چهارشنبه, ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۱۸:۴۶:۴۹
دسته بندی: هنری
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۰

روایتی از «جان فدا» و ماجرای انفجارهایش

طراح جلوه‌های ویژه میدانی نمایش «جان‌فدا» درباره چگونگی اجرای کار بدون آسیب به دیگران گفت: در اجرای زنده اشتباه اول، اشتباه آخر است و باید به شکلی طراحی کنیم که به این تعداد نیروهای ما که دائم در حال حرکت هستند، آسیبی وارد نشود. به گزارش فرهنگ سار، نمایش میدانی «جان فدا» روایتی از زندگی […]



طراح جلوه‌های ویژه میدانی نمایش «جان‌فدا» درباره چگونگی اجرای کار بدون آسیب به دیگران گفت: در اجرای زنده اشتباه اول، اشتباه آخر است و باید به شکلی طراحی کنیم که به این تعداد نیروهای ما که دائم در حال حرکت هستند، آسیبی وارد نشود.

به گزارش فرهنگ سار، نمایش میدانی «جان فدا» روایتی از زندگی و زمانه حاج قاسم سلیمانی است که هر شب به کارگردانی حسن بزرا در بوستان ولایت تهران روی صحنه می‌رود. از جمله ویژگی‌های این نمایش، جلوه‌های ویژه میدانی آن است که با طراحی یاسر یارمحمدی به سرانجام رسیده است.

یارمحمدی درباره شیوه اجرای متعدد انفجارها در این نمایش گفت: «در این نمایش انجام کارها به صورت زنده است و با کار سینما بسیار متفاوت است، چون می‌توانیم در سینما هر جا که احساس خطر کردیم کار را متوقف، انفجار را جابه‌جا یا موقعیت بازیگران را تغییر دهیم، اما در اجرای زنده اشتباه اول، اشتباه آخر است. پس باید به شکلی طراحی کنیم که به این تعداد نیروهای ما که در خط جبهه دائم در حال حرکتند، آسیبی وارد نشود، چون نمی‌توانیم در میانه راه متوقف‌شان کنیم و بگوییم، چون خطرناک است، نروید.»

طراح جلوه‌های ویژه میدانی «جان‌فدا» افزود: «برای انجام کار حرفه‌ای بدون خطر نیازمند یک گروه حرفه‌ای هم هستیم که خوشبختانه پدر خودم و سایر دوستان همکار در این پروژه بیش از ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه دارند که گاهی وقتی ذهنم درگیر است، آنها حواسشان به تمام نقاط انفجار هست. برای طراحی این کار هم باید با بازیگران، هم با صحنه و نیروهای خودمان در ارتباط باشیم.»

یارمحمدی درباره اینکه از چه زمانی با این پروژه و لوکیشن در حال همکاری هستید، گفت: «پروژه‌هایی از این دست را آقای بهزادپور در سال‌های دور کار می‌کرد و از دومین پروژه‌ با ایشان به عنوان دستیار همکار بودم، اما در این لوکیشن (بوستان ولایت تهران)، کارمان را از سال ۱۴۰۱ شروع کردیم.»

این طراح جلوه‌های ویژه میدانی درباره سختی‌های این کار بیان کرد: «کار کسی که در سینماست، نسبت به این سبک کارها تنوع بیشتری دارد و به دلیل اینکه هرشب یک قصه اجرا می‌شود، برای ما یکنواخت است. علاوه بر این، ما چهار ساعت زودتر باید سرصحنه برویم و شروع به بستن انفجارها در جبهه‌های خاص می‌کنیم. به جز این، در زمستان کار کردن کمی سخت است و گاهی که بچه‌ها می‌خواهند اتصالات سیم‌ها را ببندند، دستشان یخ می‌زند.»

وی درباره تجربه جدیدی که از کار جلوه‌های ویژه میدانی در «جان‌فدا» به دست آورده‌اند، گفت: «قبلاً تمام کارهای ما مانند ایجاد دود و انفجارها به صورت دستی انجام می‌شد، اما این‌بار سعی کردم بیشتر تکنولوژی را به کار ببرم و دخالت دست کم باشد و از اتاق فرمان کارها را انجام دهیم.»

یارمحمدی درباره تعدد انفجارها نسبت به نمایش‌های قبلی نیز عنوان کرد: «ما به تناسب قصه کار می‌کنیم و اینجا چون عملیات والفجر و صحنه های مربوط به جبهه را داشتیم، تعداد انفجارها بیشتر بود.» 

نمایش میدانی «جان فدا» محصول مکتب «حاج قاسم» و سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که توسط موسسه هنری رسانه‌ای سیمای ققنوس اجرا می‌شود. علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این نمایش که تا ۲۵ دی ماه روی صحنه است، می‌توانند به سامانه NAMATICKET.IR مراجعه کنند.

روایتی از «جان فدا» و ماجرای انفجارهایش

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

2 × 1 =