یکشنبه, ۳ تیر ۱۴۰۳ / ۲۲:۱۵:۰۴
دسته بندی: فناوری
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰

سنجش کیفیت فرآورده‌های نفتی با تجهیزات ایران ساخت

‌فرآورده‌های هیدروکربنی شاید محصولاتی به نظر برسند که به محض تولید آماده عرضه به بازار هستند اما کیفیت‌سنجی این محصولات موضوعی حیاتی است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روز شنبه به نقل از وحید ابراهیمی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تشریح این دستاورد و اهمیت پیاده‌سازی استانداردها و روش‌های تعیین ماهیت و کیفیت فرآورده‌های هیدروکربنی […]



‌فرآورده‌های هیدروکربنی شاید محصولاتی به نظر برسند که به محض تولید آماده عرضه به بازار هستند اما کیفیت‌سنجی این محصولات موضوعی حیاتی است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روز شنبه به نقل از وحید ابراهیمی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تشریح این دستاورد و اهمیت پیاده‌سازی استانداردها و روش‌های تعیین ماهیت و کیفیت فرآورده‌های هیدروکربنی به کمک تجهیزات و روش‌های تخصصی اعلام کرد: کاهش هزینه های تولید، استفاده بهینه از منابع، کاهش هزینه های بازرسی، بهبود تکنیک ها و روش های تولید از مهم ترین مزایای کنترل کیفیت محصولات است که با روش‌های منطبق با استانداردهای روزآمد، توسط فناوران این شرکت دانش‌بنیان انجام می‌شود.

این فعال فناور با یادآوری فعالیت این شرکت به عنوان آزمایشگاه های همکار استاندارد نفت و فرآورده های این حوزه گفت: کنترل کیفیت توسط این شرکت در طول فرایند تولید محصول و پس از آن اجرا و پس از بررسی‌های کیفی روی نمونه‌ها، راهکارها و روش‌های لازم برای بهبود کیفیت ارایه می‌شود و با آموزش، مشاوره و آزمایش کیفیت این محصولات، تلاش می‌کنیم کیفیت را افزایش دهیم.

ابراهیمی به بهره‌مندی از تجهیزات پیشرفته ایران‌ساخت برای ارتقای کیفی محصولات اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر دانش فنی بالا و حضور نیروی انسانی متخصص نباید از نقش مهم تجهیزات و مواد شیمیایی در تحقق فرایند افزایش کیفیت غافل شویم،  در همین راستا تلاش کردیم ضمن تامین بهتر عملکرد آنالیزها و خدمات سنجش، زمینه افزایش کیفیت محصولات و کاهش هزینه های تولید را در حوزه نفت،  پتروشیمی و فرآورده‌های جانبی فراهم کنیم.

وی در مورد ارایه خدمات آزمایشگاهی درحوزه نفت و پتروشیمی هم گفت: این مجموعه با واحدهای آزمایشگاهی تخصصی کیفیت نفت خام، قیر، هیدروکربن‌ها، روانکارها، گریس، ضدیخ و دیگر مشتقات این حوزه را ارزیابی می‌کند، دستگاه تقطیر خودکار یکی از تجهیزات پرکاربرد در آزمایشگاه‌های نفت و پتروشیمی است و برای اندازه‌گیری تقطیر در فشار اتمسفر، برای هیدروکربن‌های آروماتیک صنعتی و مواد وابسته برای محدوده تقطیر مایعات آلی فرارکاربرد دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین درمورد ساخت و ارایه خدمات آزمایشگاهی تقطیر در خلاء اظهار داشت: دامنه کاربرد این دستگاه تعیین محدوده نقاط جوش در خلاء برای فرآورده های نفتی و بیو دیزل است و در فشار و دمای معین صورت می‌گیرد.

ابراهیمی به ارایه خدمات با استفاده از تجهیز تقطیر در فشار اتمسفر اشاره کرد و یادآور شد: با کمک این دستگاه می‌توان مشخصات دامنه جوش فرآورده های نفتی مانند محصولات سبک و تقطیر میانی، سوخت های موتور بنزینی را سنجش کرد.

وی درخصوص سنجش نقطه جوش انواع فرآورده‌ها نیز گفت: علاوه بر سوخت‌های بنزینی، دیگر فرآورده‌ها از جمله سوخت جت، سوخت‌های توربین هواپیما، سوخت های دیزلی، ترکیبات بیودیزل تا ۲۰ درصد، سوخت های دریایی، حلال های نفتی ویژه،  انواع نفتا،  حلال‌های نفتی سفید، انواع نفت سفید و سوخت های مشعل درجه ۱ و ۲ در این دامنه قرار می‌گیرد.

ابراهیمی ادامه داد: به یاری تجهیزات ایران‌ساخت کاهش‌ هزینه‌های ارزی ناشی از ارایه خدمات کیفیت‌سنجی فرآورده‌های هیدروکربنی  را به همراه دارد،  با پیاده‌سازی این استانداردها و ارایه خدمات آنالیز با کمک تجهیزات آزمایشگاهی ایران‌ساخت هزینه‌های تولیدکنندگان برای شناخت کیفیت و ماهیت محصولات کاهش یافته و منجر به افزایش رقابت‌پذیری تولیداتشان شده است.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

8 − 7 =