و اطلاعات خانه کتاب و ادبیات را در اختیار عموم قرار نمی‌دهیم، اکنون شرایطی ایجاد شده که این ‌اطلاعات در نمایشگاه مجازی کتاب در اختیار عموم قرار بگیرد.

محسن جوادی افزود: نمایشگاه مجازی کتاب، در راستای عدالت فرهنگی برگزار می‌شود و خرید را تسهیل می‌کند. البته ما قبول داریم که یارانه‌ها باید از رقم فعلی بالاتر برود ولی اکنون هم یارانه‌ای که داده می‌شود، در حد توان و امکان معاونت بوده است و برای ما هم موقعیت پرداخت بیشتر فراهم نیست،  بخشی از یارانه کتاب دانشجویی نیز با همکاری بانک صادرات پرداخت شده است.

جوادی با اشاره به این که فضای مجازی ظرفیت زیادی دارد اظهار داشت: اگر زودتر کار روی آن را شروع کرده بودیم، شاید می‌توانستیم کشورهای بیشتری را در نمایشگاه مجازی کتاب تهران داشته باشیم اما در مجموع امیدوارم نهادهای مختلف مرتبط با نشر بتوانیم در کنار هم، تشویق و تقویتی برای کتابخوانی جامعه باشیم.

در پایان این نشست سرودی که برای اولین‌دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران با شعری از فریدون مشیری، با آهنگسازی کیوان ساکت و خوانندگی فاضل جمشیدی ساخته شده، پخش شد.

صبح امروز، سیدعباس صالحی، از برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه مجازی کتاب تهران به همراه جمعی از مدیران، از فرایند اطلاع‌رسانی و پاسخگویی به مخاطبان این رویداد قرار گرفت و با شیوه فعالیت اپراتورهای فعال در این بخش، از نزدیک آشنا شد.

در ادامه این بازدید، سایت نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران رونمایی شد و جزئیات ثبت‌نام‌ها، تخصیص یارانه به دانشجویان، طلاب، اعضای هیات‌های علمی، فرایندهای جستجو عناوین و خرید کتاب در این سامانه، توسط ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران تشریح شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افتتاح سایت در سامانه نمایشگاه نام‌نویسی کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران از فردا چهارشنبه یکم بهمن ماه به آدرس https://tehranbookfair.ir/ آماده ارایه خدمات به مخاطبان خواهد بود.

به گزارش فرهنگ سار، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه‌های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد.

در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران،هزار و ۷۳۲ ناشر داخلی ثبت‌نام کردند و بالغ بر ۱۰۰ هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد. ۱۸۰ ناشر خارجی با ۲۰ هزار عنوان کتاب، ۱۴۲ نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت‌سنتر نیز در این نمایشگاه حضور دارند و ۱۴۵ نشست رونمایی کتاب، ۲۰ نشست بین‌المللی و ۲۵ نشست داخلی با حضور ۱۸۰ سخنران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

بیش از ۸۰ هزار دانشجو و طلبه و ۳۰ هزار هیئت علمی و اهالی قلم از تسهیلات نمایشگاه کتاب برخوردار خواهند شد و هزینه ارسال کتاب‌ها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده است.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران، یکم تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

5 × سه =