چهارشنبه, ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۱:۰۳
دسته بندی: فرهنگی
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۳:۰۹

بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را/شمیم مناجات دومین شب قدر درمیهن اسلامی

به گزارش فرهنگ سار، شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است، خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام “سوره قدر” نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد، این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز […]



به گزارش فرهنگ سار، شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است، خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام “سوره قدر” نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد، این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است.

عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است، در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود. ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند، شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

بر اساس روایات و احادیث یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان، شب قدر است و مؤمنان و روزه‌داران در این سه شب به دعا و راز و نیاز با خداوند می‌پردازند و شب زنده‌داری می‌کنند و امشب نیز همان شبی است که فرشتگان خداوند از عرش به زمین می‌آیند و مهمان دل‌های شب زنده‌داران می‌شوند و سرنوشت یکساله همه مقدر می شود.

دلباختگان و عاشقان امسال خسته تر از همیشه و در سایه سنگین کرونا آکنده از معنویت و عشق در این شب‌های ویژه با تمام وجود دست های التماس خود را به سوی آسمان بالا می برند، تا شاید رحمت بیکران الهی شامل حالشان شود و از خدای خود بهترین ها را طلب کنند.

اما شب‌های قدر ماه رمضان امسال حال و هوای دیگری به خود گرفته است، همانند سال گذشته، چرا که ماه ها است ویروس خطرناک کرونا همه زندگانی بشریت را تحت تاثیر خود قرار داده و آیین ها و مراسم های مذهبی نیز دستخوش تغییراتی شده است شاید پیشتر چنین وضعیتی در خیال ها هم نمی گنجید.

آیین شب قدر مردم مازندران با رعایت نکات بهداشتی 

به گزارش خبرنگار فرهنگ سار، مردم مومن مازندران در رعایت کامل نکات بهداشتی از خانه‌ها و اماکن مذهبی با دستهای معطر شده به عطر قرآن شب شهادت امیرالمومنین (ع) را به دعا و نیایش نشستند.

امشب به یکباره از آسمان باران “انا انزلنا” بر فرق زمینیان می‌بارد، امشب مومنان چشمان خود را با آب توبه و العفو می شویند و در حالیکه کلام الهی بر دهانشان جاری است و خواب را بر خود حرام می دانند تا سحر آواز بخشش سر دهند.

شب های قدر فرصت نزول رحمت الهی بر وجود افرادی است که با کسب معرفت و شناخت الهی و طلب بخشش از درگاه خداوند حق بندگی و فرمانبری او را به تصویر می کشند. شب های قدر مهمانان آستان خداوندی چشم امید به بخشایش دارند تا با دستی پر از درگاه خارج شوند. این شب های قدر بندگان پیوند خود را با خداوند مستحکم تر می کنند و تا با قطرات نیایش خود به دریای رحمت الهی پیوندند   

مومنان و عاشقان مازندرانی که اینک به شب بیست و یکم ماه رمضان و شب شهادت امیرالمومنین (ع) رسیده‌اند، با قرآن های بر سر افراشته دست های خود را به آسمان بلند کرده و با سردادن ندای “العفو” بندگی و تواضع را به درگاه ابدیت عرضه کرده اند.

امسال با وجود شرایط کرونایی و تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و ترجیحاً حضور در منزل برای انجام آیین شب های قدر، عاشقان مومن در استان مازندران بر این فضای بهداشتی احترام گذاشته و از خانه هایشان مراسم قرآن به سر را بجا آوردند.

آیین احیاء شب قدر در خراسان شمالی 

به گزارش خبرنگار فرهنگ سار، آیین شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان سالروز شهادت علی ابن ابیطالب (ع) و احیاء دومین شب قدر با رعایت پروتکل های بهداشتی در استان خراسان شمالی برگزار شد.

استان خراسان شمالی که در موج چهارم ویروس کرونا  و در زمره یکی از استان های با شیب تند بیماری کووید ۱۹ قرار دارد، آیین احیاء شب قدر بیست و یکم ماه رمضان سالروز شهادت علی ابن ابیطالب (ع) را با رعایت محدودیت‌های کرونایی و رعایت پروتکل های بهداشتی در مساجد ، امامزادگان و مصلی شهرهای این استان برگزار شد  و برای مظلومیت نخستین امام شیعیان اشک ماتم ریختند.
براساس این گزارش آیین احیاء شب قدر در بجنورد در کنار بارگاه ملکوتی حصرت عباس ابن موسی بن جعفر(ع) برادر هشتمین اختر تابناک امام و ولایت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و مصلی امام خمینی (ره) این شهر به طور ویژه با حضور مداحان و سخنرانان ملی و استانی برگزار شد و با قرائت جوشن کبیر و قرآن به سر خاتمه یافت و روزه داران حاضر در این مراسم برای نابودی ویروس منحوس کرونا و شفای  بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های سراسر کشور از جمله ۴۱۹ بیمار بستری در بیمارستان های استان خراسان شمالی دعا کردند.
گزارش خبرنگاران فرهنگ سار از سراسر استان خراسان شمالی حاکیست که آیین مشابه در ۲۳ شهر این استان نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی به طور محدود در برخی مساجد شهری و روستایی برگزار شد  و به دلیل محدودیت های کرونایی آیین احیاء شب قدر در مصلی امام خمینی (ره) شهر بجنورد که با حضور نماینده ولی فقیه در این استان برپا شد به طور زنده برای کسانی که امکان حضور در این مراسم را نداشتند و در منزل احیاء شب قدر را انجام دادند، پخش شد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: ویژه برنامه های شب بیست و یکم در آستان مقدس امام زاده سید عباس و هشت اماکن مذهبی دیگر به طور ویژه و سایر اماکن مذهبی سطح استان در فضای باز برگزار شد.

حجت الاسلام عظیم آسوده افزود: این مراسم در شهر بجنورد مرکز استان خراسان شمالی با شرکت مردم متدین در کنار بارگاه منور عباس ابن موسی بن جعفر (ع)  و مصلی امام خمینی (ره) با  قرائت جوشن کبیر، قرآن به سر و نوحه خوانی مداحان استانی و ملی برگزار شد.

به گفته وی امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا تنها در ۹ امامزاده از بین ۱۶۸ اماکن مذهبی استان مراسم احیای شب قدر برگزار شد.

دست نیاز سمنانی‌ها به درگاه پروردگار بی نیاز در دومین شب قدر

به گزارش خبرنگار فرهنگ سار، مردم استان سمنان در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در خلوتگاه خویش با چشمانی بارانی در شب تعیین سرنوشت‌ها و شب شهادت امیر مومنان حضرت علی (ع) به راز ونیاز با خدای خود پرداختند.

شب بیست و یکم ماه رمضان، دومین شب از شب‌های پر فضیلت قدر و البته سالروز شهادت امیر مومنان حضرت علی(ع) به دست ملعون روزگار ابن ملجم مرادی است.

در واقع در سال چهلم هجری در چنین شبی یعنی شب بیست و یکم رمضان بزرگ مرد تاریخ امام علی(ع) در ماه میهمانی خداوند به‌ دست یکی از منافقان روزگار به شهادت‌ رسید و امشب ، شبی است  که زمینیان در ماتمند و آسمانیان در غم و اندوه.

بیست و یکم ماه مبارک رمضان شب سرازیر شدن بی‌بهانه اشک‌ها است، امشب، شب ناله در فراق پدری مهربان است، که جز چاه و نخل و ماه، کسی گریه اش را ندیده بود. پدری دل سوز که با آه یتیمان کوفه، شریک بود و غصه های همه را بر جان خود خریدار.

شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان شبی است که تقدیر و سرنوشت انسان‌ها مقدر می‌شود و مردم روزه‌دار استان سمنان نیز با حضور در فضای باز اطراف حسینیه‌ها، مساجد و تکایا، ضمن رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی با برگزاری مراسم‌های مختلف عزاداری و خواندن دعا و مناجات مانند

دعای مجیر و جوشن کبیر و هم‌خوانی بانگ الهی العفو و الغوث الغوث و واسطه قراردادن قرآن کریم برای برآورده شدن حاجات و ریشه‌کن شدن ویروس منحوس کرونا گریستند.

طبق احادیث، عبادت و انجام کارهای نیک در شب قدر، بخشش خداوند مهربان و پذیرش توبه از گناهان گذشته را به همراه دارد و مسلمانان در حفظ معنای «قدر» به عنوان « شب سرنوشت» معتقدند که هر سال در این شب خداوند همه آنچه را که در سال آتی اتفاق خواهد افتاد مقدر می‌کند و از این رو روزه‌داران با قرآن بر سرگذاشتن شفاعت خداوند را با ملتمسانه می‌طلبند.

راز و نیاز مردم مومن کرمانشاه با حضرت دوست   

کرمانشاه- فرهنگ سار- مردم دیندار کرمانشاه در شب‌هایی که از هزاران شب برتر است، برای دومین سال پیاپی با دل‌هایی شکسته و قلب‌هایی خسته از حضور ویروس کرونا به شکلی متفاوت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، قدر را قدر می‌دانند و دست نیاز بر آستان حضرت دوست برمی‌آورند.

به گزارش خبرنگار فرهنگ سار؛ مراسم شب‌های قدر که از آن به عنوان فرصت طلایی برای آمرزیده شدن گناهان و صیقل دادن دل و جان یاد می شود، برای دومین سال پیاپی است که به دلیل حضور ناخوانده ویروس کرونا با محدودیت های بهداشتی برگزار می شود.

صورت هایی پوشیده با فاصله های فیزیکی بیش از ۲ متر و محدودیت پذیرش برای شب زنده داران جایگزین محافل شلوغ و پرهیاهوی سال‌های قبل از شیوع کرونا شده است.

شب قدر، شب رحمت و مغفرت الهی است که تقدیر یک ساله انسان در این شب رقم می خورد و آنچه در این شب ها اهمیت دارد برقراری ارتباط بیشتر با خالق هستی و زدودن کینه و گناه از دل و جان است.

گرچه برگزاری جمعی مراسم و سنت های این شب ها بر پرشور شدن و رنگ و بوی الهی داشتن می افزاید، اما از سوی مسوولان بهداشت و درمان بر برپایی این مراسم در خانه و با استفاده از ظرفیت رسانه های دیداری، شنیداری و شبکه های مجازی توصیه شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مردم روزه‌دار و مومنان توصیه کرد که در شرایط شیوع ویروس کرونا، شب‌های قدر را تا حد امکان در منزل بمانند و مراسم را با استفاده از فضای مجازی و تلویزیون برگزار کنند.
 

دعای مردم هرمزگان برای فرج حضرت صاحب الزمان (عج) از درگاه الهی

بندرعباس – فرهنگ سار- مردم هرمزگان آیین دومین شب قدر را در شرایط سخت کرونایی با رعایت فاصله های اجتماعی در فضای باز مکان‌های مذهبی برگزار کردند.

به گزارش فرهنگ سار ، مراسم شب بیست ویکم رمضان دوشنبه شب که مصادف با شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع) است،با شکوه خاصی در جای جای استان برپا شد.

دربندرعباس مرکز استان هرمزگان بویژه در محوطه بارگاه امام زاده‌ سید مظفر(ع) مراسم شب قدر همراه با خواندن دعای جوشن کبیر و قرآن بر سر گرفتن تا بامداد سه‌شنبه ادامه داشت.

دراین آیین معنوی که شب های آن به ریزش و بخشش گناهان روایت شده مردم از درگاه الهی توبه و ندامت کرده و برای  تعجیل ظهور حضرت مهدی عجل الله وهمچنین  شفای بیماران  وخلاصی از شر بیماری کرونا دعا کردند.

در این مراسم مداحان و سخنرانان  درخصوص اهمیت شب های قدر و شب زنده‌داری  و عبادت  تا صبح و همچنین در زمینه جایگاه ، شخصیت و مناقبت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام سخن گفتند.

منبع: ایرنا

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

17 − 11 =